Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-02-2010, 12:39 PM   #1
krambsake
Junior Member

Default kako da koristim ADAT Blackface kao A/D konverter

Posedujem alesis ADAT blackface, Alesis ADAT edit PCI karticu i 8/8 KLOTZ multicore za ADAT.

Snimao sam par puta sa adatom na SVHS kasetu i čini mi se da je snimak dosta bolji kao kad snimam sa terratec dmx 6fire. Čak i ako na kraju presnimim preko audio kabla sa adata na 6fire nekako mi zvuči bolje, toplije i sa vi?e headrooma... ali ponekad malo pucketa... verovatno zbog prljave glave na ADATu.

E sad kako da totalno izključim SVHS traku i konverter od DMX6fire sa signal path-a ali da mo?em snimiti na HDD a da koristim konverter od ADAT ma?ine?

Jo? imam stari Alesis 1622 mikser sa 8 direct outputa (preamps su g*vno) i jo? jedan mali 6 CH Mackie mixer tako da monitoring nije problem.
Ovu ADAT edit PCI karticu sam probao instalirati u stari kompjuter ali nikako nisam uspeo da prebacim sa trake na harddisk.

Dali je moguće da koristim ADAT samo kao AD konverter, bez da snimam na SVHS traku?

Ova adat PCI karta pored optičkog in/out ima jo? dva konektora (iste ima i ADAT ma?ina) pa me zanima jel treba i ta dva kabla da pove?em (mada sumnjam da su za BRC kontroler kojeg nemam).
Za neki dan pospremam i ve?em sve na novo i hteo bi da opet prikopčam ADAT po?to nema para za nabavku neke bolje zvučne karte.
Nadam se da sam zastavio pitanje dosta razumljivo.

Last edited by krambsake; 21-02-2010 at 05:54 PM.
krambsake is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 12:44 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: ?ta je to ADAT optički interfejs?

Quote:
Originally Posted by krambsake View Post
....
Nadam se da sam zastavio pitanje dosta razumljivo.
mislim da jesi, ali u pogresnom threadu, ovaj thread je namenjen tekstovima na portalu, a ti mozes da otvoris zasebnu temu, ili ce moderatori to umesto tebe da urade sa tvojim postojecim postom...

Ja nisam dovoljno kompetentan da ti dam odgovor na tvoje konkretno pitanje (ne vidim nikakav problem da uradis to sto si naumio, btw), ali ima ih ovde dovoljno koji to jesu i sigurno ce ti odgovoriti.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 12:50 PM   #3
krambsake
Junior Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
mislim da jesi, ali u pogresnom threadu, ovaj thread je namenjen tekstovima na portalu, a ti mozes da otvoris zasebnu temu, ili ce moderatori to umesto tebe da urade sa tvojim postojecim postom...

Ja nisam dovoljno kompetentan da ti dam odgovor na tvoje konkretno pitanje (ne vidim nikakav problem da uradis to sto si naumio, btw), ali ima ih ovde dovoljno koji to jesu i sigurno ce ti odgovoriti.

pozdrav

bogi
Uf, el stupido ja, Molim moderatora da prebaci moje pitanje gde mu je mesto. Zaista nisam imao namjeru da hajđekujem thread.
Old 21-02-2010, 12:53 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by krambsake View Post
Uf, el stupido ja, Molim moderatora da prebaci moje pitanje gde mu je mesto. Zaista nisam imao namjeru da hajđekujem thread.
Evo ja uradio

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 12:57 PM   #5
krambsake
Junior Member

Default Re: kako da koristim ADAT Blackface direktno

Hvala boggy.
Pozdrav, Kramb
Old 22-02-2010, 08:26 AM   #6
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Nisam se ni ja sretao sa adat snimačima, al ajde da pokušamo.
Dakle sve što ti kažem uzmi sa rezervom i proveri još negde.

Quote:
E sad kako da totalno izključim SVHS traku
Quote:
Dali je moguće da koristim ADAT samo kao AD konverter, bez da snimam na SVHS traku?
Ne znam da li je moguće, ali nije neophodno da zaobiđeš samu traku (bar što se tiče kvaliteta signala), jer kada signal prodje konvertor, od tada je digitalan i gubici u signalu više ne postoje, tako da traka ne može da unese nikakva izobličenja ili gubitke u kvalitetu.

Quote:
... i konverter od DMX6fire sa signal path-a ali da možem snimiti na HDD a da koristim konverter od ADAT mašine?
Signal snimljen na adat možeš prebaciti na računar adat vezom i zaobići konvertore, ali to si već i sam zaključio

Quote:
Ova adat PCI karta pored optičkog in/out ima još dva konektora (iste ima i ADAT mašina) pa me zanima jel treba i ta dva kabla da povežem (mada sumnjam da su za BRC kontroler kojeg nemam).
Ta dva konektora služe sa sinhronizaciju između adat uređaja i računara kada prebacuješ fajlove i mislim da će biti neophodni za (pravilno) funkcionisanje ... valjda jedan takav kabl.

Da sam ja na tvome mestu prikačio bih out sa rekordera na in na kartici, prikačio ovaj kabl za sinhronizaciju, pritisnuo play na adatu i gledao šta se dešava ... ako dobiješ nekakav signal na ulazu, onda mora da možeš da ga sačuvaš na računar.

Last edited by SumAnuT; 22-02-2010 at 08:28 AM.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2010, 10:36 AM   #7
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Imas dugme All Input, pritisni i zaboravi na traku i 9-pin kabl.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2010, 10:47 AM   #8
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Sto bi rekli ljudi - iskusno
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2010, 04:43 PM   #9
krambsake
Junior Member

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Hvala za ovaj odgovor.
Sad vidim da nema uop?te drajver za XP za ovu karticu...evo novih problema.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules