Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 22-05-2011, 03:09 PM   #101
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Default Re: jel mi mo?e neko pomo? oko konfiguracije

Quote:
Originally Posted by bornaa View Post
ma nije moguce to jan. nisi dao 500€ vise da ti ga profić sklopi dakle nevalja
Interesantno da nisi qouteao drugi dio ovog posta u kojem tumači koje je sve probleme imao.

i opet se razbacuješ sa 500e kad je Boggy fino objasnio da se za tolko love moze kupiti komp, a ne da je razlika tolika.... -.-

Last edited by Tomislav; 22-05-2011 at 03:15 PM.
Tomislav is offline  
Old 22-05-2011, 03:53 PM   #102
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

e pa vi ljudi stvarno nemate pametnijeg posla nego ?to mlatite prazne priče u krug... Ne znam u čemu je poenta, ako sam računarski geek, naravno da neću da mi drugi čačkaju po ma?ini, ako sam samo tonac, producent ili kompozitor, naravno da ću uzeti ma?inu od nekog proverenog. u svakom slučaju, niko ne ka?e da taj rudaw mo?e da radi nemoguće, ali je urađen tako da odmah mo?e se da prione na posao - kome to treba
Old 22-05-2011, 04:00 PM   #103
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
e pa vi ljudi stvarno nemate pametnijeg posla nego ?to mlatite prazne priče u krug... Ne znam u čemu je poenta, ako sam računarski geek, naravno da neću da mi drugi čačkaju po ma?ini, ako sam samo tonac, producent ili kompozitor, naravno da ću uzeti ma?inu od nekog proverenog. u svakom slučaju, niko ne ka?e da taj rudaw mo?e da radi nemoguće, ali je urađen tako da odmah mo?e se da prione na posao - kome to treba
?to je najtragičnije, imam masu posla i sve nekako razmi?ljam da zamolim moderatore da me bannaju na koji dan... Toliko o samokontroli...
Tomislav is offline  
Old 22-05-2011, 04:19 PM   #104
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: "Diskusija" o racunarima....

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
Skocentrisi se i procitaj prethodnih par strana pa ces videti Najvise me je iznenadio boggy, covek koji uvek barata cinjenicama ovde u ostalim diskusijama, pa evo ti njegovi postovi: (strana 6)
Pa mo?e? i ti da se skoncentri?e? i pročita? ceo Bogijev post koji si citirao Čovek (koliko sam ja uspeo da shvatim) nije rekao da je nemoguće sklopiti stabilan DIY računar. Nijednom rečju. Pričao je o svojim lo?im iskustvima, a to je ne?to potpuno drugačije. Po?to cenim da je tvoj IQ bar dvaput veći od broja obuće koju nosi? nadam se da ti je razlika između te dve priče jasna

Sklapaj ma?ine kakve god ?eli?, sebi ili prijateljima, prodaj ih ako ti je to namera, radi ?ta god ?eli?. Ali molim te nemoj da lo?i? ljude koji čitaju ovaj forum da svako ko ima pristup Internetu mo?e da sklopi računar koji će raditi brzo i stabilno. To jednostavno nije istina, a i nije ba? po?teno.

Pozdrav,

Vasa
Old 22-05-2011, 04:30 PM   #105
Matoree
Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Sklapaj ma?ine kakve god ?eli?, sebi ili prijateljima, prodaj ih ako ti je to namera, radi ?ta god ?eli?. Ali molim te nemoj da lo?i? ljude koji ?itaju ovaj forum da svako ko ima pristup Internetu mo?e da sklopi ra?unar koji ?e raditi brzo i stabilno. To jednostavno nije istina, a i nije ba? po?teno.
hahah a ja sam bas u fazonu nemojte loziti ljude ovde da daju pare na sminku i brand jer nije strasno sklopiti svoj daw
pustio neku svoju matricu, i malo pipao po njemu, upakuje fino skroz i odma se vidi razlika plugin-hardwer, et ovo nije bog zna koliko para blo, oko 400eu dal kaze mi on, al velika je razlika kroz to i kroz plugine, na prvu se primeti
Matoree is offline  
Old 22-05-2011, 04:30 PM   #106
bornaa
Member

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Već sam rekao da ja nemam problema s popravljanjem računala. Zapravo sam se u jednom periodu ?ivota time prilično intenzivno bavio. Tako da ne mora? vi?e spominjati ni?ta oko toga kako smo mi koji kupujemo ovakve kompove zapravo idioti kojima netko mora dotrčati popraviti problem. Da, mogu ga sam rije?iti, ali ga ovako mogu rije?iti jo? br?e. Ja zapravo uglavnom na ovaj način u startu zaobiđem većinu problema - to je cijela poanta kupovanja kompa. Kao primjer navest ću ?to se dogodilo kad sam kupovao ruDAW. Dakle, Diviner mije mogao isporučiti komp sa q6600 procesorom ili core2duo. Ja sam gotovo pristao na quada, ali me on odgovorio jer nije prethodno na tom procesoru napravio sve potrebne stress testove, nije ga isprobao na način kako to inače radi. Ljudi moji, ja sam na svoje oči vidio kako taj lik 15 sati ima upaljen 3dmark samo da utvrdi da home PC koji nekom sla?e definitivno radi. Okej, time me kupio zauvijek.
normalno da mu se vise isplati testirat 15 sati dal sve sljaka i troubleshootat odmah ak nes ne radi neg da isporuci na blef pa da sam snosi troskove garancije iliti prevoza nazad i dodatanog rada. vrlo logicno da to radi posto eliminira vlastiti financijski rizik.

Quote:
A sad ne?to drugo. Ti ne razumije? ?to je workflow i u kakvom je on odnosu s performansama. Moj frend si je nedavno za grafički design kupio MBP 17''. Tvrdi da se ubrzao 35%. Performase su ostale iste. Kako?Moj frend ima super brzu Toshibu, ali ?to mu vrijedi kad ju ne mo?e nositi na leđima. Toliko je nepraktičan da ga nikamo nigdje ne nosi, pa je to kao da ga i nema. A performansi na bacanje. Dakle, veće performanse ne znaće br?i workflow.
aha dakle ako mi se video renderira 5 sati umjesto 10 sati to mi ne ubrzava workflow?

Quote:
ruDAW nema nikakvu mističnu stabilnost. Dapače, ona je postignuta vrlo "ovostrano" Sa puno kombiniranja. Mo?da ako iskopira? iste komponente koje Diviner koristi dobije? ne?to super, samo ?to u tom slučaju to nije tvoja, nego njegova konfiguracija + nema? support + mora? ulo?iti vlastito vrijeme itd itd.
imas 1000 jebenih komfiguracija koje rade sjajno ko daw-ovi na netu. nije diviner sad tu izmislio toplu vodu. i on je sve negdje naucio pa isprobao.

Quote:
Ja to ne tvrdim generalno. Ja samo govorim o svom iskustvu, da sam vrlo rijetko ili gotovo nikada vidio dobru DIY masinu. Nemam nista protiv toga sto ti govoris, ali samo ako si imao iskustva i sa jednim i sa drugim (a sam si rekao da nisi, osim sa MacBookom).
gle lepi, ako mi je sistem stabilan, ako nemam audio latenciju i ako mi proc guta sve ?ta u njega bacim, ne znam za?to mi treba usporedba s rudawom da znam da je ovo jebeno dobar komp kao daw? i jan ti je lijepo rekao da jos nije uspio prec 30% cpu usagea.

Quote:
Evo moj susjed ima komp koji mora 10 minuta biti isključen iz struje da se prvi put upali. Onda radi relativno normalno. Svako jutro prilično burno reagira.
moja mama ima athlon 1400xp s 256 mb rama i ne radi dobro. ne kuzim poantu koju si htio prenjet al reko eto, da i ja tebi napisem nes slicno

Quote:
Neistina. Već sam naveo primjer američke filmske industrije. To je jače od bilo kojeg mog argumenta. Misli? li stvarno da oni kupuju Apple zbog dizajna?
ti se bas trudis ignorirat kaj sam vec napiso il bas volis kad se ponavljam? osx je donedavno bio bez premca najstabilniji i najnapredniji komercijalni os i postao je standard u industriji, te je sada i ostao standard u industriji. da ima nekih velikih razlika s dansnjim mashinama istog hardwera s windows 7 instaliranim - nema....osim 40% do 100% vece cijene, ovisno o konfiguraciji.

Quote:
Drago mi je da si spomenuo CS5. moj frend upravo radi na design premiumu bez problema. On je pri tranziciji windows ---> os x osjetio ta značajna pobolj?anja u workflowu. Ljudski faktor je bitniji od brzine same ma?ine. Bitnije je kako se OS "integrira s čovjekom". Tu prije svega mislim na intuitivnost koja krasi sve Appleove proizvode. Mo?da je tebi to bezveze, ali meni je i dan danas super ?to MBP mogu otvoriti jednom rukom, bez da pridr?avam donji dio laptopa, ili to ?to sam se nekoliko puta spotaknuo na kabel koji se samo elegantno iskopčao. To je sad hardwerski. Iste te stvari su i u softwareu.
on je vjerojatno najvise osjetio prelaz s nekog starog smeca od pc-a na novi mac. i samo da ti kazem posto izgleda ne znas, programi su identicni u gumb na oba os-a samo sta na windowsima prema benchmarcima cs5 radi 10% do 20% br?e. i to na bootcampu.

Quote:
Svakako treba? prestati misliti u "megahercima" i "postotcima perfomransi"... Nije sve u tome.
kokač, radio sam na macu godinu i pol intenzivno dizajn, nemre? mi prodat tu Steve Jobs spiku.

Quote:
Huh, gle čuda. Opet performanse. Ovako: ti vrhovi performansi se stvarno vrlo rijetko osjete. Mo?da kod nekakvih naprednih 3d rendera koji će se zavr?iti ne?to br?e... Ali ljudi i dalje unatoč svemu rade na Macu.
stara navika od dana kad je mac bio nesto posebno. on to vise nije, danas dize pare na staroj slavi, hajpu i ovakvim sprehama koje ekipa pusi.

Quote:
Mene samo smeta kad ljudi govore teoretski ili prema nečemu ?to čitaju na forumu, a ne vlastitim iskustvima. Mislim da komotono mo?emo uvesti tag pročitao na forumu. Tako bi neke stvari bile puno jasnije.
ak dve godine radim na diy ma?ini koja radi ko avion, kak sam to procito na forumu? davao sam vam samo linkove di i drugi ljudi uspjesno si slazu kompove na gearslutzu i stvari rade bez gre?ke.

Quote:
Ja sam windows 7 fanboy, Apple fanboy i Google fanboy. Eto... Obo?avam Windows 7 i trenutačno bih samo htio da Adobe prodaje istu licencu za win i mac, da koristim oba OS-a. Svaki ima svoje prednosti i nedostatke.
i ja se slazem s ovim. isto tako i diy komp ima prednosti i nedostatke naspram rudawa. ali brajko nemoj pricat ludosti da stvar ne radi kao mocan daw komp zato jer si ti negdje vidio neka 2 diy pc-a koji nisu valjali il ne znam sta si vec vidio.

Quote:
Interesantno da nisi qouteao drugi dio ovog posta u kojem tumači koje je sve probleme imao.
to je jedan mali problemcic koji ce se vjerojatno rjesit skorim updejtom, a ako je problem i prije postojao, krivim janovog majstora u odabiru hardwera jer je za taj problem zasigurno mogao cuti na netu.

@jan

kolko te je cijela mashina na kraju ispala?
bornaa is offline  
Old 22-05-2011, 04:39 PM   #107
bornaa
Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
e pa vi ljudi stvarno nemate pametnijeg posla nego ?to mlatite prazne priče u krug...
evo ja priznajem da nemam. nezaposlen sam i cekam da mi se adami vrate s retrofitanja
bornaa is offline  
Old 22-05-2011, 04:44 PM   #108
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
hahah a ja sam bas u fazonu nemojte loziti ljude ovde da daju pare na sminku i brand jer nije strasno sklopiti svoj daw
S tom razlikom da awacs, DaBear i ja nismo anonimni na ovom forumu a ti jesi.
Ako nameravas da i dalje istrajavas sa ovakvim postovima, zamolio bih te da ostavis ovde svoje ime i prezime, gde si stacioniran, cime se konkretno bavis i broj telefona, da bi clanovi mogli da te kontaktiraju u slucaju da im nesto nije bilo kako si im "obecao", ili da ti se licno zahvale na pomoci... sta god.

Ako nisi raspolozen za to, zamolio bih te da prestanes da spamujes forum...

isto vazi i za clana bornaa.

Unapred zahvalan.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 22-05-2011 at 04:55 PM.
boggy is offline  
Old 22-05-2011, 05:01 PM   #109
Matoree
Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
S tom razlikom da Vasa, DaBear i ja nismo anonimni na ovom forumu a ti jesi.
Ako nameravas da i dalje istrajavas sa ovakvim postovima, zamolio bih te da ostavis ovde svoje ime i prezime, gde si stacioniran, cime se konkretno bavis i broj telefona, da bi clanovi mogli da te kontaktiraju u slucaju da im nesto nije bilo kako si im "obecao", ili da ti se licno zahvale na pomoci... sta god.

Ako nisi raspolozen za to, zamolio bih te da prestanes da spamujes forum...

isto vazi i za clana bornaa.

Unapred zahvalan.

pozdrav

bogi
Ostavljati broj telefona tek tako na internetu i nije bas pametno, a rado cu pomoci ovde na forumu kad god budem u mogucnosti.
pustio neku svoju matricu, i malo pipao po njemu, upakuje fino skroz i odma se vidi razlika plugin-hardwer, et ovo nije bog zna koliko para blo, oko 400eu dal kaze mi on, al velika je razlika kroz to i kroz plugine, na prvu se primeti
Matoree is offline  
Old 22-05-2011, 05:08 PM   #110
bornaa
Member

ja ne nagovaram nikog na nis samo velim da se meni i mnogim drugima diy mashina debelo isplatila za dosta manje pare. kome se neda malo izucit taj dosta jednostavan a i koristan zanat (biti sam sebi tech support je koji puta kljucno) moja topla preporuka je nek doda jos tih 300€ ekstra i kupi rudaw ili nest takvo. ova diskusija je bila vise o tome da se svrgne mit da rudaw il mac imaju neke prednosti nad dobro slozenim diy pc-em kao daw.
bornaa is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules