|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
'ajde i ja da opalim po necemu ......
Sa nekoliko strana sam cuo da si odradio kompletan aranzman ( cak i produkciju ) pre mixa za Van Gog ...... pre nego sto ga se docepao Sasa Habic .... I iz isto toliko izvora sam cuo da su aranzmani ( i uopste pristup ) koji si uradio dosta bolji od onoga sto je posle Habic iskoristio Mozes li ( smes li .... ) da pustis par pesama ( mixane ne mixane .... nema veze ) , da cujemo to sto si radio ...... mislim da ce svima biti interesantno ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
naravno, što da ne...ja čak planiram sve to da uradim u svojoj verziji, ali sad su trenutno po bekap diskovima, pa kad ih iskopam...
sve to mnogo bolje zvuči jer je sirovo, čisto, prodorno, izvorno...hm, da budem jasniji: moja prvobina ideja je bila da radimo aranžmane (pripremu, sa dosta finalnih traka) kod mene kući, a onda da se prebacimo u studio i dosnimimo vokale, neke bubnjeve i gitare koje fale...jer ja sam planirao da sinhronizujemo pc i tape pa da imamo beskonačno mnogo kanala...oni su bili skeptični u vezi sinka pc i tape, ali ja sam to radio ranije, dok sam miksao neke narodnjake u pinku, bacao sam sve na traku iz nekoliko puta i nikakvih problema nije bilo, a to sve zahvaljujući pametnom LOGICU, koji svoj sample rate prilagođava azimutu trake...samo sam snimio novi sink na traku (koja je inače bila stara) i nije bilo problema. To je bila poč 2002 god, i tu opciju (koliko znam) tada nije imao cubase...uglavnom to nama nije radilo, oni su se istripovali da ćemo izgubiti vrijeme i nećemo uspjeti da sinkujemo pc i traku i došli na solomonsko rješenje da sve iz pc-ja bacimo na traku. Tako sam ja morao praviti podmikse za otprilike 60ak stereo traka na max 18 mono, da bismo ostavili nešto za glas, gitare ili već...možete misliti koji je tu haos nastao...a da ne pričam kako se habić istripovao, pa udarao prvo po aranžmanima (znači pretumbavao strofe refrene, pravio nove...) a šlag na tortu je bio (i to je tako ostalo) kad mi je tražio da od dvije pjesme napravim jednu...kaže, pusti prvu stvar do refrena, a onda drugu od refrena...to je bio kraj, više nisam mogao da izdržim. To je ipak bio pentium III na 800mhz i jedva je izdržavao sve te plaginove, a kamoli da otvorim dva takva aranžmana...a meni je to bilo već 4ti mjesec svakog dana za kompom po 9 sati, i nekoliko verzija svih tih aranžmana... tako da kad se sve to smućkalo na traku, i oni se u miksu trudili da ispadne manje ekstravagantno (od tehna nastade rock, od drum and bassa nastade ska-ska i sve tako...) nije bolje moglo...još kad su napržili postprodukciju, svu dinamiku izgubili...ja sam bio očajan...ali družili smo se lijepo poslije godinu dana sam ja za reizdanje tog cd-a napravio svoje dvije verzije pjesme drunder... |
![]() |
![]() |
#3 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
evo, sa malo zakašnjenja da počnem
iskopao sam jedan aranžman i malo ga sredio u smislu da zamijenim neke vsti koje više nemam (pro 52, jednostavno ne čita neke moje presete) i pošto nemam vokale, malo sam ubacivao sa originala...ali aranžman, zvuk sve je originalno. Baš me zanima šta mislite o produkciji, aranžmanima i svemu što vam padne na pamet...samo da napomenem da sam ja u startu želio da krenem sa half-time, pa stalno dizanje tenzije do one akustične (koje nema u fileovima, da nebi bili preglomazni) želio sam da sint bass uđe tek u drugoj strofi itd...da ne pravim neka predubjeđenja poslušajte ako vas ne mrzi da skidate i prokomentarišite. To je davno izašlo, odsvirano tako da nema štete... http://www.djbassystem.com/vg/drupak_novi.mp3 http://www.djbassystem.com/vg/pupak.mp3 malo sam samo promijenio ovu prvu verziju, odmutirao sint u bridgeu i malo pojačao generalno... Last edited by bassystem; 29-11-2006 at 03:07 PM. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ova prva mi je malo nejasna ( doduse slusam na nekom jeftinom stubu ) pa mi se cini premutnom , a ova druga je suuuuper ..... neka poslusaju svi koji misle da gitaroska produkcija ne moze da zvuci kao strana ......
Pozdrav |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
iako sam slusao preko (b)lajva ... bas zanimljivo zvuci sve ... vise mi se svidja druga pesma ustvari tj drugaciji mix ... vise je is3povan a i vokal se cuje kako treba tj sve
|
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
ja iskreno nisam slusao ovu orginal stvar van gogha,tako da ne mogu da je uporedim......ali ovo sto sam sad cuo ebeeee kevu bratko.....mislim na zvuk,energiju,,,,,,
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
hm...pa ljudi prva je nedovršena....FALI GLAVNI VOKAL
ali bitna je produkcija (širina zvuka, dubina kick-a, čistoća zvuka)....zar to samo ja čujem??...mislim, pričamo o produkciji, potrudite se da to ne slušate na tranzistoru, jer sam tu muziku pravio da dobro zvuči na full range sistem (po mogućnosti dobar) a ne u ono, tv, radio.... da pojasnim: druga je izašla na cd ali su obje verzije potpuno identične u aranžmanu, osim što u ovoj pravoj (što je izašla) bass ulazi odmah...meni se to nije svidjelo... ovaj efekat ulaska pravog bubnja (na prvoj verziji na 30 sec) koji je meni fantastičan je izostao na drugoj jer je zvuk prekomprimovan na cdu...itd...ali trebalo bi da slušate na malo boljoj opremi (ili bar slušalicama) jer je fora u kvalitetu zvuka...ja sam to pravio za kvalitetan razglas, dobar stub i tako....jasno mi je da to treba svuda da zvuči, ali mene to ne zanima...ovo ne može dobro da zvuči na tv-u koji nema bassa itd..... Last edited by bassystem; 29-11-2006 at 01:00 AM. |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
malo sam se vratio u aranžman i odmutirao neki sint u sredini, malo zajačao
kako je sad (i zamislite da ima vokal...)? ps: a kako vam se čine gitare (i koje su vam bolje??) Last edited by bassystem; 29-11-2006 at 03:07 PM. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |