Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 30-01-2011, 06:44 PM   #16
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Bacanje para, moze to i Waves (sarkazam).

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa to je ono sto pricam sve vreme....ljudi prave hitove na kucnim setapima, u spavacim sobama i podrumima na jeftinoj tehnici...i to se i dalje vrti na MTV, na radiju itd itd...OPREMA TU NIJE TOLIKO BITNA.

A PUNO njih se vadi na "nemam SSL i Studera 2 incha ", pa nemogu da radim kako treba i nemogu da "pokazem svima" sta bi bio kvalitet (od cega?) da imam sve to

Jednom prilikom sam razmisljao sta bi uradio da mi padne recimo 2-3 miliona dolara sa neba. I kapirao kupio bi neki veliki sto, outboard itd i onda sam reko "Jok sine". Uzeo bih par razlicitih domudnih preampa (Chandler, Neve, Avalon) i neki dobar 8kanalni za bubanj i to, uzeo bi Pro Tools HD (cisto da imam), uzeo bih do jaja konvertore, velike monitore, jedne nearfild i jedne sicusne (ala auratone), 10-ak mikrofona mojih omiljenih (tu bi bio Korby i sve njegove glave, koji Geffel i Shure SM57) i cao djaci. Ustedeo bih brdo para a imao bih sve sto mi je potrebno za stvaranje i rad totalno na nacin na koji zhelim.
I mozda bih uzeo neki mali mikser, Toft ili ovaj Audient mali cisto da stoji i mozda uraditi neki summing...

EDIT: Plus softver, jer da softver nije "dostupan" vise bi ga ljudi cenili i bili bi zahvalniji sto ga imaju
Ne kazem da je analogija proslost itd ... Ali godinama miksing itd gradim na ITB i tako bih uradio i sa velikim parama, sa dodatkom ulaska u chain i mozda izlaska (summing i to)..

Last edited by Jan; 30-01-2011 at 06:51 PM.
Jan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules