|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Banned
|
![]()
Uvek ti je najbolje da se oslonis na napon.Kada uteras veci od 0.775 u klasican konvertor,on vrlo ruzno klipuje a moze i da crkne.Napravili su citavu zbrku sa obelezavanjima nazalost.....Nisam probao GR nikada,jel pise mozda neka informacijica sta u njemu ustvari radi pojacanje?Lampa nije sigurno,to znam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Gotovo sam siguran da je 0.775v jednako 0dbU sto kad se posalje u konvertor bi bilo oko -20dbFS (zavisi od proizvodjaca konvertora), ja nikad nisam osecao klipovanje kad sam snimao na vise od -20dbFS, a i sam si rekao da " Meni je ulazak u spravu na -20 malo poguban" zbog signal-sum odnosa. Ja sam gotovo siguran da ako ulazis do lupam -10 u konvertor da uvek probijas taj napon od 0.775V |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Moram jednu stvar da napomenem, vezanu za "analogiju" koju ovde svi tako cesto pominjete, skrenucu sa teme malo... Uskoro cu postaviti temu sa pitanjem da mi stariji clanovi sa iskustvom odgovore ako znaju sta se to cuje u snimku koji ce se naci u temi, a datira iz sezdesetih godina proslog veka. To je snimak sa PRAVIM analognim uredjajima, dok vecina ovde govori o "analognim" spravama nastalim u poslednjih deset-petnaest godina, iako to nema veze jedno sa drugim. Kada budete culi snimak koji cu postaviti bice vam svima jasno da to sto nazivate analognim, ono jeste samo u tehnickom smislu, dok zvucno to nije mnogo razlicito od digitalnog koje svi imamo prilike da slusamo svakodnevno. U doba nastajanja tog snimka nije bilo reklamne kampanje i alternative, vec je SVE bilo analogno, pa tu nema lazi i prevare, a danas svi uredjaji, pa i najskuplji ne mogu da daju taj zvuk koji je postojao nekada. Sustina je prosta, pored sve tehnologije i napretka, bukvalno nismo u stanju da postignemo rezultate sa tog snimka. Zasto je tako? Tako da i dalje mislim da je to oko saturacije vise placebo i tripovanje, dobija se nesto, ali to nema veze sa realnim zvukom o kome se prica, vec neki surogat koji samo podseca, zato se ne treba opterecivati sa tim ulaznim signalima, naravno osim onoga sto se cuje prilikom rada. Just my2c... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Vaso, ako je to ono sto je vec bilo na jednom drugom mestu, ja sam bio skinuo, chuo, orbnuo faze i sve se poklopilo :S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Moderator
|
![]() Quote:
S obzirom da digitalno "nema" headroom, mora se "silom" napraviti... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#47 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Pošto je u digitalnom audiju svaka pozicija uvijek savršena, onda je i svaka pozicija "sweet spot". Nebitno, osim u slučaju da dovodiš clippani output u kompresor ili limiter. Ja nisam nikad čuo bilo kakvu razliku između performansa zvuka koji ulazi u plugin na -30dbfs ili na -50dbfs. Po meni je gain staging potpuno gubljenje vremena osim u slučaju izbjegavanja clippinga, bilo outputa, bilo internog |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
hmmmm... Ne bih rekao! SPL Pro mike koji sam imao je transformless i nema output atentuator. Balansiranom vezom sam izlazio iz njega i ulazio u DIGI 002, Profire 2626 i M-Audio 192 (sa te tri karte sam ga koristio) nikad mi nula na njemu nije bilo jednako nuli i sekvenceru, vec je islo -10 do -7 zavisno od karti :S Medjutim to je meni bilo blizu nule pa sam iz preampa izlazio nebalansirano onda bi mi signal u konvertoru bio jos slabiji da bih preamp mogao jos da nagazim, da ne brinem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Uh,uh,uh.....nisu saturaciju izmislili dokoni tonski snimatelji,vec je ona fizicka pojava koja se desava u odredjenom trenutku.Imas toliko knjiga,literature,videa o tome.Ako neces da je koristis,to je druga stvar.....niko ne favorizuje saturirane snimke naspram nesaturiranih,barem ne u ovoj temi.Kontao sam da pricamo o headroom-u? Last edited by quake2; 13-03-2011 at 07:58 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Kakve veze ima kad je analogni uređaj proizveden sa tim da li je analogan ili nije?! Kako to analogan uređaj iz ?ezdesetih nema veze sa analognim uređajem danas?! Quote:
Quote:
Nekad je sve bilo analogno jer nije bilo reklama?! Quote:
Za?to bi netko te?io tome da dobije zvuk ?ezdesetih ako ne mora? Za?to bi se industrija i tehnologija trudila dobiti distorziran, mutan, mono zvuk, pun ?uma i sa?vakane trake ? ![]() ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sweet child of... | Bockie | Razno | 0 | 21-06-2010 01:18 PM |
Spot | grada27 | Promocija radova | 4 | 16-06-2010 11:01 AM |
Usao sam u Sweet 16 na istandardproducers.com :) | Jan | Razno | 11 | 20-04-2010 11:11 AM |
Sweet dreams keyz cover :) | MarkoX50 | Promocija radova | 0 | 16-09-2009 10:07 PM |
Spot | Arthur | Promocija radova | 21 | 28-02-2008 01:35 AM |