Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-05-2010, 10:42 AM   #11
pleon
Member

Default Re: kontrapunkt

Quote:
Originally Posted by VukP View Post
Nema razloga da budu bolji posto su sjajni takvi kakvi jesu. Samo tema nije bila "sta bi bilo kad bi bilo" neko kontrapunkt. A knjige za srednju skolu sam citao u srednjoj skoli kako i prilici.

U svakom slucaju, nadam se da se niko nije osetio uvredjenim posto mi to nije bila namera, vec da odgovorim na prosto pitanje nekome koga je to zanimalo. A verovatno ga je zanimalo kada je pokrenuo topic.
ma je, kako ne, sad navodnici pa što priliči a što ne, itd itd (tu na tom mjestu mi se obično diže tlak)

jer tema je BILA kontrapunkt ali se ( kao i obično u svakoj raspravi ) pretvorila u nešt drugo. tj. u priču o talentu, radu, znanju, diplomama, istoriji glazbe i šta ti ja znam.
pa je neko trazio primjer nekog ko je intuitivno umio da stvori nešto posebno i orginalno ( tj. na način koji ne priliči?)i ja sam hop dao primjer. jer je primjer ? je. pa onda? pa čemu se sad meškoljit. možda ti je nemilo? očeš još jedan primjer?

a ja se nisam uvrijedio, taman posla. zašto bih? ta niti ne znam tko si... a sori, ako se netko uvrjedio..uh. čemu to? budi čovek i ne ispričavaj (izmotavaj) se ako nisi imao zle namjere.

moja sestra i šogor su akademski a ja nisam. takve rasprave sam sa njima prežvako sto puta. i naučio lekciju kao i oni.

poštujem svačije mišljenje i kao potvrda za svako se može nači konkretan primjer. u tome i je poanta (i problem kad se želi biti referent istine).

povjest je puna kontradiktornosti. život se ne odvija po voznom redu nego hirovito kolko god se mi trudili da uvedemo neki red u njega (ah taj predivni kaos!).
muzika je dio naših života i mi je volimo svaki na svoj način, kako znamo i umijemo.

i na kraju onom koga zanima akustika, fiziologija ušnog aparata, priroda pojedinih instrumenata i njihov štim te razvoj istog i sukladno tome razvoj glazbe (od perioda homofone glazbe pa sve do razvoja harmonije kakvu mi danas znamo) preporučam da pročita knjigu

Hermann Helmholtz:"On the Sensations of Tone".

puno puno informacija na jednom mjestu..
samo.. neka se ne nada da će poslje usvojenih činjenica biti bolji čovek i muzičar. potrebno je mnogo više.edit: ili manje?

Last edited by pleon; 10-05-2010 at 11:01 AM.
pleon is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules