|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav!
Da bi dobio zeljeni zvuk gitare prinudjen sam da pojacam signal u trim potu muzicke kartice, samim tim povecava se i shum, na stend baju(dok ne sviram) taj shum dolazi do -32.00 db, pokusao sam da ga uklonim sa wavesovim noise gateom i uspeo, ali ono sto me interesuje je kako da uklonim sum, a da ne degradiram, unistim, promenim zvuk, da li je to moguce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Jako je bitno da na kartici imas tzv. "Hi Z" input. To je namjenjeno upravo za gitare i baseve. Druga stvar, ja sam primjetio da trebam biti udaljen od pc monitora ukoliko nije lcd, a narocito kada koristis samo singl coil pickup. Ako se ne mozes previse udaljiti od monitora, probaj se zarotirati lijevo - desno i pritom osluskuj u kojem polozaju nema shuma. Postoji nekoliko kuteva pod kojim se shum eliminira... to ne znam znanstveno potkrijepiti, ali kod mene to pali
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
U waves paketu imas i Z-Noise koji "snimi" shum i onda ga uklanja iz signala. Meni je odlicno radio posao dok sam koristio single magnete. Postoji i kao poseban plugin (t.j. van bundle-a. Definitivno preporuka, sjajno radi posao. Jedina "mana" je sto ne radi real time, mada je to nebitno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Sve su ti to "seci usi-krpi du_e" kombinacije. Svaki ekran sa katodnom ce ti praviti smetnje isto kao i losi transformatori.
Jedino sigurno resenje (a i to ne uvek) je DI box i obavezno GND Lift i dalje u MIC IN.
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ovaj novi izotopov rx nije losh... ali najbolje je snimiti bez shuma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Gitara --> DI --> Mic preamp --> Line in kartice i ne bi trebalo da se čuje nikakav ?um. Sve to u slučaju naravno da priključuje? gitaru direktno a ne preko nekog procesora.
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Smanji visoke frekvencije, probaj sa mixerom, menjaj karticu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Koju imas karticu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
gate | loscolorados | Audio Software | 2 | 18-06-2009 08:30 PM |
Audiophile 192 glasni beli shum?! | Jan | Computer Hardware | 2 | 31-05-2009 01:47 PM |
da li je shure jednako shum? | Danny Lou | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 12-07-2005 04:29 PM |