Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2010, 05:59 PM   #91
google
Banned

Default Re: kontrapunkt

Quote:
Originally Posted by VukP View Post
OK
Hvala.
Quote:
Nijedan od njih ne pise muziku za pocetnicki nivo sviranja pa ne razumem bas sta si to "izvodio"? A takodje i kada?
Poslacu ti na pp. ko, gde i kad, pozdrav!
google is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 06:11 PM   #92
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Hvala.
Poslacu ti na pp. ko, gde i kad, pozdrav!
OK. Hvala.
Pozz.
VukP is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 06:35 PM   #93
pleon
Member

Quote:
Naravno. To bi trebalo da se podrazumeva ali pojedinci imaju ambiciju da ospore logicne stvari kako bi preoblikovali stvarnost prema licnim potrebama, cemu svi tezimo donekle ali ovaj stepen sirenja dezinformaicija je destruktivan za svakoga, posebno za one ljude koji nisu imali priliku da saznaju stvari koje ih zanimaju i ovakva mesta su im jedini izvori informacija. Naravno, niko nece nauciti da se sluzi simfonijskim orkestrom citajuci internet forume ali nema razloga da se ne uputi bar u osnovne stvari. Svesno pogresno informisanje je maliciozno. Zaista nepotrebno. Kao neko ko, iako je neprimereno da sam to kazem, slobodno pliva u oba sveta - svetu tzv. "klasicne" muzike kao i jazzu, roku i jos nekim stilovima, svestan sam netolerancije sa obe strane, uglavnom od strane nedovoljno informisanih. Ljudi koji su iskreno u muzici su otvoreni za razlicite misli. Ovde se, na zalosti ne radi o razlicitim misljenjima vec o besciljnom izvrtanju cinjenica.
1.presjeko si mi post na po ?to će reč da "radi? autopsiju na le?u".zna?, to je inače jako nepristojno i nije u redu

2.nema drugog.

3.ne ima al se zove tri. pod tri ..."svi te?e donekle prema LIČNIM POTREBAMA preoblikovat stvarnost"? lijepo bogami razmi?lja?. nadam se da neče? jednog dana postat cenzor. mada si na dobrom putu ..

4.koje dezinformacije ti tu vidi?? hermann helmholtz ili joy division? nije ba? jasno na ?to se tu misli..

5.kakvo "svesno dezinformisanje"? izvrtanje logike.. koliko ti uopče zna? o logici? ta logika, to ti je ko kontrapunkt - zasebna tema. offtopic.
prema tome nemoj ti sad tu nekom diplomiranom filozofu (koji mozda ovo čita, i u velikoj je opasnosti da ne postane dezinformisan) uzimat kruh iz ruku

5. skonto s kim "pričam"
pleon is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 07:01 PM   #94
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by pleon View Post
1.presjeko si mi post na po što će reč da "radiš autopsiju na lešu".znaš, to je inače jako nepristojno i nije u redu

2.nema drugog.

3.ne ima al se zove tri. pod tri ..."svi teže donekle prema LIČNIM POTREBAMA preoblikovat stvarnost"? lijepo bogami razmišljaš. nadam se da nečeš jednog dana postat cenzor. mada si na dobrom putu ..

4.koje dezinformacije ti tu vidiš? hermann helmholtz ili joy division? nije baš jasno na što se tu misli..

5.kakvo "svesno dezinformisanje"? izvrtanje logike.. koliko ti uopče znaš o logici? ta logika, to ti je ko kontrapunkt - zasebna tema. offtopic.
prema tome nemoj ti sad tu nekom diplomiranom filozofu (koji mozda ovo čita, i u velikoj je opasnosti da ne postane dezinformisan) uzimat kruh iz ruku

5. skonto s kim "pričam"
1. Izvinjavam se. U pravu si u vezi presecanja posta. A autopsija se inace obavlja na lesu. Nezgodno bi bilo obaviti je na zivom coveku.
2. Duhovito. Kao.
3. Ovo se u psihologiji zove "projekcija".
4. Misli se na dezinformacije o primerima i dezinformacije o tehnologiji postupaka. A Helmholtz i JD su dosli kasnije. U odnosu na pocetak topica - istorijski redosled je drugaciji.
5. Dzinovska masinerija orkestra je uslovljena logikom njenog ponasanja u odredjenim situacijama kojih je previse da bi analizirali ovde svaku mogucu. Logika kontrapunkstog ponasanja je uslovljena akustickim, psiholoskim i subjektivnim elementima. Praksa je pokazala da ignorisanje akustickih elemenata zavrsava neslavo. O toj logici bih mogao pricati. Nekoj drugoj je mesto na nekom drugom forumu.
5(?) Svaka cast. Ja i dalje zivim u neznanju a voleo bih znati.

Last edited by VukP; 10-05-2010 at 07:06 PM.
Old 10-05-2010, 07:09 PM   #95
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Kada se otvori ova soba, onda se mogu primjetiti teme sa zvjezdicama kvaliteta i naznakom da su 'ubodene' na vrata sobe, jer ih vrijedi s' vremena na vrijeme pročitati.
Ako se kolege vrate objašnjavanju osnova kontrapunkta i tema se u bliskoj budućnosti dokrajči na nivou koji 'iziđe' u postovima, ondak naš Diviner ili novi moderator sobe, mogu očistiti nepoželjne postove, te dodati pribadaču i ovoj temi.
To bi svakako bilo super.
Bujrum raspoloženi narode.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 07:52 PM   #96
pleon
Member

Quote:
1. Izvinjavam se. U pravu si u vezi presecanja posta. A autopsija se inace obavlja na lesu. Nezgodno bi bilo obaviti je na zivom coveku.
2. Duhovito. Kao.
3. Ovo se u psihologiji zove "projekcija".
4. Misli se na dezinformacije o primerima i dezinformacije o tehnologiji postupaka. A Helmholtz i JD su dosli kasnije. U odnosu na pocetak topica - istorijski redosled je drugaciji.
5. Dzinovska masinerija orkestra je uslovljena logikom njenog ponasanja u odredjenim situacijama kojih je previse da bi analizirali ovde svaku mogucu. Logika kontrapunkstog ponasanja je uslovljena akustickim, psiholoskim i subjektivnim elementima. Praksa je pokazala da ignorisanje akustickih elemenata zavrsava neslavo. O toj logici bih mogao pricati. Nekoj drugoj je mesto na nekom drugom forumu.
5(?) Svaka cast. Ja i dalje zivim u neznanju a voleo bih znati.
tak bi mogli do besvjesti, ali na?em dru?enju je do?ao kraj.. sretno
pleon is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 08:53 PM   #97
VukP
Moderator

VukP's Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=s6W4sImHjyI
Old 10-05-2010, 09:31 PM   #98
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Krasan primjer stare tehnike.
Evo i od mene jedan primjer, uobičajen u starom hard rok-u.
Attached Files
File Type: mp3 P_BS_kp.mp3 (841.8 KB, 106 views)
alfom is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 11:35 PM   #99
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Kao sto Dule rece, pogledam oglase i odem, tako da bas nisam upucen u funkcionisanje stvari ovde. U svakom slucaju, bilo bi mi drago, samo nisam u potpunosti siguran sta znaci voditi muzicku sekciju ovog foruma i u kom svojstvu.
Pa sad, ima ona izreka (ja cu je samo prilagoditi prigodbi): Da bi trijumfovala trivijalnost i neznanje, dovoljno je samo da pametan covek ne uradi NISTA. Ja ponekad i sam radim tako, ali mislim da ta vrsta defetizma nikome nece doneti dobra .

Zato predlazem tebe kao moderatora ove sekcije, pa sad, koliko ti vreme i volja dozvole? A Duleta molim jos jednom za razmisli o onoj "ideji" oko koje smo razgovarali putem pma .

diviner is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 11:40 PM   #100
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Pa sad, ima ona izreka (ja cu je samo prilagoditi prigodbi): Da bi trijumfovala trivijalnost i neznanje, dovoljno je samo da pametan covek ne uradi NISTA. Ja ponekad i sam radim tako, ali mislim da ta vrsta defetizma nikome nece doneti dobra .

Zato predlazem tebe kao moderatora ove sekcije, pa sad, koliko ti vreme i volja dozvole? A Duleta molim jos jednom za razmisli o onoj "ideji" oko koje smo razgovarali putem pma .
Aj pm pliz.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules