|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Jedno je realnost, a drugo fascinacija vintage opremom i isplativosti iste sa stanovista ulaganja. Studio biz kakvog znamo je PROPAO o cemu svedoce mnogobrojni primeri zatvaranja. Samo se mi ovde zanosimo necim. I te nerealne cene Fairchildrena ![]() Prepun je ebay iracionalnih cena za vintage opremu...a uvek ima kolekcionara, oni koji ozbiljno rade i zaradjuju gledaju trenutnu isplativost dobiti i ulaganja, a to definitivno nije kupovina Pultec-a i slicnih sprava..
![]() |
![]() |
#22 | |||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Jel mo?e svako uzet 5 milijuna dolara i otić uzet stan na Manhattanu? Naravno da ne mo?e. Quote:
Quote:
Jel tako? ![]() [/quote] Quote:
Problem je u tome ?to ti uopće nezna? o čemu priča?. Mije?a? kru?ke i jabuke. Kako da ja objasnim zbrajanje nekome tko ne poznaje brojke. ![]() Quote:
Tvojih 23 m2 u Londonu sigurno danas vrijede vi?e, međutim.... Najjednostavnijom računicom po kojoj tvoj stan vrijedi 9 puta vi?e u 15 godina a Fairchild 660 vrijedi 20 puta vi?e u 25 godina dolazimo do slijedećeg rezultata a to je da Fairchild već vrijedi vi?e u 25 godina nego ?to će tvoj stan vrijediti u 30, računicom prosječnog godi?njeg prinosa. Ako je Fairchild ko?tao 1500 a sad ko?ta 25 000 onda je to zarada od nekih 1500 posto u 25 godina.Ako si ti npr. kupio stan po 50 000 i ka?e? da sad vrijedi 9 puta vi?e nego ?to si ga platio onda je to 450 000 a to je zarada od 800% u 15 godina. 1500/25=60% Vintage sprava godi?nji prinos 800/15=53% Stan u Londonu godi?nji prinos Dakle, vintage sprava je zaradila vi?e od tvog stana u Londonu. S obzirom kako računa?, pitanje je da li tvoj stan uopće vrijedi 9 puta vi?e nego kad si ga kupio ili ti samo to misli?. ![]() I rest my case, your honor ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
Ovo jeste prilicno dobra ekonomska racunica, samo zaboravljate da je ekonomija mnogo vise od same racunice i postoji princip ponude i potraznje.
Smem da se kladim da ulicama Londona, New Yorka, u svakom trenutku hoda bar, pa da ne preteram al' bar 500 puta vise onih koji bi kupili taj stan, nego onih koji bi kupili vintage gear. Ako bismo ovde dodali i pravna lica (kompanije, preduzetnike itd..), ovaj broj bi bio znatno veci. Svaki poslodavac bi sigurno vise voleo da u rukama ima 10 stanova nego 10 EMT konzola, posto ce ih neuporedivo lakse prodati. Cak ne verujem da kad skupis sve njih u SAD ima 10 ljudi koji bi uzeli te konzole. Ako bi u obzir uzeli obrtne koeficijente, stanovi su u neuporedivo vecoj prednosti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
To ti samo misliš. Quote:
Imaš pravo što se tiče većine.Slažem se. Ali, ja se ne zanosim ničim. Volim pričati o opremi i studijima. Ne znam šta ovdje uopće rade ljudi kao što je kolega Da Bear kojemu je sve bezveze, bespotrebno, gubljenje vremena, studio je propao, muzika je propala, on programira življe bubnjeve od živog bubnjara za 6 minuta i to zavezanih očiju, itd... Kolega Da Bear, to što ste vi zatvorili jer ne možete više živjeti od muzike ili ne želite to nije moj problem. Ja mogu. Posla ima sve više i više. Čak mislim da bi se mogla dogoditi jedna mala renesansa u muzičkoj industriji. Dajte se malo skulirajte, ne širite negativnu energiju, think positive thoughts, bavite se nekim sportom ili ribolovom kao ja. ![]() Last edited by Surfer; 30-01-2011 at 11:49 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
Ma ne`a šta, `ebanje keve!
![]() Al čemu? Opet se ja petljam al` tema je pravo kenjanje, skonto sam(bosanceros, sta da se radi). Kapiram ja i da je ovo sekcija "razno" al ono sto ne kapiram u cemu je uzivancija kad nekom "ocitas" bukvicu a sto nema konkretno veze sa nekom podjelom iskustva,stvaranjem, produkcijom i svim onim sto bi vjerujem vecina aktivnih ili pasivnih clanova i "voajera" ovog foruma voljela cuti, vec busanje nekim informacijama koje valjda govore kolika je neko faca? Il` sta? Mislim, nije ovo forum advokatske komore u klinac i sl. sr.! !%$/_=-0 A paljevina... ! ![]() www.myspace.com/slikaiprilikamusika Last edited by Ngino; 31-01-2011 at 01:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
CCCCCCC Ne moze vas covek pustit 2 dana a da se ne posvadjate! ![]() Nemojte majka mu stara bit ce studia i nekretnina...samo para NECE!!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Ne svadjamo se, ovo je samo konfrontacija misljenja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Ja se izvinjavam, mali offtopic, a zasto nam ne biste otkrili svoju diskografiju i projekte na kojima ste radili koji su bili popularni kako bi imali predstavu sa kim razgovaramo. Ako bi i Da Bear znao sa kim razgovara (ako ne zna) mozda bi drugacije pristupio raspravi sa vama...
Nije provokacija, ja stvarno ne znam ko je iza nick-a. Pozdrav Last edited by Jan; 31-01-2011 at 02:43 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
E vidiš, znaš što bi ja napravio s 2-3 miliona dolara? Ja bi se nakupovao nekretnina. Kupio bi par stanova po gradu. Zatim bi to sve uredio pic-pic. Ništa fancy, al da je sve funkcionalno i lijepo. Zatim bi to iznajmio. Onda bi od rente svaki mjesec ubirao par tisuća dolara. Ne treba više. I onda bi od tih para po malo svaki mjesec sebe častio s nekom audio spravicom. Naravno, nakon što si platim sve račune i životne potrebe. I za deset godina bi imao ljepši studio od tvog. Ne bi baš imao neke egzotike kao ti, al bi imao ljepši studio jer bi imao para da plačam i čistaćicu svaki treći dan! A ti bi u međuvremenu potrošio pare, rasklimali bi ti se rackovi i faderi bi ti krenuli krckat...
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja bi kupio pecaljku... ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 31-01-2011 at 01:35 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dobar KicK para vredi... | psionic | Audio Software | 45 | 01-01-2011 04:45 PM |
Dobra frula za malo para ;-) | Maiv | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 04-12-2008 03:02 PM |
Eh da imam para ko Don! | Shricke | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 28-04-2008 10:09 PM |
sta da kupim za malo para | sasait | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 27-10-2006 04:12 PM |
koliko para toliko i muzike?! | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 9 | 18-09-2006 10:12 AM |