|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Banned
|
![]()
Bez ljutnje,evo ja i dalje mislim da nazivati dinamicki opseg headroom-om nije dobra kvalifikacija.Predlazem da se Bogy malo umesa u pricu pa nam svima jednom za svagda objasni sta je to headroom,da ne brkamo babe i zabe i da se lakse sporazumevamo.Mozda je greska moja ili vasa ali imamo svi dovoljno poverenja u Bogyja nadam se,pa da razjasnimo stvari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I ne mora i mislim da ne treba da odmah sprave cim udju u crveno da saturiraju, zasiciju, imao sam prilike da radim sa nekim matorim preampima sa kojim sam snimao stalno u crveno, nikakva se saturacija nije osecala... Dok recimo novi Great River, cim pipne crvenu lampu ne valja, odma se oseca neko ruzno izoblicenje... Matori SPL pro mike, koji sam dugo imao, je bio u crvenoj zoni od 0 do +9 dbU (sto mu je bio maksimum). 60% snimanja sam bio u toj zoni, nikakva izoblicenja nisam osecao. Al pazi ovo u specifikacijama mu stoji: Headroom before clip +25.72 dBu... Znaci od maksimuma skale na spravi ima jos 25 dbu rezerve, sto nije malo, barem tako pise Last edited by Jan; 13-03-2011 at 04:56 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Banned
|
![]()
Tako je,nego izgleda ne znas podatak da crvena lampa pocinje da sija na za to standardizovanom mestu a to je na 0.775v ako se ne varam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Napisao sam malopre specifikacije Lynx aurore. Max input level joj je +20dbU, na +20dbU joj se pali lampa. Samo sto taj njen vrh skale preveden u digitalni svet je 0dbFS. Konvertori nisu dizajnirani da saturiraju :S Mada ima ih i takvih, CRANE SONG neki zaboravio sam oznaku.Mislim sad pricam stvari koje znas (i sve vreme pricam stvari koje znas), ali saturiras front end-om, spravom kojom snimas, konvertor samo treba da sto vernije prenese u digitaliju :S Znaci konvertori isto imaju headroom, ako gledas dBu vrednosti, ali kako se meni cini ne mere u dbu vec u dbfs, gde nakon 0dbfs vise nema headroom-a...Ali ti je -20dbFS isto sto i crvena lampa u analogiji, sa jos nizim pragom shuma od analogije... Last edited by Jan; 13-03-2011 at 05:08 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sweet child of... | Bockie | Razno | 0 | 21-06-2010 01:18 PM |
Spot | grada27 | Promocija radova | 4 | 16-06-2010 11:01 AM |
Usao sam u Sweet 16 na istandardproducers.com :) | Jan | Razno | 11 | 20-04-2010 11:11 AM |
Sweet dreams keyz cover :) | MarkoX50 | Promocija radova | 0 | 16-09-2009 10:07 PM |
Spot | Arthur | Promocija radova | 21 | 28-02-2008 01:35 AM |