Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2006, 06:26 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Logika kupovanja velikog mixera u project studiju

Danas se vec mogu naci po pristojnim cenama (oko 1000e) poveliki mixeri koji se polako izbacuju iz vecih ili nekih starijih project studija (Tascam, Mitec, Studiomaster....). Moze se tu naci nesto u pristojnom stanju, ali, sme li se kroz to uopste propustiti signal? Npr. Tascam m2524 (24/8/2) se moze naci za tu lovu, a meni bi konkretno sluzio za vizuelni efekat - ' vidi, pravi studio', slusanje 1 stereo outa iz DAWa i podmiks za klavijature (i usnimavanje istih, naravno). A ako tu valjaju preampi, Eq, sabirnica....... sigurno bi se isplatilo, ali......
Nisam imao prilike da radim na takvim stolovima, pa bi dobro doslo jedno poredjenje sa sadasnjim u toj klasi cene (Mackie Vlz Pro, Onyx, Soundcraft lx7......) .
Old 08-03-2006, 12:18 AM   #2
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Logika kupovanja velikog mixera u project studiju

Iz velikih studija ih upravo i izbacuju zato sto nisu ni za k....
Konkretno taj Tascam susti ko djavo, a ni drugi od navedenih nisu bolji.
1000 evra moze da se iskoristi mnogo pametnije.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 01:34 AM   #3
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Voja Aralica ti se naradio materijala na slicnom stolu(doduse malo jaci model) u Gogo studiu koliko oces!
A to oko suma nisam bas siguran,sto ne iskljucuje da nisi imao neko ruzno iskustvo ali predpostavljam da je uzrok suma bio generisan drugim problemima tipa losih instalacija itd.
Realno taj mixer bi trebao da ima jako pristojan odnos signal-sum!
I realna vrednost tog mixera je oko 750e
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 03:10 AM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Hmmm... svako po svom ukusu...

Ali ako realno sagledamo kvalitet preampa, ili chanal stripa koji moze da se uzme za te pare u odnosu na metarski micer... hmmm...

Ako se nama para za bas dobar mixer, onda za project studio vise radi kvalitetan mic uz kvalitetan preamp, ili chanal strip...
Old 08-03-2006, 03:25 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

okej, a ajde ovako da postavimo to. Neko hoce da radi analogno. i kupi npr 24 kanala motu HD192 x 2. I pristojnu masinu uzto. Koji bi sto odgovarao tom rangu kvaliteta, tojest, kolko bi para trebalo za takvo sto izdvojiti? mislim na mixee
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 09:44 AM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Slazem se za taj chanel strip, to vec imam, ali meni prvenstveno treba kao podmix za klavijature i umesto Big Knoba i slicnih resenja. Treba da pobodem 10tak outa iz klavijatura, usnimim u DAW i da slusam preko njega.
Old 08-03-2006, 11:15 AM   #7
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

@ Lacky

Voja je poslednji dobar primer zato sto njegov rad uopste nije povezan sa tehnickom savrsenoscu ili necim slicnim.
On je tip koji uvek gleda da istera muziku i emociju, a na cemu se radi njega bas zabole.
Istina je da Goran ima tog Tascama i istina je da je ovaj na njemu mixao cuda, ali ja sam isto tako bio prisutan davnih dana kada je Voja to isto postizao i sa Tascam portasoundom (4 ch kasetas ) i ruskom mixetom sa naopakim gain-ovima.

@ Off
Posto je pitanje bilo vise tehnicko (izuzevsi ono "na metar" i "za oko"), ja sam se potrudio takav odgovor i da ti dam.
U toj klasi su Tascam i Mackie 24/8 koji recimo ima mnogo manje suma, ali zato ima losiji EQ od Tascama.
Dakle, ako ti treba kao keyboard mixer i master sekcija, pre Mackie, nego tascam.
I sad ono, sto rece Lacky, ako znas sta radis i sta hoces, i jedan i drugi ce ti biti dobri.
Ipak i dalje mislim da ja licno ne bih tako investirao
Mislim, generalno ne u neki jeftin mixer...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 11:44 AM   #8
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
okej, a ajde ovako da postavimo to. Neko hoce da radi analogno. i kupi npr 24 kanala motu HD192 x 2. I pristojnu masinu uzto. Koji bi sto odgovarao tom rangu kvaliteta, tojest, kolko bi para trebalo za takvo sto izdvojiti? mislim na mixee
Pazi tu nemas dileme sto vise para=bolji mixer!
Tu kombinaciju za koju pitas ja upravo imam.O mixera koji su trenutno na bubnju imas onaj D&R koji prodaju Tragovci, mislim da bi sa time u ovoj kofiguraciji imao lepe rezultate! Normalno uz jos nesto dodatnog hardver!
Pogotovo ako snimas mnogo zivih stvari(rock band itd)sa analognim mixerom je mnogo lakse!
Iskreno govoreci ja preferiram analognom sabiranju u mix modu!

Last edited by LACKY; 08-03-2006 at 11:50 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2009, 01:48 PM   #9
UglyKid
Member

UglyKid's Avatar

a je l' radio neko sa mitec joker varydesk-om? nama je u firmu zalutao jedan u tranzitu iz nekog BG narodnjackog studija (tako mi rekose, bez namere da ja sada uvredim nekoga). rekao bih da je mixer star 10-15godina. 24/8/2 je konfiguracija. gazda ga ceni na 80k i neke dodjem ti pa na rate fore.. koliko ima smisla da mastam da mi to ostane?
UglyKid is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2009, 02:41 PM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Taj cetvoro kanalni taskam je luda stvar! Koliko sam razumeo, na tako necemu je Lee-man radjen - na prvom albumu...

Ima tu finih stvari, e sad, za sta kome treba i sta ko ocekuje za te pare, tu je kljuc. Ono sto je definitivno potrebno je da imas nekoga ko je sposoban da radi servis! Delovi su relativno jeftini,mislim na elektroniku, dok god nije neki specifican deo tipa samog reglera ili bas nekog dela napajanja ili tako nesto,a ovo ostalo mozes da krpis do mile volje! Samo da imas nekog dobrog servisera i udri...

Imam Onyx 1640 i kada se upali krcka levi kanal dok se ne zagreje, i tako moze jos 10 godina... Treba je otvoriti i zalemiti sa gram kalaja. Poenta je da ce te reeetko ostaviti na cedilu tipa: umro skroz i tako to,obicno umire i umire i to traje mesecima,godinama...

Last edited by Bockie; 28-12-2009 at 03:03 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules