Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-05-2009, 12:10 AM   #1
Demo
Junior Member

Demo's Avatar

Default Pmoc oko maticne ploce

Pozdrav svim clanovima rumskog!!!>>
>>
Nedavno sam doziveo pravu katastrofu-kvar; RME ff800 i TC PoCo Firewarea u jednom.
Prosto nemogu da opisem nevolju koju sam doziveo.Izgoreo faja vaja prikljucak na oba uredzaja.Ne zelim kritkovati ili kaljati Asus al eto ponekad neko ima i nesrece.>>
Moje je misljenje da je tu havariju prouzrokovala maticna ploca asus P5k il hm neznam ni sam mozda i napajanje, neka nekontrolisana struja il tako nesto .>>
Plocu sam promenuo za asusovu P5q i sad PoCo Radi al mi se ta ploca bas i ne svidza kao prvo zbog nezgodnog prikljucka za napajanje.Smatram da smeta cirkulacijivazduha u kucistu. FF800 jos nisam dobio sa servisa al se nadam uskoro, Pa bih molio vase savete a najpre Divinera, koja bi mi ploca trnutno na trzistu bila najbolja za DAW. P5Q sam kupio uz veliku nepaznju al eto prodavac nece da vrati ?zameni-.(bolje resenje bi bila p5q pro).>>
Na novoj ploci bih montirao vec postojece komponente: Intel Dual Core e8500;Corsair Dominator4gb,napajanje Silentmax fanless(pasivno)hladzenje CoolermasterV8,graka Gainward 9500GT(pasivno)>>
Molio bih za vase misljenje i predloge koju maticnu da kupim za pouzdani DAW rad .>>
>>
Unapred hvala za svaki predlog i sugestiju.
DEMO)))
Old 23-05-2009, 03:27 AM   #2
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Default Re: Pmoc oko maticne ploce

Sve pohvale sa p5q pro. Da kucnem u drvo... Voleo bih da je PCI bolje re?en, ali dobro, ?ta sad...

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2009, 11:07 AM   #3
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Mi smo za ruDAWe izlagerovali Asus P5K Premium i Commando ploce (vrh ponude ASUSa). Sa njima nema greske, te ako mozes naci takvo sto (veoma tesko, jer su odavno EOL) to bi bio pun pogodak . Asus nikada nije imao bog zna kakve ploce u tom mid i low segmentu (P5K je low, a p5q pro je mid) pa tako ni ovaj put (probali smo navedene ploce)...

Ako ne mozes da nadjes P5K Premium, Commando (cak i polovna bi ti rjesila problem, jer su to zaista jako kvalitetno uradjene ploce, a ustedio bi dosta novca) gledaj da ne uzimas Asus, vec Gigabyte GA-EP45-UD3R, a ako imas nesto vise novca i GA-EP45-EXTREME . Asus je nazalost, poslije svih silnih testova sa nase strane prestao da bude nas buduci izbor.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2009, 12:31 PM   #4
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

jos jedan glas za Gigabyte!i to neka iz serije GA-EP45....ali moram da dodam da su se tu bolje pokazale ploce iz "mid"-segmenta u odnosu na extreme seriju(mislim na odnos cena/kvalitet/performanse).dakle,kao sto ti je Divi rekao- GA-EP45-UD3R i da ne mislis.sjajna ploca za te pare( stotinak i neki euro).ja poslednjih 5,6 godina ISKLJUCIVO koristim Gigabyte-ove ploce i svi kompovi su mi jos uvek "u zivotu" i vrlo operativni.
a Commando je verovatno najkvalitetnije sto je Asus dosad izbacio.jeste u pitanju "stari" 965xpress chipset,ali je na raznim behchmark-ovima "brijala" mnoge novije ploce.nju tesko da ces uspeti da nadjes,ali se sigurno neces zeznuti sa gorepomenutim Gigabyte-om.
poz
Old 24-05-2009, 11:25 PM   #5
Demo
Junior Member

Demo's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Mi smo za ruDAWe izlagerovali Asus P5K Premium i Commando ploce (vrh ponude ASUSa). Sa njima nema greske, te ako mozes naci takvo sto (veoma tesko, jer su odavno EOL) to bi bio pun pogodak . Asus nikada nije imao bog zna kakve ploce u tom mid i low segmentu (P5K je low, a p5q pro je mid) pa tako ni ovaj put (probali smo navedene ploce)...

Ako ne mozes da nadjes P5K Premium, Commando (cak i polovna bi ti rjesila problem, jer su to zaista jako kvalitetno uradjene ploce, a ustedio bi dosta novca) gledaj da ne uzimas Asus, vec Gigabyte GA-EP45-UD3R, a ako imas nesto vise novca i GA-EP45-EXTREME . Asus je nazalost, poslije svih silnih testova sa nase strane prestao da bude nas buduci izbor.
Pozdrav svima!!! Malo pre sam stigo i eto odma ukljocio pc-bio sam par dana odsutan-. Hvala vasim sugestijama i predlozima.

PS. Divineru ovih dana se dajem u potrazi za Comando plocu al ipak jos uvek stoi na tome da cu sigurno i Rudaw naruciti al sad je situacija malo skripava jer Ministerica finansije(zena)dala embargo za malo jace finansije. Otom potom. Veliko hvala i javljam u vezi Comando. A sad moram brzo u krpice .Pozdrav iz Beca
DEMO)))

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules