Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-12-2009, 06:09 PM   #31
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Preporucite mi neki di box?

Gitara nije nista posebno,u pitanju je kramer hl vi, video sam 3 ili cetiri ova modela gitare i ni jedan hl vi nije isti,na svu srecu ja sam dobro prosao.Sviram ga preko humbackera jer je najmanji sum.Kada gitaru ubodem direkt naravno signal je mutan i slab ima puno basa i suma koji se pojacava sa pojacavanjem jacine signala na trim potu emu-a.Kada ubodem gitaru u bossov overdrive,onaj dobri stari izguljeni zuti OD-1,signal je mnogo bolji,cistiji i jaci i kada je overdrive isklucen,veoma je solidan clean,taj overdrajv mu pojaca signal,skine basove i doda srednjake,ponavljam ugasen.Kada upalim OD-1 i snimim ga cini mi se da je signal ujednacenijiali,ali malo prljaviji zbog srednjaka koje overdrajv pravi.Tu je moja najveca dilema sta mi bolje/cistije zvuci jedna ili druga varijanta,bas cu sada otici da snimim i jednu i drugu pa cu okaciti da cujete,bas da vidim sta vi mislite.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2009, 08:08 PM   #32
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
@MD:
Koju gitaru ima?? Neki humbuckeri?

Pozdrav,

Vasa

P.S.

Samo je sad za promenu uključi Po?to sa isključenom pedalom... ne znam ?ta dobija?

Gitara na kojoj je ovo snimljeno je Jackson warrior, Japan, pickup seymour duncan jb, ?timana je nisko i ?ice su 0,9 elixir, tako da ?ice dosta 'ple?u' i nizak je action, ali je u takvom setupu dobra za br?e sviranje sola?a i slično, ne ba? za ritam... a i JB je dosta 'bright' pick up, kao i gitara...

Inače ritmove uobičajeno snimam na Gibson les paul gothic, 0,10 ?ice, dosta je masniji sound i vi?e sustaina...

Tako da bi ovo sve jo? bolje zvučao na nekom normalnijem setupu gitare...

Naravno, ja DI koristim sa predpojačalom ( di signal zbog reampinga), ali sam probao sva?ta i ovo savjetujem kao u?tedu umjesto bacanja para na ne?to jeftino, ?to i neće biti toliko bolji zvuk...
Ljudi koriste i rade sva?ta u ovim situacijama, kao da je bitno dok imaju zvuk kakav im se sviđa...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 22-12-2009 at 08:25 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2009, 08:22 PM   #33
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Gitara nije nista posebno,u pitanju je kramer hl vi, video sam 3 ili cetiri ova modela gitare i ni jedan hl vi nije isti,na svu srecu ja sam dobro prosao.Sviram ga preko humbackera jer je najmanji sum.Kada gitaru ubodem direkt naravno signal je mutan i slab ima puno basa i suma koji se pojacava sa pojacavanjem jacine signala na trim potu emu-a.Kada ubodem gitaru u bossov overdrive,onaj dobri stari izguljeni zuti OD-1,signal je mnogo bolji,cistiji i jaci i kada je overdrive isklucen,veoma je solidan clean,taj overdrajv mu pojaca signal,skine basove i doda srednjake,ponavljam ugasen.Kada upalim OD-1 i snimim ga cini mi se da je signal ujednacenijiali,ali malo prljaviji zbog srednjaka koje overdrajv pravi.Tu je moja najveca dilema sta mi bolje/cistije zvuci jedna ili druga varijanta,bas cu sada otici da snimim i jednu i drugu pa cu okaciti da cujete,bas da vidim sta vi mislite.
Kad ubode? direkt, nije samo stvar u premalenoj glasnoći, nego i karakteru zvuka, zbog toga se koristi di ili neka pedala... da se ?to bolje (vjernije) prenese singal iz pickupova i da sami pickupoi rade kako je predviđeno......

Mo?e? uzeti ne?to poput starijih pod ili v-amp (kao ?to je netko rekao) pa s tim ulaziti u karticu a ima? uvijek i multiefekt... to kupi? na oglasima za manje od 100 eura.... ne znam kakav će ti biti sound, ali za te novce...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
Old 22-12-2009, 09:50 PM   #34
stigma
Member

stigma's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Behringer aktivni ulta-g radi super... negdje je oko 60 eur.

Ima speaker simulaciju i vrlo korisnu stvar, mo?e se koristiti između glave i cabineta, ali na način da izlazni signal iz glave pretvara u linijski signal i ?alje na svoj izlaz, naravno na cabinet izlazi standardni zvuk.

moze li se ovo koristiti bez kabineta: glava>ultra-g>zvucna?

Nije siromasan onaj koji ima nego onaj koji nema...
Nevjeruj zenama koje lazu
MySpace
Myspace II

stigma is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2009, 11:10 PM   #35
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by stigma View Post
moze li se ovo koristiti bez kabineta: glava>ultra-g>zvucna?
Ne.... ali možeš spojiti bilo kakav zvučnik(potrebnog otpora) koji će 'trošiti' taj izlazni signal...

Spojiš jednu dvanaesticu, pa je izoliraš da ne bude glasna, tako da neće smetati...

Edit:

Ovo za lampaša vrijedi... ne znam kako je sa tranzistorskim glavama...

Last edited by MD; 22-12-2009 at 11:26 PM.
Old 23-12-2009, 10:01 AM   #36
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Evo konacno da okacim ovo je zvuk kroz upaljen overdrajv
http://www.box.net/shared/oqmxnhjv1k
,a ovo je kroz ugasen overdrajv

http://www.box.net/shared/tt96f7aiip
Old 23-12-2009, 10:35 AM   #37
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

clean klip je dosta bolji

nego da te pitam zasto toliko volis treble gitaru,ni na jednom klipu do sad nemas punch na gitari,zasto toliko seces bass?
Old 23-12-2009, 11:26 AM   #38
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Naisao sam na neki clanak o tome kako su za metallicin black album sekli ferkvencije oko 500 megahertza i dodali visoke,ja to odradim sa clean signalom vec pre nego sto prodje kroz vst distoziju,preamp i pojacalo,mozda gresim.Ucinilo mi se da mi ova kombinacija dobro legne u mixu.
Old 23-12-2009, 11:34 AM   #39
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
sekli ferkvencije oko 500 megahertza i dodali visoke

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2009, 12:01 PM   #40
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
sekli ferkvencije oko 500 megahertza i dodali visoke
...al' to samo za radijsku i TV verziju

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules