pozdrav svima,
Trebam savjet /pomoc....
Radim u malo studiju i vecina projekata koja mi dolazi su bendovi punk /rock /alter profila koji redovito nemaju love za ozbiljniji mastering pa se najče?će nađem da sam odradim taj dio za koji nemam iskustva i za koji je mala re?ija u kojoj radim neadekvatna. Naime, jako, jako te?kom kontroliram bas i sub. Pogotovo kad ljudi tra?e glasnu snimku. Najpametnije ?to sam smislio je tra?enje određenih mjesta u sobi gdje pojedine frekve jače rezoniraju i od tamo slu?ati A/B sa nekom dobro masteriranom pjesmom na ujednačenoj glasnoći. Drugo, imam nekakave ultra jeftine plastične zvučnike (sa sub-om) koji proprde ako pretjera? ispod 60 hz, treće, uvijek idemo testirati pjesme u auto gdje je najče?će bas nabrijan (loudnes, megabas i te fore) ...itd. itd. uglavnom partizan?tina

. Osim toga, potro?i se jako puno vremena a ponekad snimku treba predati jučer.....
Ono ?ta mi treba je nekakvo pravilo/a koje će mi pomoći da ne pretjeram. A po?to je jedan od glavnih prigovora koje dobivam "majstore, fali basa. Snimka nam u usporedbis a U2 zvuči tanko

", najče?će me strah da ne pretjeram.