|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima,
imam problem koji mi zadaje veliku muku ![]() Kada pojačam monitore malo glasnije dobijam velik ?um, ali koji ne dolazi iz monitora nego iz računara. Kada snimam u Cubase-u javljaju mi se krckanja u snimcima, kada prebacujem neke parametere npr. na control panel-u zvučne karte čuje se opet krckanje iako su svi programi zatvoreni. Mijenjao sam nove drivere, instalirao ponovo programe i td. ali za sada ni?ta nije urodilo plodom. Ostalo mi je jo? da zamjenim slot zvučne karte na matičnoj ploči pa da ponovo sve probam iz početka. Napominjem da sam prije dva dana postavio novi sistem (Windows XP SP3) jer mi komp nije ba? mi?ićav za Windows 7 pored svih ostalih muzičkih programa. U pitanju je M-Audio Audiophile 24/96 zvučna karta. Svaka pomoć i sugestija će mi dobro doći. Hvala mnogo svima unaprijed. Last edited by Goran B; 01-03-2010 at 11:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Struja...napajanje...
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Ako ti se u pozadini cuje krckanje hdda, kada nesto ucitava i drugi shumovi, onda vjerovatno imas problem sa losim uzemljenjem ?
Pogledaj da drugacije rasporedis produzne, sve stavis na jedan (ako imas recimo racunar prikljucen na jedan, a monitore/pojacalo na drugi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
Nemam ?umova prilikom učitavanja. Sve je na jednom produ?nom kablu trenutno. Krckanje se desi ponekada i kada običan prozor otvaram ili slu?am muziku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Nekad se desi da recimo to izazove neki krajnje mizeran i mali programchic...Mene je tako jednom zezao neki menadzer za matichnu plochu i sklonio sam ga i onda nije bilo puckanja i krckanja...Malo je "pain in the ass" da trazish koji ti zadaje problem(ako uopshte zadaje),ali probaj,mozda je tu problem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Hahahahahaha....upravo sam to i uradio. Sklonio sam Gigabyte-ov Easytune (upravo manager za matičnu ploču) testirao sam sve ponovo i sve radi OK barem za sada ![]() Još ću detaljno da probavam, ako sve bude i dalje OK, nazvaću dijete po tebi hahahaha....... P.s. Hvala MNOGO svima na pomoći, zaista. Javiću ako se problem nastavi. Last edited by Goran B; 02-03-2010 at 05:04 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Hahahahahaha,carski,drago mi je da sam ti pomogao!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Hvala!Al' pazi paradoxa...Kao,korisna stvarchica,da regulishesh i brzinu coolera i sve...Kad ono...potmuli izdajnik!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Audiophile 192 glasni beli shum?! | Jan | Computer Hardware | 2 | 31-05-2009 01:47 PM |
Pmoc oko maticne ploce | Demo | Computer Hardware | 4 | 24-05-2009 11:25 PM |
Shum i noise gate? | disco violence | Gitarska Produkcija | 11 | 09-04-2008 01:08 AM |
Razlike izmedju maticne ploce od 80 i 200 eura? | drzox | Computer Hardware | 9 | 11-02-2007 07:57 PM |
da li je shure jednako shum? | Danny Lou | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 12-07-2005 04:29 PM |