Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2010, 08:22 PM   #1
IleMacedonia
Junior Member

Default Re: Neke sugestije oko kupovanja mikrofon?

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Uzmi malo pa citaj forum, vec je 20000000 ljudi pitalo ovo isto....

Rode je odlican izbor , samo je NTK 2,5puta skuplji od NT-1, a i lampa je...

Mislim da ti je dovoljan NT-1, i ostatak za neki mali preamp, a 24/96 ostavi, odlican je za pocetak, nista bolje ti nece trebati duze vreme...

Poz'
Zasto da citam kad mogu da pitam?
Inace hvala na finom odgovoru. Tako sam i ja poceo, drsko pa fino...
pozzz

Last edited by IleMacedonia; 02-06-2010 at 08:26 PM.
IleMacedonia is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 08:55 PM   #2
google
Banned

Sada sve ispocetka...

1. Za te pare se ne isplati uzimati nista. Malo dodaj i mozes pazariti mnogo, mnogo bolje.

2. mikrfon ti ne vredi bez dobrog preampa. Obicno se uzima preamp koji je bar duplo skuplji od mikrofona. Ovo sam cuo od coveka koji snimio ok 50 ili vise albuma.

Nanize sto ima smisla uzimati je ROde K2, mozes ga naci (polovnog) za izmedju 330- 400 evra. Svira za sve novce. Ja ispod toga ne bih isao, makar jeo 'leba i vode mesec dana.

Ja sam uzeo Neuman tlm 193, polovan za 700 evra, sada mozes verovatno naci i za manje para. Super/ultra/mega/bla bla sam zadovoljan kako radi (na ok. preampu)...

Last edited by google; 02-06-2010 at 08:59 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 09:03 AM   #3
IleMacedonia
Junior Member

Quote:
Originally Posted by google View Post
Sada sve ispocetka...

1. Za te pare se ne isplati uzimati nista. Malo dodaj i mozes pazariti mnogo, mnogo bolje.

2. mikrfon ti ne vredi bez dobrog preampa. Obicno se uzima preamp koji je bar duplo skuplji od mikrofona. Ovo sam cuo od coveka koji snimio ok 50 ili vise albuma.

Nanize sto ima smisla uzimati je ROde K2, mozes ga naci (polovnog) za izmedju 330- 400 evra. Svira za sve novce. Ja ispod toga ne bih isao, makar jeo 'leba i vode mesec dana.

Ja sam uzeo Neuman tlm 193, polovan za 700 evra, sada mozes verovatno naci i za manje para. Super/ultra/mega/bla bla sam zadovoljan kako radi (na ok. preampu)...
A u cemu je razlika izmedju Rode k2 i Rode ntk-1 ? Na nekom stranom forumu su mi rekli da je rode ntk1 izuzetan za te pare?
Ok, ako eto, uzmem Rode ntk1 ili k2, kakav preamp ces mi preporuciti??

Last edited by IleMacedonia; 03-06-2010 at 09:06 AM.
Old 03-06-2010, 09:12 AM   #4
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

pretpostavljam da u skopskom artistu mozes da isprobas iste mikrofone ili neka druga prodavnica ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 01:02 PM   #5
google
Banned

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
pretpostavljam da u skopskom artistu mozes da isprobas iste mikrofone ili neka druga prodavnica ...
Dobar predlog.

Quote:
Originally Posted by IleMacedonia View Post
A u cemu je razlika izmedju Rode k2 i Rode ntk-1 ? Na nekom stranom forumu su mi rekli da je rode ntk1 izuzetan za te pare?
Za te pare.

Ja sam uzeo MCI JH 500, izasao oko 550 evra. Ne znam bilo sta sto je jeftinije a bolje.

Kada probas mikrofon, probas ga tako sto nesto snimis, pa taj snimak uvezes u miks i slusas sta se desava.

Last edited by google; 03-06-2010 at 01:06 PM.
Old 03-06-2010, 03:37 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Dobar predlog.
Ja sam uzeo MCI JH 500, izasao oko 550 evra. Ne znam bilo sta sto je jeftinije a bolje.
MCI JH 500 za 350? je bolji...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 04:14 PM   #7
google
Banned

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
MCI JH 500 za 350? je bolji...
Jeste, al takav radi na 20V.
Old 03-06-2010, 04:45 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Jeste, al takav radi na 20V.

Ne nego su te odrali...

Uta-ta...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 03:56 AM   #9
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Zasto da citam kad mogu da pitam?
Zato sto je tebi lakse da citas nego ostalima da pisu.

To sto ti mozes/umes da pitas nije nekakav spektakularan doprinos ovom forumu... koji i funkcionise zato sto ima ljudi koji zele da odgovore na pitanje.

Postoji i search funkcija na forumu... pa koristi i nju...

Kapiram da je tebi lakse... da pitas... nego da kopas po forumu... nemoj da mislis da te ne razumem... ali takva su pravila rada Foruma.

Ovako pravis spam poruke jer postavljas pitanja koja su postavljana mnogo mnogo puta... a malo je smorno gledati ista pitanja i odgovore na njih....

ima ovde i stalnih posetilaca koji i odgovaraju na ta pitanja... a ne pisu samo kada im nesto treba i kada imaju sta da pitaju... ako zelis da to i dalje rade.... zato sto oni znaju nesto, ti ne znas, pa moras da pitas... odnosno ti ne trebas njima... oni tebi trebaju (ako ti ista treba?)... onda ubuduce vise citaj... manje pitaj (trudi se da pitanja budu nova i ne mnogo puta postavljana).

Quote:
..... Tako sam i ja poceo, drsko pa fino...
....
Samo napred! Dobrodosao!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 08:55 AM   #10
IleMacedonia
Junior Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Zato sto je tebi lakse da citas nego ostalima da pisu.

To sto ti mozes/umes da pitas nije nekakav spektakularan doprinos ovom forumu... koji i funkcionise zato sto ima ljudi koji zele da odgovore na pitanje.

Postoji i search funkcija na forumu... pa koristi i nju...

Kapiram da je tebi lakse... da pitas... nego da kopas po forumu... nemoj da mislis da te ne razumem... ali takva su pravila rada Foruma.

Ovako pravis spam poruke jer postavljas pitanja koja su postavljana mnogo mnogo puta... a malo je smorno gledati ista pitanja i odgovore na njih....

ima ovde i stalnih posetilaca koji i odgovaraju na ta pitanja... a ne pisu samo kada im nesto treba i kada imaju sta da pitaju... ako zelis da to i dalje rade.... zato sto oni znaju nesto, ti ne znas, pa moras da pitas... odnosno ti ne trebas njima... oni tebi trebaju (ako ti ista treba?)... onda ubuduce vise citaj... manje pitaj (trudi se da pitanja budu nova i ne mnogo puta postavljana).

Samo napred! Dobrodosao!

pozdrav

bogi
Vidi, legitimno je sve sto si mi ovo pisao. Ali ima i jednu drugu tacku gledista. A to je, trebam traziti neko ko je pre mene pisao isti topik a koji u isto vreme ima istu sumu pare za potrosnju mikrofona kao mene, ima istu zvucnu i istu miksetu. To ovde nisam nasao.
Zasto se ne postavi pitanje DALI si procackao niz ovaj forum, nego se odma ide na to - u stilu - IDI PA PROCITAJ (i to receno sa levom nogom)
Ja sam procitao neke stvari ali nisu pasovali sa onim sto sam ja imao da pitam oko mojeg slucaja. Mozda treba da preoblikujem naslov pitanja na topiku?
Posto ako ja postiram moji slucaj na neki tudji topik, tamo se nece poveti diskusija kao sto se je povela ovde - gde je izlozen moj specificni slucaj.
Mozda je naslov bio kljucni za ovaj nas razgovor. Ako sam bio pisao, recimo:"500$ za mikrofon i jos nesto za preamp" i to sam stavio kao topik, mozda ne bi bilo prepuvacanja, kao kod ovog vec vidjenog topika: "Neke sugestije oko kupovanja mikrofon"?!
Dali se radi o imenu topika ili o sodrzini pitanja? Posto sadrzina je unikatna za mene na ovaj forum, koliko sam mogao da vidim...

Last edited by IleMacedonia; 03-06-2010 at 09:16 AM.
Reply

Tags
mikrofon, rode

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules