|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ako pogledaš rekao sam da sam stavljao aktivni di na linijske ulaze 1820m, ne mikrofonske (koji imaju dosta suma), da malo isprobavam.. Inače stavljam di na zasebno predpojačalo, koje ima instrumentalni ulaz, ali je više za bas nego gitaru... normalno da di xlr izlaz služi za to, ali ovdje je zaključak da čovjek nema nikakvo predpojačalo, ili se bar takav zaključak iznosi... a sam aktivni di će mu dati dovoljno signala da isprobava razne simulacije... što ne bi mogao direktno u linijski ulaz bez ičega.... normalno da će mu neki clean sound, usnimljen samo preko di, zvučati bezveze... ali za simulacije ce imati dovoljno signala... Inače može iskeširati za preamp/di ili preamp i di... a to sumnjam da će koštati 60 eura. Reamp box je druga stvar... Ako ti se čini da to nije moguće, mogu ti večeras usnimiti gitaru na taj način... No mislim da smo otišli predaleko, jer sumnjam da nema nikakvo predpojačalo... samo je tražio di preporuku, a ovaj behringer je ok sprava za male pare i ima super mogućnosti... pogotovo ovu funkciju za snimanje signala direktno iz glave... cabinet simulacija je ok, ako se zanemari dodatni šum... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 21-12-2009 at 06:24 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Ma stoji i ceka,trenutno sam se nalozio da zavrsim 10 stvari,konacno...(neke su stare i vise od 10 godina).Mislim da ima dobrih stvari cim zavrsim prvu kacim na forum,bio sam se napalio da pripremim nesto za ovo svetsko u fudbalu i napravio sam muziku,sad cekam druga da napise tekst,ako ga ikada napise.Ovaj mars bi vise legao u neku reklamu,raja treze laku notu,a ja nisam u tom fazonu.Posto sam usamljen u celoj prici to sve ide dosta sporo.Jebote sad kad vratim film taj mars sam uradio negde 2000 god,a na forum okacio tek 2009. jer sam tada sam bio otprilike zadovoljan zvukom gitare,ako nastavim ovim tempom trebace mi jos tri zivota da zavrsim sto sam zapoceo,ali se ne predajem!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Line 6, kao clean signal, sigurno te neće odu?eviti... ?tovi?e, mislim da i nema neke razlike ni u kvaliteti ni jačini signala između aktivnog di na linijski ulaz i toneporta bez simulacija... A ?to se tiče clean simulacija, line 6 je danas dosta daleko iza konkurencije.... to je ipak tehnologija koja je na tr?i?tu godinama, a i novi pod x3 je ista stvar, samo dual channel mogucnosti koje su uveli i u pod farm... ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
Evo običan clean, prvo čisti di u line input, a onda hi z ulaz od kartice ... isti setting, simulator je običan od wavesa...
![]()
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Znaci meni treba i di box i preamp za emu 1212m da bi dobio dobar signal,ili mozda samo preamp? Hajde predlozite onda neki preamp pa kad budem imao love pazaricu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Tek sad vidim da imaš boss pedalu u prvom topicu... ako snimaš distorzirane gitare... preko bossa boostaj neki vst simulator i drži eure u džepu....
Evo ti brzinski, boss mt-2, direkt u line in, kao booster za revalver... Bez di, bez preampa... simulator radi bez problema... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 22-12-2009 at 02:52 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Znam da to dobro zvuci,ali hteo sam da dobijem sto cistiji ton sa kojim posle mogu da radim sta hocu,po svemu sudeci to kosta vise nego sto sam mislio.Izgleda da ce ovaj sledeci moj demo biti demo Bossa stara,bosa nova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
@MD: Koju gitaru ima?? Neki humbuckeri? Pozdrav, Vasa P.S. Quote:
![]() ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 22-12-2009 at 05:04 PM. Reason: P.S. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Gitara nije nista posebno,u pitanju je kramer hl vi, video sam 3 ili cetiri ova modela gitare i ni jedan hl vi nije isti,na svu srecu ja sam dobro prosao.Sviram ga preko humbackera jer je najmanji sum.Kada gitaru ubodem direkt naravno signal je mutan i slab ima puno basa i suma koji se pojacava sa pojacavanjem jacine signala na trim potu emu-a.Kada ubodem gitaru u bossov overdrive,onaj dobri stari izguljeni zuti OD-1,signal je mnogo bolji,cistiji i jaci i kada je overdrive isklucen,veoma je solidan clean,taj overdrajv mu pojaca signal,skine basove i doda srednjake,ponavljam ugasen.Kada upalim OD-1 i snimim ga cini mi se da je signal ujednacenijiali,ali malo prljaviji zbog srednjaka koje overdrajv pravi.Tu je moja najveca dilema sta mi bolje/cistije zvuci jedna ili druga varijanta,bas cu sada otici da snimim i jednu i drugu pa cu okaciti da cujete,bas da vidim sta vi mislite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporucite kameru | Tribal_kg | Pricaonica | 0 | 22-07-2009 05:34 PM |
Preporucite STEREOIZER | bleiber | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 09-02-2009 11:44 PM |
Je li ima neki način da vidim koliko je puta neki track kupljen na Beatportu? | R A V E N | Razno | 4 | 13-11-2008 02:15 AM |
preporucite mi condenser mic | jaybox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 27-07-2007 05:24 AM |
Preporucite mi software | PedjaBG | Audio Software | 12 | 30-09-2004 01:03 PM |