|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Želim da upotrebim staru Alesis ADAT connect PCI karticu, kako bi mogao koristiti ADAT mašinu kao konverter...
Upravo sam skontao da nema XP drajvera za tu karticu nego samo za WIN 98. Sad me zanima ako se može napravit da imam pored XP-a još WIN98 na toj mašini? Oče li raditi? Mogu li ja to slobodno instalirat na jednu praznu particiju? Brine me to, što je kompujter dual processor (2 Xeon 3,6Ghz HT 64bit , 4 GB ram) i SCSI HDD 15000 rpm Oče li WIN 98 uopšte da radi na toj mašini? Ako mogu to instalirat, jel treba da formatriram particiju na FAT32? Ako je problem u SCSI disku mogu mu stavit jedan obični na IDE ili SATA. molim pomoč, Kramb (zbunjen) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ima dosta prilika da ljudi imaju ovakve i slicne probleme sa starim hardverom, i po mom iskustvu (posto sam vlasnik jednog prastarog Compaq-a koji radi pod linuxom) je najbolje nabaviti staru i brendiranu, ali ispravnu i stabilnu masinu koja dopusta win98 i za koje imas ostale drajvere za periferije. To ne sme kostati skupo,... ostaje ti samo jos ugradnja mrezne kartice i prebacivanje snimaka na vecu masinu preko mreze.
Ono sto ce ti tada biti potencijalni problem je velicina diska, i eventualno nedovoljan prostor... ali... sasvim je drugaciji nacin rada kada ti je snimac konstantno ukljucen i operativan a masina za obradu takodje... razmena fajlova traje neko vreme, ali to je cena koriscenja starog hardvera... koga i da prodas neces dobiti nista preterano. nadam se da sam pomogao pozdrav bogi p.s. win98 sumnjam da ces uspeti i da instaliras na danasnji PC
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 22-02-2010 at 05:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Tra?io sam CD od W98 a ne nađem omota sa seriskim brojem...
mo?da me onaj gore čuva da ne napravim s*anje ![]() ne?to je jaka luna danas izgleda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Pokusaj dignut virtualnu mashinu (VMware) na tom novom stroju i na nju instaliraj 98icu...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Nece ti pomoci ni VMware, ni jaka luna koju spominjes iz prostog razloga sto neces nikako naci drajvere za tu masinu koju posedujes "2 Xeon 3,6Ghz HT 64bit , 4 GB ram i SCSI HDD 15000 rpm".
Jednostavno zaboravi ili nabavi neki stariji hardver za koji mozes naci drajvere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ima? dve varijante 1.03 i V2. V2 ide preko 1.03 i podr?ava WIN ME.
Oba drajvera sam dobio na CD-u pored karte. Imam tu tri stara kompa...3 generacije... MX200 mHz, celeron 800 i celeron 2800mHz mada je zadnjem izgleda vrisnula mamaplata. Izgleda da ću morat sastavit jedan da radi, ali sećam se koliko je bilo problema da se sredi LAN na W98. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
A nisi pokusa da podvalis xpu drajver od 98-ice?
znam da su potpuno dva drugacija sistema, al nista te ne kosta da probas ...
![]() |
#9 |
Administrator
|
![]()
Jedino da podvali od win2000 ako ima. Od 98ce tesko da moze (osim ako slucajno u paketu drajvera nije i pomenuti za win2000)... Neka proba u svakom slucaju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Pa da, jedino neki nt win, al izgleda samo 98 i me ima ...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dve zvucne na jednom PC?! | ifes | Computer Hardware | 10 | 05-01-2010 10:20 PM |
2 X esi juli@ na jednom pc ? | loopfreak | Computer Hardware | 4 | 26-10-2009 03:46 PM |
Sve u jednom... | Sarke | Razno | 24 | 25-03-2009 11:53 AM |
Ajmo josh jednom rep | HeatMan | Promocija radova | 88 | 17-06-2008 05:21 PM |