|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
U zurbi sam da bekapujem jedan poveci projekat koji trenutno sa svim djubretom iznosi celih 45Gb. Nije meni zao 10dvdijeva, ali su neke pesme, zbog pomenutog djubreta, vece od jednog dvd-a, pa me muka vata od razmisljanja gde ce mi se koji folder denuti. E sad, nisam ja bas toliko lud, znam da je u pool-u od cubaseta moguce zamoliti ga da izbaci unused fajlove iz projekta, i to je ok. On ih prebaci u trash i prizna da su mu nepotrebni. NO, medjutim, kada ja pokusam isprazniti trash, on jednostavno kaze "some files were not deleted", bez meni znanih razloga. I tako mi od 100 nepotrebnih fajlova, on permanentno obrise mozda 20ak, a u trashu (kao i na samom hardu) ostavi 80%, sto je stvarno besmisleno. Ima li IKO ikakvu ideju kako da ga nateram da sam bez posledica po neophodne fajlove pobrise ove koji su djubre? Prilicno mi je kratak rok da zavrsim bekapovanje, jer se novi projekat pocinje, a ja zelim pride i hardove formatirati, pa bi ZAISTA bio srecan i cenio ako mi neko dojavi resenje ovog problema, u sto kracem roku... HVALA unapred
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
1. Verovatno imas par verzija projekta napr: " pesma ver 1.cpr", "pesma ver 2.cpr"...
U tom slucaju SX ti nece dozvoliti da obrises fajlove iz poola jer vidi da ih jos neki projekat koristi. Savet ti je da sacuvas jednu verziju projekta, ostale obrises i resis problem. 2. Ako ti ne uspe prvi trik, a ti lepo pogledas koji su fajlovi u trashu, zapises i rucno ih obrises, a kasnije ako ti SX prijavi nedostatak, kazes samo remove missing files i kraj price. Sve to mozes da uradis za jedno pola sata za celu plocu. Pozdrav
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
hvala na brzom odgovoru, al ne vredi
prvo, bio si u pravu, imao sam pun k sukcesivnih projekata sa istim audiom, ali i kad sam ih pobriso (sve osim zadnje verzije), resetovao program i sve lepo, on i dalje drzi sve te gluposti u trashu iako priznaje da nisu used. E sad, sto se drugog trika tice, nije bas toliko jednostavno, broj fajlova je se krece u desetinama po pesmi (i to samo junk), tako da rucno pisanje ne dolazi u obzir. JEdnom ranije sam imao slican problem koji sam tada resio time sto sam pokusao da rucno brisem SVE iz audio foldera dok je projekat podignut - Cubase je upalio write protection na used fajlovima, dozvolio brisanje preostalih, i sve je bilo OK. E kad sad to pokusam, on takodje pali protection na gomili fajlova, ali ipak dozvoli brisanje prilicnog procenta USED fajlova... NOCNA mora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
da li je znacajno to sto pored vecine neobrisivih fajlova u trash-u stoji ikonica u status polju - neki waveform nacrtan... ? ne znam kako se toga resiti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]()
imas "empty trash" kada te on pita da li ces brisati fajlove sa harda ili "remove from pool"..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Ja to namerno nisam predlozio, zato sto nisam siguran da li se u tom slucaju kopira ceo pool ili sam iskorisceni fajlovi.
Nista ga ne kosta da proba, ali mi sve mirise na to da sledi zasukivanje rukava i rucno brisanje. Desavalo se to i meni, samo sto ja cim zapne, tog momenta popizdim i pocinjem odmah da brisem (nezgodna narav), tako da steta sto nisi blize, pa ne mogu da ti pomognem ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Pa znam to, nego nisam siguran kako ce da dozivi te fajlove, kad vec ne da da se brisu...
![]()
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
mozes i po seljacki da eksportujes sve kanale sa istog bara u neki drugi folder, a stari da obrises...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nesto relativno staro... | Synclavier | Promocija radova | 10 | 12-09-2008 05:10 PM |
Cubase SX problem! | "7" | Audio Software | 12 | 03-12-2006 10:30 PM |
cubase sx3 problem | liman021 | Audio Software | 9 | 12-07-2006 12:47 AM |