Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Preporucite mi neki di box? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31768)

disco violence 21-12-2009 01:57 PM

Preporucite mi neki di box?

Posto sam donekle zadovoljan bubnjem i basom koji sam napravio pomocu vst instrumenata,ostaje mi da gitaru dovedem do perfekcije(sto verovatno nikada necu uspeti).dosta dobro to zvuci i sada kada je snimam iz svog starog Kramera kroz ugasen Bossov overdrajv pa direktno u Emu 1212m,ali hteo bi da probam da li moze jos bolje.Sa di boxom se jos nisam susretao,znam onoliko koliko sam procitao po internetu i video na tubeu,a vidim da se nesto na forumu nije preterano doticalo ove teme.(kad u seachu ukucam di box ne izbaci nista na tu temu).Kakva je razlika izmedju aktivnih i pasivnih di boxova.
Da li postoji neka od tih sprava koju bi mogao da ubodem svoju gitaru,pa u emu 1212m ili ce mi trebati i preamp da bi dobio dobar signal.Jel moze neko malo da razjasni ove stvari.Zato bi najvise voleo neku spravu sa ulazom i izlazom i kraj price.Vidim da ima gomila sprava samo od jednog proizvodjaca,kako znati sta uzeti.Prorucite mi nesto sto daje solidan kvalitet za razumnu cenu.

Bockie 21-12-2009 02:34 PM

Re: Preporucite mi neki di box?

Evo ti sve...

http://en.wikipedia.org/wiki/DI_unit#Passive_DI_units

Preporucujem ti Behringer ako "razumna cena" znaci "za sto manje para" , sasvim korektno radi,obzirom da kosta oko 30e, a ako hoces nesto bolje, Klark&tehnik,koji me odusevio i koji broootalno radi ili vec izlizani,precenjeni BSS koji je dobar ili dbx koji je isto dobar...

zlobisha 21-12-2009 02:42 PM

Hughes & Kettner Redbox?

disco violence 21-12-2009 02:59 PM

Koji beringer od njih x?

google 21-12-2009 03:29 PM

Meni je Zeljko Dabic iz Rume napravio jedan, i dobar je. Sigurno bolji od mnogo cega skupljeg.

Nadji telefon preko informacija.

Bockie 21-12-2009 04:02 PM

Imas behringer DI 100, to je obican - klasika 1 kanal, imas DI 20, to je 2 kanala, ja koristim DI 800 - to je 8 kanala, svi rade na fantom i ova dva manja mogu na 9v bateriju...

Imas i razna druga resenja,sa emulacijama 4 X 12 speakera, sa dodacima,tra,la,la,ali obican ti je dovoljan,vec ce taj signal zavrsiti u nekom gitar-rigu i slicno...

Ajde jos bass ako snimas kroz DI, ali sam malo konzervativan, nista nece zameniti dobrog gitarosa,dobru lampu od 20-30w i kondenzator na kutiju i oranje boom...
:D

awacs 21-12-2009 04:14 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 267279)
Imas behringer DI 100, to je obican - klasika 1 kanal, imas DI 20, to je 2 kanala, ja koristim DI 800 - to je 8 kanala, svi rade na fantom i ova dva manja mogu na 9v bateriju...

Imas i razna druga resenja,sa emulacijama 4 X 12 speakera, sa dodacima,tra,la,la,ali obican ti je dovoljan,vec ce taj signal zavrsiti u nekom gitar-rigu i slicno...

Ajde jos bass ako snimas kroz DI, ali sam malo konzervativan, nista nece zameniti dobrog gitarosa,dobru lampu od 20-30w i kondenzator na kutiju i oranje boom...
:D

Hm, ali čovek ima karticu koja ima samo (doduše balansirane) linijske ulaze. Jbmlg.

Pozdrav,

Vasa

Bockie 21-12-2009 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 267284)
Hm, ali čovek ima karticu koja ima samo (dodu?e balansirane) linijske ulaze. Jbmlg.

Pozdrav,

Vasa

:banghead:
Karamba,skroz sam prevideo to...

Je6i ga, svakako je onda kacio babe u zabe... Ne verujem da boss pedala balansira signal...

Onda je bolje da nadje neku jeftinu M-audio fast track kartu,koja ima Hi-Z input ili UX1 line 6...

awacs 21-12-2009 05:02 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 267289)
Je6i ga, svakako je onda kacio babe u zabe... Ne verujem da boss pedala balansira signal...

Onda je bolje da nadje neku jeftinu M-audio fast track kartu,koja ima Hi-Z input ili UX1 line 6...

Line 6 je BINGO za kućne gitariste.

Pozdrav,

Vasa

MD 21-12-2009 05:11 PM

Behringer aktivni ulta-g radi super... negdje je oko 60 eur.

Ima speaker simulaciju i vrlo korisnu stvar, može se koristiti između glave i cabineta, ali na način da izlazni signal iz glave pretvara u linijski signal i šalje na svoj izlaz, naravno na cabinet izlazi standardni zvuk.

:)

All times are GMT +1. The time now is 10:52 PM.