![]() |
kako da koristim ADAT Blackface kao A/D konverter
Posedujem alesis ADAT blackface, Alesis ADAT edit PCI karticu i 8/8 KLOTZ multicore za ADAT.
Snimao sam par puta sa adatom na SVHS kasetu i čini mi se da je snimak dosta bolji kao kad snimam sa terratec dmx 6fire. Čak i ako na kraju presnimim preko audio kabla sa adata na 6fire nekako mi zvuči bolje, toplije i sa vi?e headrooma... ali ponekad malo pucketa... verovatno zbog prljave glave na ADATu. E sad kako da totalno izključim SVHS traku i konverter od DMX6fire sa signal path-a ali da mo?em snimiti na HDD a da koristim konverter od ADAT ma?ine? Jo? imam stari Alesis 1622 mikser sa 8 direct outputa (preamps su g*vno) i jo? jedan mali 6 CH Mackie mixer tako da monitoring nije problem. Ovu ADAT edit PCI karticu sam probao instalirati u stari kompjuter ali nikako nisam uspeo da prebacim sa trake na harddisk. Dali je moguće da koristim ADAT samo kao AD konverter, bez da snimam na SVHS traku? Ova adat PCI karta pored optičkog in/out ima jo? dva konektora (iste ima i ADAT ma?ina) pa me zanima jel treba i ta dva kabla da pove?em (mada sumnjam da su za BRC kontroler kojeg nemam). Za neki dan pospremam i ve?em sve na novo i hteo bi da opet prikopčam ADAT po?to nema para za nabavku neke bolje zvučne karte. Nadam se da sam zastavio pitanje dosta razumljivo. |
Re: ?ta je to ADAT optički interfejs?
Quote:
Ja nisam dovoljno kompetentan da ti dam odgovor na tvoje konkretno pitanje (ne vidim nikakav problem da uradis to sto si naumio, btw), ali ima ih ovde dovoljno koji to jesu i sigurno ce ti odgovoriti. pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Re: kako da koristim ADAT Blackface direktno
Hvala boggy.
Pozdrav, Kramb |
Nisam se ni ja sretao sa adat snimačima, al ajde da pokušamo.
Dakle sve što ti kažem uzmi sa rezervom i proveri još negde. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Da sam ja na tvome mestu prikačio bih out sa rekordera na in na kartici, prikačio ovaj kabl za sinhronizaciju, pritisnuo play na adatu i gledao šta se dešava ... ako dobiješ nekakav signal na ulazu, onda mora da možeš da ga sačuvaš na računar. |
Imas dugme All Input, pritisni i zaboravi na traku i 9-pin kabl.
|
Quote:
|
Quote:
Sad vidim da nema uop?te drajver za XP za ovu karticu...evo novih problema. |
All times are GMT +1. The time now is 05:14 PM. |