Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2010, 08:37 PM   #81
google
Banned

Default Re: vječna borba producent vs gitarista

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Pogledaj povijest glazbe... za što je služila prvotna glazba...
Sta biti "prvobitna muzika"?
Quote:
Nisam cuo taj band, sjekira na stageu nije brutalna, već sama glazba, disharmonicna, ultra brzog tempa, agresivna itd... uostalom, death metal bandovi bas ne koriste takve rekvizite, orijentirani su na glazbu...
To nije muzika, vec ded metal.

Muzika je nesto sasvim drugo.
Quote:
Uglavnom, za svirati tehnički death metal, glazbenici trebaju biti izuzetno tehnički potkovani... pa čak i vokal koji nekome zvuči bezveze, ima svoju tehniku pjevanja, kao i svaki drugi vokal...
Ti "urghhhh" "aaaaa" i tsl. nazivas pevanjem?
Quote:
A image 'nemam imagea nego sam posvećen glazbi', također može biti isplaniran image... image ' vidi me kako sam cool, briga me za scenski nastup', moze također biti isplaniran... ovisi kakvoj publici se band predstavlja... i kome želi prodati cd ili ulaznicu za koncert...
Muzicari sviraju, a marketingom se bave ekonomisti. Kada muzicari pocnu da se bave marketingom, tu prestaje muzika, a pocinje ekonomija.
Quote:
Image nekad prodaje cd-e.. što opet nije čudno, jer band je pojava u industriji, na sceni, ne samo glazba i sviranje...
Naravno. Muzika i sviranje je sporedno u svemu tome. To sam i ja tvrdio.
Quote:
Zgodna pjevačica koja dobro pjeva će se prije prodati nego ona koja samo dobro pjeva, band sa facama prije nego band bez faca... glazba tu često nije presudna...
Svakako da muzika nije najvazija u svemu tome.
Quote:
Religija je uzrokovala toliko ratova i mržnje, da bi bilo dobro da je metal zamijeni...
Ne moze je zameniti. Religioznost je ljudima urodjena. Metal jedino moze postati jedna od bilion religija na Zemlji. Pa voditi neke nove krstaske ratove, npr. protiv pankera ili narodnjaka i sl. A kasnije polako prosirivati delatnost.

Last edited by google; 08-04-2010 at 08:56 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 08:45 PM   #82
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Sta biti "prvobitna muzika"?
Prvobitna glazba... hm... najstarija glazba...

Quote:
To nije muzika, vec ded metal.
Dakle, cijela rasprava je uzaludna bila...

Quote:
Muzika je nesto sasvim drugo.
Ti "urghhhh" "aaaaa" i tsl. nazivas pevanjem?
Naravno... zašto to ne bi bilo pjevanje?
Što je točno definicija pjevanja?

S obzirom da si vrlo isključiv, morao bi imati neki svoj standard glazbe i pjevanja, prema kojem se ravnaš... neku definiciju svega toga... da znaš kad nešto ne spada u tu definiciju...

Quote:
Muzicari sviraju, a marketingom se bave ekonomisti. Kada muzicari pocnu da se bave marketingom, tu prestaje muzika, a pocinje ekonomija.

Hm... pa glazbena industrija je industrija kao svaka druga...

Muzičari? Što to točno čini nekoga muzičarom?
Quote:
Naravno. Muzika i sviranje je sporedno u svemu tome. To sam i ja tvrdio.
Nije sporedno, nego dio svega toga kao i image... band predstavlja ne samo glazba, vec i druge stvari... sve je to poruka koju band šalje...
Quote:

Naravno da muzika nije najvazija u svemu tome, to sam sve vreme tvrdio.
Pa govorimo o glazbenoj sceni... normalno da je muzika važna... no, ti tvrdiš da je ovo drugo bespotrebno... ja govorim da je to dio banda, kao i glazba...

Isto tako, mislim da je u metalu glazba važnija za uspjeh banda, nego u nekoj pop glazbi...

Quote:
Religioznost je ljudima urodjena.
Religioznost je rastezljiv pojam...

Quote:
Metal jedino moze postati jedna od bilion religija na Zemlji. Pa voditi neke nove krstaske ratove, npr. protiv pankera ili narodnjaka i sl. A kasnije polako prosirivati delatnost.
Sumnjam, metalci nisu agresivni, mada bi netko tako zaključio zbog glazbe... po ovom topicu ja bih zaključio da su oni, koji su orijentirani samo na glazbu , zapravo najagresivniji, pogotovo u stvarima koje nemaju veze sa samom glazbom..

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 08-04-2010 at 08:56 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 08:55 PM   #83
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

MD brate, što si toliko zaludan pa krcaš forum bezpredmetnom raspravom sa samoljubivim ludakom bez ijednog argumenta, kojem je očigledno dosadno između redova borbe sa gitarom i uobičajene svakodnevne dosade. Metal nije muzika. Metal nije religija. Metal je RAT!

evo malo ozbiljne muzike i textova, ideja i životne filozofije, a opet u tako uzbudljivom pakovanju
http://www.youtube.com/watch?v=olILV...eature=related
http://www.azlyrics.com/lyrics/syste...wn/attack.html
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 09:00 PM   #84
google
Banned

Quote:
Metal jedino moze postati jedna od bilion religija na Zemlji. Pa voditi neke nove krstaske ratove
Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Metal je RAT!
Eto argumenta.
Old 08-04-2010, 09:03 PM   #85
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
MD brate, ?to si toliko zaludan pa krca? forum bezpredmetnom raspravom sa samoljubivim ludakom bez ijednog argumenta, kojem je očigledno dosadno između redova borbe sa gitarom i uobičajene svakodnevne dosade. Metal nije muzika. Metal nije religija. Metal je RAT!

evo malo ozbiljne muzike i textova, ideja i ?ivotne filozofije, a opet u tako uzbudljivom pakovanju
http://www.youtube.com/watch?v=olILV...eature=related
http://www.azlyrics.com/lyrics/syste...wn/attack.html

Ma mo?e moderator obrisati, ionako nema smisla jer se vrtimo u krug...

Sto se tice linkova, pa naravno, ozbiljnost u glazbi ovisi o samim glazbenicima i njihovom pogledju na svijet i poruci koju zele prenijeti... kao da je bitno jel to na ENGL-u ili na akusticnoj gitari... to je samo glazbeno ruho... ionako da heavy metal odsvira? na akustičnim gitarama, dobio si pjevne pop pjesmice...

Meni se sviđaju izvođači koji ?alju poruku koja mi odgovara, dal je to pop, rock, narodnjak, black metal ili country, svejedno je...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
Old 08-04-2010, 09:09 PM   #86
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Eto argumenta.

Evo dijelić prigodnih stihova, jedne legendarne black metal pjesme...

Black Metal ist Krieg!
Black Metal ist Krieg!
Black fucking Metal ist Krieg!

Black...
Black Metal ist Krieg!
Black fucking Metal ist Krieg!
Black Metal ist Krieg!

Black...
Black Metal ist Krieg!
Ihr Wichser, es ist Krieg!
Black Metal!

Black...
Black Metal ist Krieg!
Black Metal ist Krieg!
Black...

Old 08-04-2010, 09:22 PM   #87
google
Banned

Quote:
Meni se sviđaju izvođači koji šalju poruku koja mi odgovara, dal je to pop, rock, narodnjak, black metal ili country, svejedno je...
Sto mora da ima "poruku"? Zar nije dovoljno da nesto lepo svira? Nego je potreban i marketing i "imidz" i "poruka" i "energija" i milion marsala koji cak nisu ni ukljuceni. Ima i cirkusanata koji bljuju vatru i tsl.
Old 08-04-2010, 09:31 PM   #88
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Sto mora da ima "poruku"? Zar nije dovoljno da nesto lepo svira? Nego je potreban i marketing i "imidz" i "poruka" i "energija" i milion marsala koji cak nisu ni ukljuceni. Ima i cirkusanata koji bljuju vatru i tsl.

Poruka znači ideju, misao koju glazbenik poručuje... ka?e? ne?to lijepo svira? Draze su mi pjesme sa tekstovima nego instrumentali, osim filmske glazbe, ali tu film predstavlja ono sto tekst i ideja predstavlja u glazbi sa tekstom...

Ako hoće? politički anga?irane pjesme, onda su ti takve dobre, bez obzira bile metal ili country....

Naravno, uvijek ima pjesama koje svatko tumači na svoj način, tako su skladane... ?to je opet ok.. sve dok je protumači? onako kako ti odgovara...

Ako ne voli? politiku, sumnjam da će? slu?ati političke pjesme, bez obzira kako lijepo svirale...

Last edited by MD; 08-04-2010 at 09:37 PM.
Old 08-04-2010, 09:45 PM   #89
google
Banned

Quote:
Poruka znači ideju, misao koju glazbenik poručuje...
kompozitor jednostavno pise, a kriticari i fanovi umisljaju poruke.
Quote:
Ako hoće? politički anga?irane pjesme, onda su ti takve dobre, bez obzira bile metal ili country....
Koji ce mi % politicke pesme/ Nije mi dovoljno politike u zivotu, pa jos i da muzicari kazu rec- dve na tu temu? Da odsiraju jedan konstruktivan solo, i ucine znacajan pomak ka priblizavanju izvornim vrednostima koje basitni hevi metal? I postanu deo velike porodice metala?
Quote:
Ako ne voli? politiku, sumnjam da će? slu?ati političke pjesme, bez obzira kako lijepo svirale...
Obicno takve pesme i nisu nesto, bar se ja ne secam nekih (muzicki) jakih. I to je samo marketing (po mom misljenju).
Old 08-04-2010, 09:51 PM   #90
MD
Senior Member

MD's Avatar

[QUOTE]
Quote:
kompozitor jednostavno pise, a kriticari i fanovi umisljaju poruke.
Opet generaliziraš... pa neki skladaju tako da imaju ideju koju žele opisati glazbom, a drugi sviraju pa dok ne smisle nešto zanimljivo i od toga naprave pjesmu.... neki drugi rade, na neki svoj način....

Quote:
Koji ce mi % politicke pesme/ Nije mi dovoljno politike u zivotu, pa jos i da muzicari kazu rec- dve na tu temu?

Tebe ne zanimaju, ali postoje cijeli glazbeni žanrovi koji se bave politikom i ideologijom...

Quote:
Da odsiraju jedan konstruktivan solo, i ucine znacajan pomak ka priblizavanju izvornim vrednostima koje basitni hevi metal? I postanu deo velike porodice metala?
Kakav sad metal?

Quote:
Obicno takve pesme i nisu nesto, bar se ja ne secam nekih (muzicki) jakih. I to je samo marketing (po mom misljenju).
Gomila svjetskih klasika, bilo u glazbi, filmu, književnosti... se bavi nekim društveno angažiranim temama, pa sve do političkih okolnosti u vremenima kad su ta djela nastala...

Last edited by MD; 08-04-2010 at 09:53 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules