Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 13-08-2010, 07:03 PM   #21
google
Banned

Default Re: Debljina krivulje

Quote:
Originally Posted by tomo View Post
ok. koji je lanac bio pred dvadeset godina ili bilo kada prije uporabe kompjutera?
Ja snimam sa takvim lancem, od pre 20 godina, MCI/Neuman. Imacu za neko vreme i sll bus comp. ali to nije presudno za ton.

Quote:
dalje,
kada se onda farba, kasnije, kad imamo sve snimljeno?
Vec sam rekao "boja" dolazi od sviraca/snimatelja/mikrofona/preampa. Ako je sve ok. boja je je odlicna, ne treba nista dirati. Sto manje "farbanja" to bolje (nema potrebe)

U miksu se sve to uklop (sto transparentniji eq)i i gotovo. To je to.

Quote:
znate kako mi zvuci sa ovim lancem kako ste rekli, bez procesiranja?
zvuci FLAT.
Koji su mic i preamp bili u lancu? Koji je instrument sniman i sa koje daljine?

Moze se dodati neki fin reverb, on dosta umeksa i malo ofarba zvuk. Odsece se samo toliko koliko smeta (sto manje to bolje).

Quote:
a onda se kasnije kao nesto dodaje i reze ali to mi je sve "fake"
i bullshit plasticnjava.
Sto vise procesiranja, to gori zvuk.l Ako snimak u strtu ne zvuci, ne valja, ne vredi raditi. Moze se uraditi, ali nece zvucati (nikad, sta god da radio, ili na cemu god radio).

Mora odlicno da zvuci usnimak. Ako ne zvuci- gotovo.

Quote:
mozda zbilja mi treba izoblicenje, harmonicka distorzija i ne znam ni sta tocno se pricalo na pocetku topica.
To su mitovi. Ja bas imam preamp sa velikim hedumom (imam specijalan operacioni pojacivac, radi na duplo vecoj voltazi i sl.) Ne izoblicava, nego pojacava ve postojece tihe zvuke, tako da sto je veci gejn, cije se finije i detaljnije. Zvuk je blizi audiofilskom zvuku.

Svi tihi zvuci se cuju jasnije. Ako su ti tihi zvuci fini, snimak zvuci bolje nego sto jeste. Ako su losi (sum, zujanje, brujanje, brljanje, krcanje, krljanje...) snimak zvuci jos gore. Kad sam snimao vokal prosli put uhvatio je kroz dvoje zatvorenih vrata komsijinu brusilicu sa 150 metara- brusilica se cuje fino, precizno, definisano, do 00.

Quote:
a te stvari se dobivaju tako da se guzva signal kroz razne freq response-ve
prvo mikrofona pa ovog uredjaja, pa onog, pa ovako, pa onako i onda
Dobijes sranje od snimka. Svi zivi "provlace kroz analogiju" i "procesiraju". A snimka nigde.

2. Ako planiras ici u studio i traziti da ti urade kako ti hoces i oni pristanu, ODMAH promeni studio, iste sekunde.

Last edited by google; 13-08-2010 at 07:10 PM.
google is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules