|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Banned
|
![]() Quote:
Last edited by google; 18-01-2010 at 01:25 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
![]() Quote:
ne znam kako da ti objasnim.. nisam pametan.. prosto povezujem master i mix. tj u mixu vec znam shta treba da uradim u masterom. uhhh nisam kuntao celu noc valjda je ok objashnjenje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
Dizanje visokih na masteru ili na grupama ima prilično drugčiji efekt na sound u usporedbi sa dizanjem po trakam.....
Sound je vi?e kohezivan i ima drugačiju kvalitetu..... A sada objasnit za?to je tako...... ![]() Svako ima svoj sistem......i svi su dobri..... ![]() Po meni je najpametnije dati pjesmu nekome da je masterira , mo?e biti to i tvoj kolega koji ima malo vi?e iskustva i malo bolju opremu - bitno je da je objektivan i da pesmu slu?a iz druge perspektive.... Neke pesme se i ne isplati slati u pravi mastering studio..... G
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Banned
|
![]() Quote:
Mozes i da pojacas hi midle, vrlo malo. Npr. ako je pesma u am, pojacaj malo oko 3.5 kHz. Ja umisljam da cujem razliku kada pojacam opseg koji "stima" i koji "ne stima", ne znam kako bi ti to objasnio... Teorija ne vredi. Terba imati dobru pesmu, dobar aranzman i svirace. Snimis to i gotovo. Last edited by google; 18-01-2010 at 03:15 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
U biti se samo balansira omjer izmedju nivoja energija na različitim frekvencijama, a to je u biti "ekvalizacija"....
Mo?e? samo oduzeti neke frekvencije i rezultat če biti vi?e basa ili vi?e visokih ili bolja mid range prezenca......nije pravilo da se dodaje "frekvencije"..... G
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Ovo pokusavam da kazem, ja retko retko kad radim svoj kvazi "mastering" dodajem vise od 1 db na nekoj frekvenciji, u glavnom oduzimam ono sto ne valja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
|
![]()
Ne ljutim se. Podrzam sve sto radis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sam svoj majstor | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 281 | 02-09-2011 05:56 PM |
kako da svoj ms2000 pretvorite u ... | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 30-03-2009 03:38 PM |
Rambo poklanja svoj novi CD... | idekius | Razno | 25 | 28-08-2008 03:26 PM |
Koliko cijenimo svoj rad.. u eurima. | mandrak | Razno | 0 | 01-01-2006 12:41 PM |