![]() |
Bass+kick
Cao Vlado!!!
Zanima me u kratkim ali definisanim crtama kako dobijes onaj bass sa kickom, da je sirok, precizan i jako specifican. Pitaces se verovatno u kojoj pesmi? Mislim generalno na sve, kako radis sa kickom i bassom sa produkcijske strane? Ovo je meni inace dosta velik problem, uskladiti ove dve stvari a istovrmeno da legnu u mix i da nose citavu pesmu. Divim se tome uvek kada slusam tvoje stvari. edit : zanima me i oko masteringa vezano za bass i kick, sta i kako radis? :) Pozdrav |
Na masteringu uvijek shelving(low) ali mi je vec definisan i kick i bs
Kako ih slazem, to ne znam da ti objasnim. Vezano za frekventni opseg-od slucaja do slucaja. Ne mogu ti reci -tipa:toliko i toliko Hz Bass, toliko i toliko Hz Kick. Zavisi u kojoj si oktavi. Licno volim da je noga definisana sa tackom, bass iza i kolicinski puni. To moras slusati dok radis. eto |
ok, hvala, ajde malo da razlozim (nadam se da ne davim).
Eto u par faza da mi objasnis bass i kick u "Andjele" ako nije problem, kako si ga dobio, prostim recima :) |
Rmx ili album verzija?
Bas na alb.verziji je svirao Vlada Samardzic, klasika, d-box i kutija snimljena sa senheiserom mkh. Kick je opet neki od mojih (omiljenih tackastih) samplova. |
isto pitanje ko i pure ?
tackasti kick, znaci da ima najvisu frekventnu tacku i tako je definisan ili...? |
znaci da nije mutav nego da ima tacku
d-box=direct box |
Quote:
navikoh da ga zovem DI Box, a zacudilo me je posto imam stvar pod tim imenom [D-Box]... |
All times are GMT +1. The time now is 11:07 AM. |