|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
VIP Member
|
![]()
Alo, ljudi! O čemu razgovarate??? Aj' da predlo?im: skinite taj wav i pustite ga u loop. Isključite VGA monitor i uti?ajte zvuk. I posle 10 minuta pojačajte zvučnike, pa pogađajte na koju ste verziju naleteli i onda uključite VGA pa vidite da li ste potrefili. Pa onda sve ispočetka i tako petnaestak - dvadeset puta. Pa sami procenite koliko ste puta pogodili.
Mo?da ovaj predlog izgleda kao predlog za gubljenje vremena i ne morate da mi verujete na reč, ali nije skupo (jeftinije je od kupovine SSL-a i onih 70-tak CLA-ovih kompresora), a mo?e da bude i korisno. Pozdrav, Vasa
![]() |
#52 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Banned
|
![]()
Tomo, probaj snimiti NAJBOLJE sto mozes sa tim sto imas.
1. Koje mikrofone IMAS? Koji preamp? 2. Kakav bend snimas? 3. Gde ga snimas? I kako (uzivo, nasnimavas)? Last edited by google; 13-08-2010 at 08:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() U ?ivotu nisam čuo gluplji primer - različite pesme koje su miksali različiti ljudi na različit način, od koji jedna pride ima programiran bubanj (Girlfriend=Addictive Drums). Mislim, kakva budala?tina. Pa i da su dva ?iva bubnja ili dva programminga opet ne bi bilo isto, makar zato ?to su dve pesme u pitanju. A ja se sve lo?io pa poredio Girlfriend vs. Girlfriend i Contagious vs. Contagious ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BTW, Contagious nije miksao CLA (kao ?to pi?e na http://homerecordingbootcamp.com/lessons/avril/) nego TLA, al' to nije bitno. Bitno je to da se na osnovu dva primera koji nemaju nijednu zajedničku tačku (osim izvođača na čijem se albumu nalaze) ne mo?e doneti nikakav relevantan sud. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#56 | |
Member
|
![]() ![]() naravno. i razumijem da smo svi mi na neki nacin ograniceni, u krugovima smo para, scene, geografskog teritorija...gdje imamo sto imamo ali ne vidim to kao nedostatak. dapace, cak ograniciti sam sebe na neki nacin je dobra stvar po meni. al dobro, malo sam skrenuo, htjedoh reci da to sto mi smeta u soundu, sigurno sam ponovio vec sto puta, pojavilo pred desetak godina. sigurno u 80-ima, 90-ima kod nas je bila jos vise suzena granica opreme itd, itd. ne ganjam ja nikakav svjetski bend sound niti retro, sta ti ja znam, dajem samo primjere, mogu dati i primjere nepoznatih bendova gdje u kojim snimkama ima "suta", a gdje ne. nije nikakva fantazija premda smo se raspisali 6 stranica, a ja koliko sam potrosio mobitela i sati i sati sjedenja sa nekim ljudima i faking se sve ovo cini kao da pricam science fiction thing, sto sam sinoc i dokucio da pomalo i je. ovako stoje stvari, to sto meni fali ekvilajzerska slika ne prikazuje, to jest, uopce niti ne mora pucati ne znam koliko visoko i koja podrucja da toga ima, toga sto meni fali. ima snimaka gdje se frekve jedva dizu, a toga sto mi fali ima taman. prije smo pricali: punch najvise izrazen u basevima, tranzijenti u midlovima, natural sound (ono sto govoris o pretjeranoj kompresiji je isto sigurno u pitanju), znaci ne overcompression ili limiter, malo manja transparentnost slike cijelog snimka i sva snimka dosta tight sto se tice povezivanja svih instrumenata i elemenata, a opet, ovisno o zanru dubina i sirina snimke. danas mi svega toga nema, ne uzivam slusati, a snimke koje imaju toga svega mi naprave da pocnem mahat glavom, pusim cigare, razbijem nekoga, potucem se, napijem se, lud sam, rokendrol, obrijem si pola glave, psujem mami mamu...karikiram ali kuzite sto hocu reci!? danas sve to lijepo zvuci ali nema tog impacta koji je bitan da ljude potakne na nesto. tko danas plese? pa jebemu, ide se kupiti pomme frittes i brdo majoneze, ljudi se vise niti ne seksaju! opet sam zalutao. ![]() ali eto, mozda ovako doprem do vas sa onim sto hocu reci. Quote:
bio sad na depeche mode-u u zagrebu pred par mjeseci. gledao fotke, 57-ica na dobosu, dobos koliko vidim moze biti 14" ali nije bas dubok. DW PDP koliko sam skuzio. zamalo pa isto zvuci kao i kasa, ono ABBA djir. tako da really nije problem u preampu, mikrofonu, bubnjaru, palicama, kutu udarca, iz zgloba, iz cijele ruke, koji zanr sviramo... ako sam nabrojao toliko bendova, znaci ne radi se o postizanju tog i tog dobosa nego prakticki o pocetnom soundu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ajd ti posalji par linkova sto ti se svidja a sto ne...to ce biti jednostavnije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
VIP Member
|
![]()
evo na cemu radi CLA...pa se ljudi posle pitaju, kako ta ziva svirka udara i ima punch! ALI, samo mali broj bandova ima budzet da tu miksa i zelju da se toliko potrosi.
PS - IME STUDIJA U COSKU DOLE JE STAMPARSKA GRESKA !
![]() |
#60 | ||
Banned
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Dakle, 'oces li ti nesto da snimas, ili neces? ![]() Last edited by google; 13-08-2010 at 02:59 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Debljina apsorbera | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 02-04-2010 08:20 PM |