|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
VIP Member
|
![]()
Kakva diskusija !! Boze svasta ce biti ovde da se cuje i procita.....
volim kad neko priupita kako dobiti (ovoga puta) mega zvuk dobosa....a pritom se koristo semi-pro (amaterska) oprema za snimanje i sviranje, sa losim sviracima, u improvizovanom studiju, sa "snimateljem" koji ima svega 3 meseca prakse u bedroom studiju... i onda rezultati nekako nisu isti...itam se pitam.... sve je u experimentisanju! menjaj mikrofone, nacin rada, nacin snimanja, muzicare, dobose, sta vec...i radi to puno i dugo i nekako ces pokapirati sve sto treba da znas...
![]() |
#42 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#43 | |
Member
|
![]() Quote:
butch vig napravio zadnji album green day-a totalno suprotno od onoga sto pricam i zelim postici ali isti covjek je radio i nevermind, nirvana, o kome pricam o necemu kao primjeru da mi je dobro mada znam da su tu i pare i politka u pitanju, u oba slucaja ali opet okrenimo se nekim manjim bendovima, ista prica, sve isto ali u manjim razmjerima. ne pada mi sada n jedan bend napamet ali bilo koji bend mi dajte sa ovih prostora, jedan album pred deset ili vise godina i jedan album pred malo sniman. ista tematika. to za ekperimentiranje, znam da je tako, moram sjet i radit ali eto mislio ako imate stogod korisnoga za savjetovat. cini se da sam prvo trebao u 5 stranica objasniti sto sam uopce htio, tako da i dalje tema ostaje. tko god je upoznat sa tehnikom snimanja, opremom...koja je vezana uz prvobitnu temu i problem bio bih jako zahvalan da mi udjeli savijet! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
VIP Member
|
![]()
Savetujem ti da pročita? ?to vi?e mo?e? na temu "Loudness War". Mo?e? da počne? od:
http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war ...i tako redom. Ako si već pročitao ne?to na tu temu - pročitaj ponovo i razmisli jo? malo. Pozdrav, Vasa
![]() |
#45 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
1. prvi na kompresoru ima kraci attack od drugog 2. kod drugog je u igri paralelna kompresija ...mislim da je u pitanju ovo drugo jer se u b primjeru nekak cuje postotak cistog dobosa bez kompresije...u drugom primjeru je dobos definitivno glasniji u odnosu na kick nego u prvom... Moj savjet ti je da se ne zamaras previse s opremom dok god nemas para da ju kupis...dobro istrenirani sluh ce ti donesti puno vise nego sprave od $$$$$ Ne bi htio opet pokrenuti temu kak se sa svime moze sve niti to tvrdim, hocu samo reci da se treba fokusirati na ono sto se trenutno moze poboljsati. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Banned
|
![]()
Stari dobri mit o "paralenoj kompresiji".
Kad ne znas sta je, to moze biti jedino... paralena kompresija! ![]() Tomo, ako fali tranzijenata, onda je atak suvise kratak. Vidi, vidi, to se cak i rimuje. ![]() Nisam procitao da si napisao, koje mikrofone koristis na dobosu? Verovatno hoces snimiti svoj bend? Sta neko negde radi, manje je bitno, probaj snimiti NAJBOLJE sto moze sa tim sto imas. To je izvodljivo. Ova tema se pretvorila u sprdnju. Pa da probamo nesto pametno uraditi... Zanima me sledece: 1. koje mikrofone IMAS? Koji preamp? 2. kakav bend snimas? 3. Gde ga snimas? I kako (uzivo, nasnimavas)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Pro Member
|
![]()
pod broj jedan sam i napisao da je attack kraci, daj citaj post prije neg sto krenes kenjat...
za razliku od tebe ja znam sta je paralelna kompresija...da ne znam sta je napisao bi mu da treba cinculator od kompresora provuci kroz gefufnu ![]() bas me zanima sta ces mu ti napisati...vjerovatno da bez neumanna ne moze snimiti snare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Banned
|
![]()
To je tacno.
Blago tebi. Moze, sto ne bi mogao? Jest' da nece biti tako skup sound kao sto ima 57 i preamp sa muzicke kartice, al' nama amaterima to ne smeta. Nismo probirljivi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Debljina apsorbera | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 02-04-2010 08:20 PM |