|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
jer tema je BILA kontrapunkt ![]() pa je neko trazio primjer nekog ko je intuitivno umio da stvori nešto posebno i orginalno ( tj. na način koji ne priliči?)i ja sam hop dao primjer. jer je primjer ? je. pa onda? pa čemu se sad meškoljit. možda ti je nemilo? očeš još jedan primjer? a ja se nisam uvrijedio, taman posla. zašto bih? ta niti ne znam tko si... a sori, ako se netko uvrjedio..uh. čemu to? budi čovek i ne ispričavaj (izmotavaj) se ako nisi imao zle namjere. moja sestra i šogor su akademski a ja nisam. takve rasprave sam sa njima prežvako sto puta. i naučio lekciju kao i oni. poštujem svačije mišljenje i kao potvrda za svako se može nači konkretan primjer. u tome i je poanta (i problem kad se želi biti referent istine ![]() povjest je puna kontradiktornosti. život se ne odvija po voznom redu nego hirovito kolko god se mi trudili da uvedemo neki red u njega (ah taj predivni kaos!). muzika je dio naših života i mi je volimo svaki na svoj način, kako znamo i umijemo. i na kraju onom koga zanima akustika, fiziologija ušnog aparata, priroda pojedinih instrumenata i njihov štim te razvoj istog i sukladno tome razvoj glazbe (od perioda homofone glazbe pa sve do razvoja harmonije kakvu mi danas znamo) preporučam da pročita knjigu Hermann Helmholtz:"On the Sensations of Tone". puno puno informacija na jednom mjestu.. samo.. neka se ne nada da će poslje usvojenih činjenica biti bolji čovek i muzičar. potrebno je mnogo više.edit: ili manje? Last edited by pleon; 10-05-2010 at 11:01 AM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|