|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Kod stvari koje su meni dobre produkcijski kick počne sam recimo i istu takvu boju ima stalno,kod mene čim krene bass,clap i sve ostalo kick se uguši i zamuti.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Ne bi smelo da se gusi. Moze se napisati tako da se ne gusi. Ako imas vise instrumenata, nemoj da svi drndaju u isto vreme. Jedan svira, drugi stane. Jedan se pojaca, drugi se utisa... Quote:
Sa kojim eq radis? Last edited by google; 25-03-2010 at 08:22 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Probat ću cijeli audio projekt ponovo bez ikakvih pluggina izvući najbolje a onda probati EQ,Kompresore itd...
Ne znam ne bi se smjelo gu?it imam zvučnu E-MU 1212m i dobar komp samo za to Radim s Waves Q10 i onaj iz Cubase 5 original nekad koristim...
Last edited by djtopa; 26-03-2010 at 04:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
taj waves eq odma u kantu!
iseci sa njim neke frekvencije i probaj sa bilo kojim drugim, i sve ce ti biti jasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
nemoj da ti neki kazhu! uzmi lepo sam pa se uveri
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Probat ću koji mi i preporučaš i ako znaš neki VSTi za bass dobar i sax?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Banned
|
![]() Quote:
1. Poslusaj sta ti uopste treba od tih kanala. I obrisi kanale koji prave sranje, ima najmanje jedan takav kanal. 2. Od toga sto ti ostane, preslusaj da li sve vreme treba da bas sve svira, obrisi nepotrebno. 3. Od ostatka, preslusaj da li ssve treba da svira uvek istom glasnocom, kad neki kanal svira nesto sto je bitno, drugi se utisa. 4. Posaljes manje vazne kanale na jednu grupu i smanjis sliku sa dobrim eq. Npr Sonny Oxford (nema boljeg native eq, obican eq koji radi, a ne kvari). 5. Insertuj jedan niskopropusni na bas. Ima da se sve cuje jasno. Dosta. Snimis, pa ponovo snimis pod drugim imenom i onda: 6. Probaj vrlo oprezno po hi/low pass gde treba tako da se ne primeti da je seceno. Seces samo krajnje delove spektra koji se jedva cuju. 7. i mali pik na srednim, ne treba vise od 3 db. Samo jedan na kanalu, svaki u svojoj oktavi, da se slaze sa tonalitetom pesme. Razlicit q na svakom. 8. Limiter + diter u masteringu. Najvise 5 db odseces. 3-4 je dovoljno. ![]() Quote:
Sintove ne koristim, ali se secam da je bio jedan vrlo interesantan, mislim da se zvao VST Morfology. Dobar zvuk ima stari Roland JVC 880, ako sam pogodio oznaku. Mozes ga naci dzbe, a ima odlican synt bas, vredi ga uzeti samo zbog tog basa, a ima lepih i interesantnih zvukova za klavijature. Ako kupis jos i jedan dobar hardverski reverb, to bi bila vrlo ozbiljna produkcija. A i bez reverba je solidno, ne moras davati novac gde ne moras. Last edited by google; 26-03-2010 at 06:57 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
A bass mora svirati tako kako je i sve mi treba kako je i sada. Vidiš to sa stišavanjem mogu probati... Probao sam ja stavit dupli kick i bass no onda je tek kuršlus kad krenu svi instrumenti još više nestanu kick i bass. Još nešto koje monitore da uzmem do 500 Eura? KRK?Alesisi MK2? Kolega ima Alesise i nekako su mi prepuni srednjih onih što smetaju nisam baš oduševljen njima...ima u oglasu rabljeni Rokit 5 po dobroj cijeni. radim u maloj sobi cca 3-3m punoj ormara i stvari...
Last edited by djtopa; 26-03-2010 at 06:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]()
niskopropusni na samo bas gitaru. Moze i malo slobodniji.
[quote=djtopa;275165,6,7 dali misli? samo na bass ili na sve?[/quote]Mislim na ostale instrumente. Vro strmo i vrlo oprezmo, seces samo ono sto ne cujes jasno, sto smeta ili se cuje kao "muljanje", "mulanje", "gruvanje", "duvanje" i sl. Ako toga nema, onda samo malo, krajnje delove spektra. Mali pik na srednjim, moze na svaki kanal, do 3 db (moze i vise, ali nema potrebe) to je varijanta sto manje zahvata da bi se neki zvuk jasno cuo. A idealno je nista ne dirati. A kad seces, onda seci ono sto je u pozadini, krajnji spektar, gde se skoro i ne cuje da je odseceno i ono sto smeta sluhu, sto zvuci gadno. To ce vrlo malo popraviti sliku koja ce zvucati malo vece (nista izuzetno). Ali ce liciti na miks. ![]() Ibiraj tri kanal koji zuce najlepse zajedno, ono sto je najvaznije. Sve ostale mutiraj. Onda odmutiras prvi, poslusaj kako rade zajedno. Cim ti zasmetaslici odseci jedan takt ranije. Posle nekog vremena ponovo pusti da svira. Onda odmutiraj sledeci. Isti postupak. Potrebno je da ima slobodnog prostora da bi se 1. plan cuo jasno i veliko. To tako mora, jer bolje zvuci. To su sve stare i proverene tehnike, koje se primenjuju vec vekovima i moze ladno da izadje ceo sinfonijski orkestar na taj nacin, a kamoli 10-15 kanala. Quote:
Ako moze nadji Adam A7, tu je negde sa cenom, Dynaudio BM5a. Oni su nesto skuplji, ali ne mnogo. To su vrlo fine kutije za te pare, samo ih nemoj unistiti. Aktivni su. Upalis/radis. U maloj sobi ne vredi uzimati neki sa mnogo basa, neces nista moci cuti, jos malo ce se jace cuti bas. Ovi sto sam naveo, imaju malo manje basa, koji ce se u maloj sobi cuti ok. Kada uradis miks na njima, na drugim kutijama ce se cuti bas malo jace, sto je verovatno pozeljno za tu muziku koju radis. Ako miksas na sistemu sa vuferom (sto je u maloj sobi vrlo glupavo resenje), na ostalim kutijama ce faliti basa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
D'n'B - Drum, sub bass, hard bass i ostali elementi | Dardy D'n'B | Produkcija Elektronske Muzike | 16 | 02-09-2010 09:04 AM |
kick i bass | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 09-10-2008 09:37 PM |
Kick, Kick i Kick | Alen@l5 | Audio Produkcija - Tehnike | 131 | 19-09-2008 10:09 PM |
Kick i Bass trikovi | FrankoPanko | Zoran Vračević - Vrač | 17 | 22-08-2006 07:56 PM |
Bass+kick | Eon | Vlado Georgiev | 6 | 25-02-2005 07:52 PM |