Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-09-2011, 01:34 PM   #51
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Skrillex - (relativno) Novo ime na sceni...

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Moj ortak (Izraelac) je smiksao 3 Top 10 albuma na belom MacBook-u na slusalicama u Logicu !! (sedeci na sofi u dnevnom boravku studija !!) NIKO nije nista zamerio miksevima !!!
Surferu je to tesko da poveruje, ali verovatno, vremenom....

Taj fetishizam opremom i milionsko-dolarskim okruzenjima i dalje postoji izgleda. Obavestenje - time's changed
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 02:40 PM   #52
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Pa koliko je puta bilo na Gearsltzu, likovi koji rade po raznim studijima su bili sokirani kad se pojavio Red One sa svojim laptopom i SVA muzika i ZVUKOVI izlaze iz tog lapotopa !!
Alo, pa sad sam napisao da je sve miksano u Sarmu i da Red One nije niti vidio miks do trenutka kad mu ga je Orton poslao na preslu?avanje.
Kakve veze ima ?to su mu zvukovi sa laptopa?
Pa svima su.
Dakle Red One NE MIKSA, miksaju profesionalci za njega.

Quote:
A to da 50-godisnji snimatelji to miksuju - hahaha..e to bi voleo da vidim !
Kad sam svojevremeno radio u PWL, bio sam najstariji sa 25 godina !!! Klinci od 16-17 godina su snimali , miksali itd...OK, bilo je par "matoraca" da sve drze pod kontrolom (Pete Hammond - nocna smena . mixer), ali ne treba podcenjivati rano steceno znanje !
Daj molim te , kakvi sad klinci, oni eventualno mogu kuhat kavu u bilo kojem boljem studiju kao ?to sam je i ja kuhao kad sam radio u Cavernu u Amsterdamu sa svojih 23-24 godine, ili snimati trećerazredne izvođače kao ?to sam i ja radio sa 23.

Ajmo malo pogledati realno stvari.

Evo recimo Serban Ghenea koji miksa sve ?to postoji u TOP 40 ima 43 godine.
Jimmy Douglas koji ima 56 godina miksa sve ?to radi Timbaland,od Timberlake-a do Madonne pa miksa Kanye Westa, itd.
Robert Orton koji miksa Lady Gaga, Nicole Sherzinger,Iglesiasa itd ima 33 godine.
Tony Maserati koji miksa Black Eyed Peas, Beyonce,Lady gaga ima 47 godina.

Ma koji to klinac miksa bilo ?to relevantno?
Daj mi SAMO JEDNO IME!
PUSTI PRIČU!!
Ovo su činjenice.

Quote:

Danas SVE moze da se uradi - ako znas kako !! Neko nauci da radi dobro na laptopu - zato sto mu je to SVE STO IMA!! Uverio sam se na desetini primera kad su mi u studioio dosli klinci koji na PC-ju prave cuda !! Pa sve gledamo ODAKLE to izlazi !????
E sad sto MI ne znamo kako to da uradimo (ii nemamo vremena da probamo)to je druga prica, ALI ne treba da znaci da to nije tacno.
Koji klinci prave čuda?
DAJ NEKO IME !
Meni nije neko čudo ako netko napravi ne?to suvislo.
Mo?da tebi je, nemam pojma.

Najjači producenti na svijetu imaju svi oko 40 godina.
David Guetta ima 45.
Dr Luke ima 40.
Timbaland ima 40.
Will i am 36.
Axwell, Eric Prydz imaju 35.

KAKVI KLINCI?
KAKVI LAPTOPI?
KAKVI BAKRAČI?

I sad odjednom nekakav klinac od 23 godine na svom laptopu radi na istom nivou kao ova gore navedena ekipa koja ?tovi?e čak i ne miksa to ?to producira nego miksaju profići za njih .
A Skrillex sa svoje 23 i svira i pjeva i producira i miksa i masterira.
Jo? je vjerovatno i sommelier sa istančanim okusom za vintage Bordeaux vina.
Ma daj molim te.
Pa jel stvarno ima netko da vjeruje u te nebuloze?

Quote:
Moj ortak (Izraelac) je smiksao 3 Top 10 albuma na belom MacBook-u na slusalicama u Logicu !! (sedeci na sofi u dnevnom boravku studija !!) NIKO nije nista zamerio miksevima !!!
Tvoj ortak Izraelac je pred tobom miksao?
Koliko godina ima?
Koje je to pjesme smiksao da čujemo pa da usporedimo koliko su dobri miksevi.

VELIKA razlika je između toga DA NITKO NIJE NI?TA ZAMJERIO MIKSU sa tim da je miks SAVR?EN i mo?e slu?iti kao referenca.
VELIKA.
Jer mi mo?emo smiksati pjesmu na Garmin uređaju za navigaciju da NITKO NI?TA NE ZAMJERI MIKSU.
Old 13-09-2011, 04:12 PM   #53
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Evo recimo Serban Ghenea koji miksa sve što postoji u TOP 40 ima 43 godine.
Jimmy Douglas koji ima 56 godina miksa sve što radi Timbaland,od Timberlake-a do Madonne pa miksa Kanye Westa, itd.
Robert Orton koji miksa Lady Gaga, Nicole Sherzinger,Iglesiasa itd ima 33 godine.
Tony Maserati koji miksa Black Eyed Peas, Beyonce,Lady gaga ima 47 godina.

Ma koji to klinac miksa bilo što relevantno?
Daj mi SAMO JEDNO IME!
PUSTI PRIČU!!
Ovo su činjenice.
Just a hint: Geoff Emerick je rođen 1946. Miksao je Revolver 1966.

Quote:
Najjači producenti na svijetu imaju svi oko 40 godina.
David Guetta ima 45.
Dr Luke ima 40.
Timbaland ima 40.
Will i am 36.
Axwell, Eric Prydz imaju 35.
Another hint: Steve Lillywhite je rođen 1955. Producirao je Petera Gabriela 1980.

Quote:
VELIKA razlika je između toga DA NITKO NIJE NIŠTA ZAMJERIO MIKSU sa tim da je miks SAVRŠEN i može služiti kao referenca.
VELIKA.
Što bi rekao Spinoza (parafraziram): savršen je onaj rezultat koji je identičan početnoj graditeljskoj ideji.

O referencama u pop muzici je besmisleno govoriti sa stanovišta snimatelja/producenta/miks efendije. Referentno je ono što je prošlo kod publike, bilo to "pismeno", "precizno u low end-u", "široko", "duboko" ili "visoko". A što se tiče prolaznosti u okviru samog esnafa, siguran sam da i sam znaš da je ponekad važnije imati dobru žvaku za klijenta nego dobre reference.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 13-09-2011 at 04:31 PM. Reason: slovne greške
awacs is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 04:39 PM   #54
Redding
Member

Ja bih samo da se nadove?em na temu, ?to se Guette tiče, on ne radi ni?ta od te produkcije, niti ju je ikad radio, uvek je imao tim ljudi oko sebe koji su mu radili produkciju, počev?i od prvog albuma koji mu je radio Joachim Gerraud, pa nadalje (on čak nije imao ni kompjuter kad je njegov prvi album iza?ao 2001.), a ovaj zadnji mu je valjda radio Afrojack (koji btw ima 24 godine ), mada ne znam koliko je to tačno. Uglavnom, nebitno, on je samo ime koje prodaje muziku i nastupa. A od mlađih producenata mi trenutno padaju na pamet Avicii (22 godine), Porter Robinson (18 godina), Madeon (16-17 godina) i gore navedeni Afrojack, pa guglajte ako vas ne?to vi?e zanima o njima
Redding is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 05:37 PM   #55
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Redding View Post
Ja bih samo da se nadove?em na temu, ?to se Guette tiče, on ne radi ni?ta od te produkcije, niti ju je ikad radio, uvek je imao tim ljudi oko sebe koji su mu radili produkciju, počev?i od prvog albuma koji mu je radio Joachim Gerraud, pa nadalje (on čak nije imao ni kompjuter kad je njegov prvi album iza?ao 2001.), a ovaj zadnji mu je valjda radio Afrojack (koji btw ima 24 godine ), mada ne znam koliko je to tačno. Uglavnom, nebitno, on je samo ime koje prodaje muziku i nastupa. A od mlađih producenata mi trenutno padaju na pamet Avicii (22 godine), Porter Robinson (18 godina), Madeon (16-17 godina) i gore navedeni Afrojack, pa guglajte ako vas ne?to vi?e zanima o njima
pa Guetta radi pop! Za pop treba tim ljudi. Radi i on, ima svoj "input" u svemu, ali ne sedi on i vrti dugmice u studiju. Taj rad se delegira, kao i komponovanje...jedan snima, jedan miksa, dva tri pisu, cetrvri radi pevanje i jedan (Guetta?) sve to odobrava / kanalise...u pravom smeru.

Jeste, Afrojack, se sad kotira dobro, radi i on pop (Ne Yo zadnja pesma sa Pit Bullom)..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 08:27 PM   #56
dogmeat
Member

dogmeat's Avatar

faking isti su!
dogmeat is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 09:36 PM   #57
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=kKi0WQx2kbg

Jedna od novijih stvari.

Opaki sound

Javite mi kad ovo smiksate na laptopu sa 23 godine
Old 13-09-2011, 09:53 PM   #58
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Just a hint: Geoff Emerick je rođen 1946. Miksao je Revolver 1966.

Another hint: Steve Lillywhite je rođen 1955. Producirao je Petera Gabriela 1980.

?to bi rekao Spinoza (parafraziram): savr?en je onaj rezultat koji je identičan početnoj graditeljskoj ideji.

O referencama u pop muzici je besmisleno govoriti sa stanovi?ta snimatelja/producenta/miks efendije. Referentno je ono ?to je pro?lo kod publike, bilo to "pismeno", "precizno u low end-u", "?iroko", "duboko" ili "visoko". A ?to se tiče prolaznosti u okviru samog esnafa, siguran sam da i sam zna? da je ponekad va?nije imati dobru ?vaku za klijenta nego dobre reference.

Pozdrav,

Vasa

To je sve bilo prije 100 godina i radilo se na vrhunskoj opremi.

Mi ovdje pričamo o sada i pričamo o navodnim genijalcima od 20 godina koji sve miksaju na laptopu u Abletonu i Fruity loopsu
Old 13-09-2011, 11:29 PM   #59
nikolaivanic
Senior Member

Mora da sam pao s'marsa...
Meni je to produkcijski.. sasvim na nivou solidnog, nista posebnog, laptop mixa .. adekvatnog ideji.
Kao muzika za slusanje?
Mislim da bi napredniji klinac koji zivi u muzicki obrazovanoj (= naslusanoj) porodici prevazisao taj nivo sa 14-16 godina.

(ne bih da spamujem.. but:
beogradsko/londonski duet
http://www.myspace.com/pandovisia
na laptopu, preko interneta... nije vrhunsko al ni nesto mnogo grdze...)
.. da, ima dobre monitore.. genelec ili sl..

Last edited by nikolaivanic; 14-09-2011 at 01:53 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 04:36 AM   #60
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

nije najbitnije koliko godina ima majstor koji ovo radi ali je sigurno to da ovo nije miks rađen samo na laptopu i slu?kama....evo npr. ne verujem da je ovde u?ao samo da bi se slikao za spot
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules