|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
uvek spominjes tog nesrecnika, a kakvu muzicku scenu englezi imaju? nikakvu, tako da ni studio sa zlatnim sslom ne moze da ga spasi, plus taj studio nema nikakvu istoriju niti poznate hitove da bi privukao ljude, to sto je on mislio da ce pare zaraditi preko noci, ko ga jebe, kad bi sve tako jednostavno bilo svi bi bili bilioneri.
Americki studiji ne mogu da se pozale, barem oni koji imaju nekakvu istoriju i iza njih stoje izdavacke kuce, studiji iz 70tih, 80tih i 90tih su jos uvek aktivni, i ima ih mnogo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U Londonu su do sad zatvoreni mnogi mnogi legendarni studiji, koji su SVI imali po nekoliko velikih SSL i NEVE soba sa jako, jako bogatom istorijom : Townhouse, Whitfield Street, Eden, Matrix, Olympic... Isto tako i u Americi - puno studija se zatvorilo i zatvara se i dalje. Trece - vise NI JEDAN RECORD LABEL NE STOJI IZA NEKOG STUDIJA. Ni ovde a ni u Americi...videli su da se ne isplati prodali...(EMI, Sony, itd...) Cetvrto - a sto se tice muzicke scene u UK ili USA - pogledaj i procitaj skorasnji post - BAD NEWS FROM AMERICA http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36607 ni tamo bas ne cvetaju ruze....
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 30-01-2011 at 04:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ja bi Rumski editovao i ubacio "like" tab negdje, no diggedy doubt!
![]() Alal vera DaBear na zivcima i strpljenju da objasnis izgleda nemoguce, ahaha! Al ima ona stara lakse metar u pedu nego cent` u glavu. A brate, sta kazes ti Johnny covjece, kakvu scenu englezi imaju...? Stvarno ne znam sto mi sad treba da se i ja lozim ali brate, iscitavajuci ne znam vise koliko je DaBear puta napisao kakva je situacija u muz. bizu i kontam kao konzumer i neki muz. amater, neko ko iole prati tokove u muz. ili stagod, pa nema razloga da covjek tek onako kuka i kukumace kako je lose, vec valjda jednostavno primjecuje stanje u svom okruzenju i vjerujem mnogo bolje nego vecina ovdje! Stvarno je presmijesno toliko ginuti da se dokaze sta? Kako je super imati po` miliona i spickati u studio? Ja bi kupio ovo, ubacio bi ono, Neve this, SSL that. Pa koga boli patka za to uopste? Po meni je pizdarija kad cujem da je frajer/riba k-palac, napravio/la ledilo hit,pjesmu u krs podrumu, da me ne shvati niko pogresno. Il ko onaj Beardyman uzmes Kaos i mic i radis sou! ![]() www.myspace.com/slikaiprilikamusika Last edited by Ngino; 30-01-2011 at 04:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A PUNO njih se vadi na "nemam SSL i Studera 2 incha ", pa nemogu da radim kako treba i nemogu da "pokazem svima" sta bi bio kvalitet (od cega?) da imam sve to PS _ Evo na GS, tip izracunao - kad bi studio naplacivao $2,000 na dan (nema sanse), SVAKI DAN u godini, trebalo bi 12 godina da isplate pare, i to da ne placaju nikome nista - no tax, no expenses, no bills, no insurance... he he he
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 30-01-2011 at 06:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jednom prilikom sam razmisljao sta bi uradio da mi padne recimo 2-3 miliona dolara sa neba. I kapirao kupio bi neki veliki sto, outboard itd i onda sam reko "Jok sine". Uzeo bih par razlicitih domudnih preampa (Chandler, Neve, Avalon) i neki dobar 8kanalni za bubanj i to, uzeo bi Pro Tools HD (cisto da imam), uzeo bih do jaja konvertore, velike monitore, jedne nearfild i jedne sicusne (ala auratone), 10-ak mikrofona mojih omiljenih (tu bi bio Korby i sve njegove glave, koji Geffel i Shure SM57) i cao djaci. Ustedeo bih brdo para a imao bih sve sto mi je potrebno za stvaranje i rad totalno na nacin na koji zhelim. I mozda bih uzeo neki mali mikser, Toft ili ovaj Audient mali cisto da stoji i mozda uraditi neki summing... EDIT: Plus softver, jer da softver nije "dostupan" vise bi ga ljudi cenili i bili bi zahvalniji sto ga imaju ![]() Ne kazem da je analogija proslost itd ... Ali godinama miksing itd gradim na ITB i tako bih uradio i sa velikim parama, sa dodatkom ulaska u chain i mozda izlaska (summing i to).. Last edited by Jan; 30-01-2011 at 06:51 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
jane zaboravio si na neki sint i drum makine :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
E vidiš, znaš što bi ja napravio s 2-3 miliona dolara? Ja bi se nakupovao nekretnina. Kupio bi par stanova po gradu. Zatim bi to sve uredio pic-pic. Ništa fancy, al da je sve funkcionalno i lijepo. Zatim bi to iznajmio. Onda bi od rente svaki mjesec ubirao par tisuća dolara. Ne treba više. I onda bi od tih para po malo svaki mjesec sebe častio s nekom audio spravicom. Naravno, nakon što si platim sve račune i životne potrebe. I za deset godina bi imao ljepši studio od tvog. Ne bi baš imao neke egzotike kao ti, al bi imao ljepši studio jer bi imao para da plačam i čistaćicu svaki treći dan! A ti bi u međuvremenu potrošio pare, rasklimali bi ti se rackovi i faderi bi ti krenuli krckat...
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja bi kupio pecaljku... ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 31-01-2011 at 01:35 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mada kad si kod toga, izvinjavam se sto dva puta odgovaram, cika Shot, trend je da se recimo rentaju ozvucenja. Goooooomila bendova renta razglas mesecno,bar ovde po NS,BG.... Cene su od 60-70 do 150e zavisi od razglasa, mozda i vise. Jedan ozbiljan razglas koji bi mogao da se renta i podnosi rent-abuse za 100/120/150e mesecno je izmedju 3 i 5 'iljada evara. 100-150e je mesecna renta za garsonjeru/jednosoban stan od oko 35-40 'iljada... ! ![]() ....Hmmm...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 31-01-2011 at 02:03 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ne kapiram svrhu, malo mi je generalno slaba empatija. Ja sam napisao kako ne bih potrosio milione da ih imam, vec bih potrosio 20-ak hiljada, na 2-3 omiljena preampa, 10-ak mikrofona, i monitore :S (sto koliko kapiram ti manje vise posedujes za sebe samog) Ne kapiram kakvi fader-i i rack-ovi za 5-6 sprava, konvertore i mikrofone :S A pazi reko sam 2-3 miliona, zato sto se na temi radi o visoko vrednom studiju i govori se o spravama od 20 k dolara i stolovima od 200-300 k koje se stavljaju kao imperativ za dobru produkciju. Ja sam misljenja kao Vrach, da pesma i covek radi, a ne sprava ... Sto opet, da me ne bi neko pogresno shvatio, kazem po milioniti put ne znaci da ne treba kupiti skupu spravu...Izbor je samo vash Last edited by Jan; 31-01-2011 at 02:39 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dobar KicK para vredi... | psionic | Audio Software | 45 | 01-01-2011 04:45 PM |
Dobra frula za malo para ;-) | Maiv | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 04-12-2008 03:02 PM |
Eh da imam para ko Don! | Shricke | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 28-04-2008 10:09 PM |
sta da kupim za malo para | sasait | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 27-10-2006 04:12 PM |
koliko para toliko i muzike?! | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 9 | 18-09-2006 10:12 AM |