|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
ma gde strah, to radi il ne radi. Idu cene tako oko 800, pošto je na crno nov da se kupi oko 900-950.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
S obzirom na to da imam najavljene poslove i da bih uzeo ono high end konvertor koji bih vezivao, mislis da bi islo kul preko spidf-a na RME-u? Ja s obzirom na obzir ![]() Sad Bogi je negde pricao da je AES EBU valjda sigurnija veza nego li spdif... Last edited by Jan; 18-09-2010 at 01:30 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
AES je u po bogijevim insajderskim informacijama najpreciznije definisan protokol. Ja sam u zadnje vreme počeo više da se oslanjam na SPDIF, izlazeći iz FF u m-audio karte zbog protoolsa, i ne žalim se. Možda ti je lakše da i ti uzmeš jedan 9632 koji ima prebudž za AES-EBU (možeš sam da ga napraviš a ima i da se kupi), čime dobijaš 2 kul konvertera u startu i sve ostalo što sam već pisao večeras Zeroo-u na drugoj temi. Pa posle dokupiš šta oćeš od konvertera, ovaj ima i ADATe. A ima i expansion boardove za još 4 inputa ili outputa. Ma ja se kunem u RME, sve ostalo su mi pokušaji da se dostigne njihov nivo za manje pare, uglavnom nesrećni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Bravo ARTI! Definitivno 9632! Nisam znao da moze AES na njega, evo sad vidim. Uzmem 9632 i jel mogu na njega da butnem taj konvertor preko AES-a i plus recimo Focusrite Octamic preko adat-a ili neki slican preamp sa 8 kanala u nekoj nizoj klasi ili pak interfejs :S Znaci za 800 E sto bih bacio na MOTU, mogu uzmem RME 9632 + recimo ProFire 2626 i sve mogu da vezem i da snimam 10 kanala simultano opustencija. Jos nesto, za koje se pare moze nadje 9632 nov ? Jos jedno pitanje imam (ovo je vec 3. edit posta ![]() Gledam da li nekako mogu da zbudzim RME 9632 + neki FW ili USB interfejs sa sve 8 ulaza koji ima na sebi adat izlaz sa kojim bi spajao RME, a inace bih ga koristio za terenska snimanja na laptopu i to sve zajedno za 800 E... Last edited by Jan; 18-09-2010 at 02:19 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
pa možeš naravno. Upravo Profire sam i ja sebi uzeo pre godinu dana i sad ga trampio za 9632 jer imam 2 x FF na raspolaganju za bubanj. Odlično to sve radi. Dakle, imaš sledeći count - 2 kanala ti uđu na analogni od RME, još 2 preko nečega drugog na spdif, i još 8 preko adata sa bilo čega 8kanalnog. Ukupno 12 simultano, i to bez greške. Plus što RME ima jitter supresion, mada je bolje da metneš tako da je on master celom sistemu. Nov kod nas koliko sam video nema da se kupi, a cena koji stoji na Skymusic sajtu je 400 i nešto eura. Polovni natrče na forumu po 300-250.Vredi ga naručiti od napolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
banned
|
![]()
A za?to toliko komplikuje?? Uzmi FF800 i zavr?io si posao, kakav 9632+ jo? jedan interfejs, pa to je bacanje love. A ako ba? hoće? da ima? i neki high-end AD/DA, mo?e? ga zakačiti na ff.
Preko spdifa ti idu dva kanala, sem ako ne ?alje? enkodiran signal za eksterni dekoder, recimo u 5.1 formatu, to ti je isto kao da ?alje? podatke do sprave zakačene za spdif.
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
istina, još FF možeš i sa laptopom da furaš. A konverteri su mu sve osim hrđavih
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Stvarno je zakomplikovano malo vise
![]() Meni trenutno treba varijanta za visekanalno snimanje, to mi je prioritet, ali trenutno ne raspolazem sa previse para, planirao sam do 600 E da dam za to, ali videh onaj Traveler i hteo sam da se uzajmim 200 E (zbog AES EBU) i da ga uzmem. Medjutim sad sve dobija novu dimenziju, jer 9632 ima AES, i onda kad budem uzimao High end convertor uzecu i 9632 u paketu sa njim, ne moram da bacam pare za Traveler... A dotle mogu da uzmem neki drugi visekanalni interfejs koji ce da mi sluzi za to... Ili pak gde je 800 E za traveler tu je i 900 za FF :S Samo treba to da uleti za tu neku paru, ako uopste budem ja imao toliko para u datom trenutku i ako uspe da se nadje nova za manje. Na artistu je 1200 E... Ima tu i zvrcka, moram da uzmem preko racuna caletove firme, da bi on mogo da opravda pare a ja u stvari dajem moj kesh itd, zato moram uzeti novo Last edited by Jan; 18-09-2010 at 03:27 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
josh jedan glas za ff800. imam, radi kao japanac meksichkog porekla.
zlata vredan. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema oko zvučne | Ad Fines | Computer Hardware | 11 | 10-05-2010 11:55 PM |
Zenski XLR u TRS dilema? | disco violence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 14-02-2010 01:46 PM |
Dilema | derossi | Monitoring | 3 | 08-01-2010 08:20 PM |
Dilema | Danny Lou | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 25-11-2009 03:49 PM |
Dilema... | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-06-2009 12:11 AM |