|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pa kad se ovako mixovalo kod nas????...najbolji mixer je bio onaj mackie od 1500 eur lol... keep dreaming ex-yugoslavia...wannabe engineers ...
e da riba je prelepa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 01-09-2010 at 01:34 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
nemoj tako, MCIjevi koji su stigli daleke 74te bili su top notch tada, a teško da su za bacanje i danas.
enivej,ja na ovu temu volim da parafraziram trevora horna, upitanog šta misli o demokratizaciji korišćenja opreme i audio tehnike - "pa ljudi moji, već više stotina godina svi imamo i platno i četkicu i boje, pa nismo svi Rembranti ili Pikaso". Dakle, ceo ovaj topik je lelemuđenje, jerbo, ko je znao nekad, znaće i danas, a ko zna danas, ovako il onako bi se probio i onomad. Razlika u kvantitetu dobrog audio kadra između današnjice i prošlosti je mizerna i zanemarljiva. Kusur je gomiletina debila koja misli da nešto može, al ne zna baš kako a još manje zašto. I onda odustaje, il još gore, ne odustaje i unesrećuje sebe i ljude oko sebe. ovo je bazirano na čitanju nekoliko biografija ljudi, producenata, didžejeva. I tad i sad, moglo se doći do pozicija, samo ako je neko želeo, i imao muda. A i danas jedino takvi prolaze. Stidljive razmežene i samosažaljive pičkice teško da imaju šta da traže i danas u poslu, isto kao ni tada. Čak ni ovo što većina forumaša radi, da snima sebe gajbi sebi za dušu, i to se ranije moglo sa portastudijom i kasetašima, nije to bilo bogzna koliko nedostupnije. U smislu da, iako danas imate i plugove i svašta nešto, teško da ćete iz hobija prići današnjim profi snimcima, ko što ste tada veoma slično mogli. Tako da, ljudi ,bataljujte lamentiranje nad prošlošću, bar po pitanju tehnike. Meni je krivo što se nisam rodio ranije da upoznam bolje muzičare i autore, i da živim u vremenu kada se moglo opako obogatiti od muzike. Bolje sedite i čitajte neke tutorijale na netu o štimovanju bubnja, gain stage-ingu na gitarama i generalno, ulozi desne ruke na žičanim instrumentima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
i sta je zakljucak na kraju?
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
uživajte, i novce trošite na lepe stvari u životu, decu, putovanja, garderobu, provode..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Al meni je ba? to super!! Pu?im kutiju dnevno... Slinim po spravama... Volim se znojit po smrdljivim klubovima... Nikad nemam dovoljno novaca... I radim ono ?to stvarno VOLIM !! ...a dr?im li mi?a ili vrtim knobove - nema veze dok god dobro zvuči!
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
ja sam drugo, zagrizao odavno, i to jako i duboko, i meni se to bogami i materijalno vraća. Ali ja nemam tih dilema i pitanja kako se bolja mixa i šta čemu služi i sl. Ovaj savet je bio namenjen svih hobistima, koji nisu spremni da zagrizu toliko, što toplo podržavam, jer, realno, ćorav je ovo posao, u ovoj državi, u ovoj deceniji. Samo ko mora, i ne ume ništa drugo u životu, ko što ja ne umem, a sa druge strane, stiče rezultate.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Sada je hi end oprema dostupna svakom ko ima osrednji posao i zelju da se ozbiljnije bavi zvukom.
2. Samo sa softverom, muzickom karticom & plasticnim mikrofonom se ne moze raditi. 3. Nema smisla kupovati bilo sta ako nemas pesmu, muzicare i iskusnog aranzera. Ako imas, nikad jeftinija i brutalnija oprema nije mogla da se nabavi kao sad. 4. Neka preskupa konzola ti u zivotu ne treba, ama bas ni za sta, osim sa vizuelni efekat, jer mis radi fenomenalno sa dobrim snimkom... mislim mnogo bolje od miks pulta. Ako ti je bas zelja da se igras sa pultom, sacekaj 2-3 godine, bice smesno jeftini, a za to vreme se ozbiljno pozabavi radom na muzickom delu (kompozicija, harmonija, aranzman, izvodjenje). I dobro dodje poznavanje psihoakustike, bolje nego sva literatura o miksu, masteringu... To je moje vidjenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superoperater
|
![]()
Onaj ko ima para za SAE, imace i za sve ostalo!
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
fail
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
...a kako se danas svira !! | DaBear | Razno | 1 | 21-11-2009 08:25 AM |
eh kako se nekad sviralo.... | Danny Lou | Razno | 1 | 21-11-2009 04:39 AM |
debil! Slucajno obrisan npr fajl | dawid | Audio Software | 33 | 25-08-2008 10:40 AM |
nekad i sad | balthazaar | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 24-08-2008 11:15 AM |
LUNA2 nekad ili danas SCOPE HOME | sub | DSP forum | 16 | 06-07-2007 02:14 PM |