Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-12-2009, 05:11 PM   #1
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Preporucite mi neki di box?

Behringer aktivni ulta-g radi super... negdje je oko 60 eur.

Ima speaker simulaciju i vrlo korisnu stvar, može se koristiti između glave i cabineta, ali na način da izlazni signal iz glave pretvara u linijski signal i šalje na svoj izlaz, naravno na cabinet izlazi standardni zvuk.

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2009, 05:17 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD View Post

Ima speaker simulaciju i vrlo korisnu stvar, može se koristiti između glave i cabineta, ali na način da izlazni signal iz glave pretvara u linijski signal i šalje na svoj izlaz, naravno na cabinet izlazi standardni zvuk.

...ali je problem sto je taj signal i dalje samo LINK ulaza,pa je time istovetan nebalansiran a covek ima balansirane ulaze... Treba nesto sto balansira i daje LINIJSKI izlaz, a ne mikrofonski... Je6i ga...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2009, 05:20 PM   #3
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
...ali je problem sto je taj signal i dalje samo LINK ulaza,pa je time istovetan nebalansiran a covek ima balansirane ulaze... Treba nesto sto balansira i daje LINIJSKI izlaz, a ne mikrofonski... Je6i ga...

Nije problem, aktivni behringer ima balansirani xlr izlaz... zato mu i treba aktivni di, pretpostavljam...

Na emu ulazima mo?e dignuti ulazni nivo signala... moći će bez problema koristiti sa raznim simulatorima... malo ti?i signal, ali emu nema ?uma koji bi bio primjetan toliko....

Koristio sam ovu kombinaciju... radi bez problema...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
Old 21-12-2009, 05:22 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:

E, pa ne izlazi iz njega linijski nego mikrofonski "signal" (tj. nivo) tako da baš i nije preterano kompatibilan sa E-mu 1212m (kao što si kasnije dodao - treba mu i preamp). Ali zato Line6... sve radi, i još pluginovi pride

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 21-12-2009 at 05:25 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2009, 05:26 PM   #5
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E, pa ne izlazi iz njega "linijski" nego "mikrofonski" signal (tj. nivo) tako da ba? i nije preterano kompatibilan sa E-mu 1212m (kao ?to si kasnije dodao - treba mu i preamp). Ali zato Line6... sve radi, i jo? pluginovi pride

Pozdrav,

Vasa

Izlazi nivo sasvim dovoljan da mo?e koristiti sa simulatorima, jo? ga se mo?e pojačati kontrolom emu ulaza... probao sam i to radi... direkt na linijske ulaze emu 1820m... normalno da će dobiti bolji signal predpojačalom (ako je ono ok i ne dodaje ?um), ali ako nema predpojačalo, mo?e i ovo poslu?iti...

Emu ima puno bolji sound od ijedne line 6 kartice... imao obadvoje...

Last edited by MD; 21-12-2009 at 05:29 PM.
Old 21-12-2009, 05:40 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Izlazi nivo sasvim dovoljan da mo?e koristiti sa simulatorima, jo? ga se mo?e pojačati kontrolom emu ulaza... probao sam i to radi... direkt na linijske ulaze emu 1820m... normalno da će dobiti bolji signal predpojačalom (ako je ono ok i ne dodaje ?um), ali ako nema predpojačalo, mo?e i ovo poslu?iti...
Kolega... aj' da prestanemo da zbunjujemo čoveka 1212m (koju poseduje Disco Violence) ima SAMO LINIJSKE ulaze, a 1820m ima LINIJSKE/MIC/HI-Z ulaze. Mislim, to nisu iste kartice... A inače, mo?e sva?ta da se stavi u ne?to, samo ?to rezultati nisu uvek isti

Pozdrav,

Vasa
Old 21-12-2009, 05:50 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
A inače, može svašta da se stavi u nešto, samo što rezultati nisu uvek isti
+1
Jes',ovaj,jeste sinko,taj avion nece nikad da... ...poleti...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2009, 06:04 PM   #8
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

A ja sam samo zeleo di box...
Sto vreme dalje odmice sve vise mi se cini da sam se zajebao kod izbora kartice.Sto se izlaza tice, za monitore je stvarno ok,ali niti mozes nakaciti sluske,niti ubosti gitaru ko covek.Vidim ja da cu do kraja ostati pri trenutnom setupu da sta mi bog da.Line 6 zvuci primamljivo ali meni je samo trebao dobar klin signal,ko ce se jos boriti sa lanetom 6 i njegovim plugovima i ovako novu plocu radim vec godinama.Znam nema potrebe da uopste koristim line 6,ali znam sebe oci ce mi pobeleti,a o usima da i ne govorim.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2009, 06:29 PM   #9
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
ine 6 zvuci primamljivo ali meni je samo trebao dobar klin signal,ko ce se jos boriti sa lanetom 6 i njegovim plugovima i ovako novu plocu radim vec godinama.Znam nema potrebe da uopste koristim line 6,ali znam sebe oci ce mi pobeleti,a o usima da i ne govorim.

Line 6, kao clean signal, sigurno te neće odu?eviti... ?tovi?e, mislim da i nema neke razlike ni u kvaliteti ni jačini signala između aktivnog di na linijski ulaz i toneporta bez simulacija...

A ?to se tiče clean simulacija, line 6 je danas dosta daleko iza konkurencije.... to je ipak tehnologija koja je na tr?i?tu godinama, a i novi pod x3 je ista stvar, samo dual channel mogucnosti koje su uveli i u pod farm...

Old 21-12-2009, 06:09 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
+1
Jes',ovaj,jeste sinko,taj avion nece nikad da... ...poleti...

@disco violence:
?ta bi sa onim Mar?em na Drinu?

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules