|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Nije los Presonus, ali je mnogo veliki.
Mislim da je odluka pala, ff800+Alpha link, best bang for a buck!
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Vidim da niko ne pominje MOTU kartice, da li si razmisljao o njima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Creamware A16 koji se spominjao nije interface u smislu da je audio kartica nego je to samo konverter kojeg treba vezati na neku karticu s optikama (ili na creamware karticu pa preko njihovog ZLink sistema koji koristi firewire kablove ali nema veze s firewire protokolom).
SSL AlphaLink je super stvar! Jako dobar konverter. Znam da ga moj kolega ima i da radi samo do 48khz. Al vidim da je ovaj novi s MADI vezom dignut na 96khz. Mislim da se u tom cijenovnom rangu treba ici na podrsku za 96khz jer ce to jednom zatrebati. A ruku na srce - miksevi stvarno osjetno otvorenije zvuce na 96khz. Meni barem. Visoko je low pass filter konvertera pa ne zatvara toliko visoke frekvencije. Kad se sve zbroji stvarno je dobro!
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
upravo tako, ja već duže vreme usnimavam, a kad je moguće, i mixam na 88khz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Meni to treba samo za DA, a provalio sam da je ff800 i alpha najeftinija varijanta, koliko god da to ludo zvuci. Alpha je jedina sprava koja je 24 in/out za te pare, doduse na 44.1/48 a 12 kanala na 96, sasvim dovoljno.
Sta god drugo da sam trazio kosta vise od 2k eura za mnogo manje kanala. Ja nisam slusao alpha uzivo, ali takodje jedan moj drugar koga mnogo cenim je presao sa rosete na ssl i kaze da se cuje razlika samo kada slusas, mislim na DA, i da su srednji mnogo cistiji. E sada opet, isti taj lik je uzeo apogee symphony i kaze da je totalno ludilo, ali totalno. Jbg, samo je za mac i kosta mnoooogo vise. Bolesti nikad kraja..
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Treba pomoc oko povezivanja PCM 91 i EMU1616m | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 15-02-2010 02:13 AM | |
Koja USB zvucna karta uz ADA800? | Yeahlenn | Computer Hardware | 0 | 04-10-2009 04:45 PM |
neka oprema koju sam nabavio pa mi sad treba vasa pomoc | bossnup | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 15-11-2008 10:54 AM |
treba mi pomoc za triton le(bubanj i ritmovi za sequencer) | medica | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 17-05-2005 04:08 AM |
treba mi mala pomoc oko samplovanja | saki | Audio Software | 11 | 14-03-2005 11:29 AM |