|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Super Moderator
|
![]()
Cao Vlado!!!
Zanima me u kratkim ali definisanim crtama kako dobijes onaj bass sa kickom, da je sirok, precizan i jako specifican. Pitaces se verovatno u kojoj pesmi? Mislim generalno na sve, kako radis sa kickom i bassom sa produkcijske strane? Ovo je meni inace dosta velik problem, uskladiti ove dve stvari a istovrmeno da legnu u mix i da nose citavu pesmu. Divim se tome uvek kada slusam tvoje stvari. edit : zanima me i oko masteringa vezano za bass i kick, sta i kako radis? ![]() Pozdrav
#2 |
Member
|
![]()
Na masteringu uvijek shelving(low) ali mi je vec definisan i kick i bs
Kako ih slazem, to ne znam da ti objasnim. Vezano za frekventni opseg-od slucaja do slucaja. Ne mogu ti reci -tipa:toliko i toliko Hz Bass, toliko i toliko Hz Kick. Zavisi u kojoj si oktavi. Licno volim da je noga definisana sa tackom, bass iza i kolicinski puni. To moras slusati dok radis. eto |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
ok, hvala, ajde malo da razlozim (nadam se da ne davim).
Eto u par faza da mi objasnis bass i kick u "Andjele" ako nije problem, kako si ga dobio, prostim recima ![]()
#4 |
Member
|
![]()
Rmx ili album verzija?
Bas na alb.verziji je svirao Vlada Samardzic, klasika, d-box i kutija snimljena sa senheiserom mkh. Kick je opet neki od mojih (omiljenih tackastih) samplova. |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
isto pitanje ko i pure ?
tackasti kick, znaci da ima najvisu frekventnu tacku i tako je definisan ili...?
#6 |
Member
|
![]()
znaci da nije mutav nego da ima tacku
d-box=direct box |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
navikoh da ga zovem DI Box, a zacudilo me je posto imam stvar pod tim imenom [D-Box]... |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Basshunter kick | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 70 | 29-07-2009 03:19 PM |
kick i bass | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 09-10-2008 09:37 PM |
Kick, Kick i Kick | Alen@l5 | Audio Produkcija - Tehnike | 131 | 19-09-2008 10:09 PM |
Kick i Bass trikovi | FrankoPanko | Zoran Vračević - Vrač | 17 | 22-08-2006 07:56 PM |