Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dejan Vučković

Dejan Vučković

Jedan od naših najboljih i najaktivnijih snimatelja, producenata, jedan od glavnih ljudi studia Barba, razgovara sa vama na temu muzičke produkcije.

Sarađivao sa: Duško Gojković, Partibrejkers, Ritam Nereda, Kal, Sergej Ćetković, Darkwood Dub, Vlado Georgiev, Francois Jeanneau, Rambo Amadeus, ChBS, Aleksandra Kovač, Kristina Kovač, ?eljko Vasić, Marija Serifović, Belgrade Film Orchestra...

Thread Tools Display Modes
Old 15-12-2009, 01:40 PM   #11
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Preampi..........

Hm Meni nije frka onda za moj glas jer se najčešće krećem od 100hz do nekih 400....tamo vamo www.myspace.com/aleksandarmilutinovic ovde imam neki demo ne čuje se glas ali čisto informacije radi...

Inače snimam samo sebe i Tanju pa bi prema tome i birao predpojačalo za početak...

Ali Tanjin vokal koji je sav u srednjima i još naglašen u tom pojasu....

U ovom snimku sam ga jedva malo ukrotio ali cenim da je baš pogodila rezonaciju sobe : http://www.box.net/shared/5btl1ti5kk

Njen glas se baš kreće u rasponu od 400hz do 800....

Možda sam malo OT ali ok moram dobro da izaberem kad krenem sa kupnjom.

EDIT:

Ali ovo izgleda dojaja priznajem:

http://www.apiaudio.com/c5006b.html

Last edited by korenjak; 15-12-2009 at 01:43 PM.
korenjak is offline  
Old 15-12-2009, 01:53 PM   #12
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Aco, svaciji glas se krece od 20 do 20000...samo neko ima dominantne opsege, kao kad kazes za nekoga da prica kroz nos, a za nekog drugog da ima dubok glas...Ono sto sam htjeo da kazem je da moze da se desi da API ne prija nekome ko je nazalan, mada i to moze da se sredi u nedostatku drugih opcija.

dvuckovic is offline  
Old 15-12-2009, 01:59 PM   #13
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Da da jasno mi je da se sve frekve sadr?eu alikvotama i da sam ?um glasa ide visoko..i da to određuje boju....itd.

ja sam pomenuo samo visinski raspon osnovnih tonova prema klaviru....

A pomenuo sam Tanjin glas jer je on ba? izra?en u tom opsegu...

Ipak najbolje bi bilo testirati sve te sprave negde na konkretnom vokalu ali nemamo gde sad smo u Banji.

Jedino da odem kod Ivana u KV ne znam ?ta on ima od predpojačala pitaću ga.

Sklopit ćemo ne?to na kraju krajeva

Pozdrav
korenjak is offline  
Old 15-12-2009, 03:26 PM   #14
redwater
Member

redwater's Avatar

@korenjak....samo da ne bude zabune...u taj 5oo box imash i ssl i great river i skoro sve "vazhnije" preampe u toj verziji
Old 15-12-2009, 03:48 PM   #15
analog
Senior Member

analog's Avatar

Mislim da nema ni?ta od SSLa..
ili je neki drugi proizvođač "bio inspirisan" SSLom pa napravio neki modul, mada ne znam ni za to?
analog is offline  
Old 15-12-2009, 03:51 PM   #16
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Hoćeš da kažeš da mogu i moduli drugih proizvođača da se ubodu u taj slot na api boxu? To je standard?

Last edited by korenjak; 15-12-2009 at 05:43 PM.
korenjak is offline  
Old 15-12-2009, 04:41 PM   #17
redwater
Member

redwater's Avatar

axa-standard
Old 15-12-2009, 07:02 PM   #18
analog
Senior Member

analog's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
DIY jako postujem, i mislim da je to odlican nacin i da se ponesto nauci, ali mi se cini da ljudi cesto kad planiraju troskove ne uracunaju i svoje vrijeme, koje ipak kosta nesto, makar to bilo manje vremena za setnju, porodicu ili prijatelje, pa se stice utisak da to sve kosta manje nego sto realno na kraju izadje.
+1 iz ličnog iskustva
Najviše vremena ode dok se napravi prvi komad nekog X uređaja, posle za duplikat ide brže.

Quote:
Originally Posted by dvuckovic
Gledao sam i slusao par Gyraf projekata, i cini mi se da ono sto je trebalo da budu klonovi i nije bas istjerano do kraja, da su propusteni neki ne bas nebitni detalji. Primjera radi, uopste mi se ne svidja kako radi njihov SSL comp klon u odnosu na real deal, Alan Smart C2.
Jakob iz Gyraf-a napominje među prvim rečenicama na njegovoj stranici za GSSL, da nije isto i šta je menjano. Takođe i za Pultec i ostale klonove. Zato ne treba ni očekivati da to bude isto.
Ko hoće sličnije originalu tu je Turbo mod:
http://www.youtube.com/watch?v=EQD8GPhFGYE

Quote:
Originally Posted by dvuckovic
ako se nekome svidja kako mu radi taj SSL klon, i dobija iz njega to sto je htjeo da cuje, nista vise od toga i ne treba da se desi.
Apsolutno se slažem. Nije mi jasno zašto većina želi da DIY bude obavezno verna kopija, a ne nešto što radi kvalitetno i korisno. Upravo u tome i jeste čar DIY, što stvari mođeš menjati prema tvom ukusu, ako imaš dovoljno znanja, vremena i novca za experimentisanje. Neke stvari mogu nastati kao pokušaj kloniranja, a završiti kao bolje od originala..

Last edited by analog; 15-12-2009 at 07:05 PM. Reason: Embed Youtube link nije radio
analog is offline  
Old 15-12-2009, 07:07 PM   #19
analog
Senior Member

analog's Avatar

Quote:
Originally Posted by korenjak View Post
Hoće? da ka?e? da mogu i moduli drugih proizvođača da se ubodu u taj slot na api boxu? To je standard?
Ne ba? svih poznatijih, ali uključujući klonove (odnosno "inspirisane" poput Great Rivera, Avedis MA5 npr) ima? skoro sve ?ta ti treba

Evo spiska, mada nisu navedeni svi koji imaju u proizvodnji.. Ovo su valjda oni koji su pro?li "approval" od API-ja
http://www.apiaudio.com/vpr_alliance.html
analog is offline  
Old 15-12-2009, 07:15 PM   #20
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Ne ba? svih poznatijih, ali uključujući klonove (odnosno "inspirisane" poput Great Rivera, Avedis MA5 npr) ima? skoro sve ?ta ti treba

Evo spiska, mada nisu navedeni svi koji imaju u proizvodnji.. Ovo su valjda oni koji su pro?li "approval" od API-ja
http://www.apiaudio.com/vpr_alliance.html
Da, to poslednje jesu proizvodjaci/proizvodi koji su prosli testiranje (veoma su azurni u APIju po mom iskustvu), i savetujem da se procita tekst o vpr alijansi, najvise zato da se shvati zasto je testiranje neophodno.

evo malko sireg teksta u Mix Online casopisu (12/2009!)
Mix Online API500 series shopping guide

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 15-12-2009 at 08:15 PM.
boggy is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules