|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Aktivan ili pasivan..... Ako bi pojačao sve frekvencije osim jedne ispalo bi da si napravio neki cut.... Ja osobno uporebljavam i cut i boost.....i to na vi?e različitih frekvencija.... Kod nekih projekta imam insertiranih vi?e sprava ili plug -ina - naprimer: Digital: 4-5 uzkih cut peak filtera na Mid i HiPass + 2-3 cut peak EQ-ja na Side Analog: nekad i do 15 filtera u boost/cut kombinaciji A konačni rezultat je frekvencijski izbalansirana zvučna slika.....i dobijem neki "loudness", koji ne mo?e? postiči kompresorom ili limiterom... A redosljedom i kombinacijom različitih sprava dobijam "karakter". Gain na EQ-ju je u najvi?e primjera izmedju 0.5 do max 3 db....i naravno samo ako je to kod pjesme potrebno..... Neki vrhunski miksevi ne podnose skoro nikakve processinge....ali takvi su veoma rijetki.... ![]() Po mom mi?ljenju EQ je puno bitniji instrument kod masteringa , nego kompresor ili limiter..... G
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sam svoj majstor | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 281 | 02-09-2011 05:56 PM |
kako da svoj ms2000 pretvorite u ... | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 30-03-2009 03:38 PM |
Rambo poklanja svoj novi CD... | idekius | Razno | 25 | 28-08-2008 03:26 PM |
Koliko cijenimo svoj rad.. u eurima. | mandrak | Razno | 0 | 01-01-2006 12:41 PM |