|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Gitara nije nista posebno,u pitanju je kramer hl vi, video sam 3 ili cetiri ova modela gitare i ni jedan hl vi nije isti,na svu srecu ja sam dobro prosao.Sviram ga preko humbackera jer je najmanji sum.Kada gitaru ubodem direkt naravno signal je mutan i slab ima puno basa i suma koji se pojacava sa pojacavanjem jacine signala na trim potu emu-a.Kada ubodem gitaru u bossov overdrive,onaj dobri stari izguljeni zuti OD-1,signal je mnogo bolji,cistiji i jaci i kada je overdrive isklucen,veoma je solidan clean,taj overdrajv mu pojaca signal,skine basove i doda srednjake,ponavljam ugasen.Kada upalim OD-1 i snimim ga cini mi se da je signal ujednacenijiali,ali malo prljaviji zbog srednjaka koje overdrajv pravi.Tu je moja najveca dilema sta mi bolje/cistije zvuci jedna ili druga varijanta,bas cu sada otici da snimim i jednu i drugu pa cu okaciti da cujete,bas da vidim sta vi mislite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Gitara na kojoj je ovo snimljeno je Jackson warrior, Japan, pickup seymour duncan jb, ?timana je nisko i ?ice su 0,9 elixir, tako da ?ice dosta 'ple?u' i nizak je action, ali je u takvom setupu dobra za br?e sviranje sola?a i slično, ne ba? za ritam... a i JB je dosta 'bright' pick up, kao i gitara... ![]() Inače ritmove uobičajeno snimam na Gibson les paul gothic, 0,10 ?ice, dosta je masniji sound i vi?e sustaina... Tako da bi ovo sve jo? bolje zvučao na nekom normalnijem setupu gitare... Naravno, ja DI koristim sa predpojačalom ( di signal zbog reampinga), ali sam probao sva?ta i ovo savjetujem kao u?tedu umjesto bacanja para na ne?to jeftino, ?to i neće biti toliko bolji zvuk... Ljudi koriste i rade sva?ta u ovim situacijama, kao da je bitno dok imaju zvuk kakav im se sviđa... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 22-12-2009 at 08:25 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Mo?e? uzeti ne?to poput starijih pod ili v-amp (kao ?to je netko rekao) pa s tim ulaziti u karticu a ima? uvijek i multiefekt... to kupi? na oglasima za manje od 100 eura.... ne znam kakav će ti biti sound, ali za te novce... ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Senior Member
|
![]()
Ne.... ali možeš spojiti bilo kakav zvučnik(potrebnog otpora) koji će 'trošiti' taj izlazni signal...
Spojiš jednu dvanaesticu, pa je izoliraš da ne bude glasna, tako da neće smetati... Edit: Ovo za lampaša vrijedi... ne znam kako je sa tranzistorskim glavama... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 22-12-2009 at 11:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Evo konacno da okacim ovo je zvuk kroz upaljen overdrajv
http://www.box.net/shared/oqmxnhjv1k ,a ovo je kroz ugasen overdrajv http://www.box.net/shared/tt96f7aiip |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]()
clean klip je dosta bolji
nego da te pitam zasto toliko volis treble gitaru,ni na jednom klipu do sad nemas punch na gitari,zasto toliko seces bass?
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Naisao sam na neki clanak o tome kako su za metallicin black album sekli ferkvencije oko 500 megahertza i dodali visoke,ja to odradim sa clean signalom vec pre nego sto prodje kroz vst distoziju,preamp i pojacalo,mozda gresim.Ucinilo mi se da mi ova kombinacija dobro legne u mixu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
VIP Member
|
![]()
...al' to samo za radijsku i TV verziju
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporucite kameru | Tribal_kg | Pricaonica | 0 | 22-07-2009 05:34 PM |
Preporucite STEREOIZER | bleiber | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 09-02-2009 11:44 PM |
Je li ima neki način da vidim koliko je puta neki track kupljen na Beatportu? | R A V E N | Razno | 4 | 13-11-2008 02:15 AM |
preporucite mi condenser mic | jaybox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 27-07-2007 05:24 AM |
Preporucite mi software | PedjaBG | Audio Software | 12 | 30-09-2004 01:03 PM |