|
Dejan Vučković Jedan od naših najboljih i najaktivnijih snimatelja, producenata, jedan od glavnih ljudi studia Barba, razgovara sa vama na temu muzičke produkcije. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pitanje koje se samo namece....
Imas odlican arsenal na raspolaganju....kako biras preampe za konkretne situacije? Da li volis karakternije ili cistije sprave, solid state ili lampase? Sta mislis o DIY (Gyraf?)? Takodje, nezaobilazno - odnos cena/kvalitet, sta te je razocaralo, a sta odusevilo, s obzirom na cenu? Pozdrav
#2 |
VIP Member
|
![]()
Svidja mi se API i ATI na bubnju, Neve na gitarama i vokalima. API i ATI na bubnjevima naglase punch u midu, i taj karakter nisam cuo kod nijednog drugog preampa. BTW, pogledajte ATI 8MX2, opasna sprava, nije ni preskupa, cak mislim da je najbolje sto ima za te pare, odnos cijena/mogucnosti/zvuk.
Kad ocu da nesto bude malo prljavije, onda stavim Drawmer. ViPre mi se mnogo svidja na bassu i kicku, posto je jako brz, moze da mu se mijenja impendansa i slew rate, a ipak dodaje parni harmonik zbog kojeg se bass opseg lakse percipira na malim zvucnicima. Preampi na Ameku su takodje odlicni, a imam i dodatnu opciju da mogu da saljem preko direct outa koji onda ide bez trafoa i preko bussa, kad prolazi kroz trafo. Generalno, svidja mi se trafo na stvarima koje treba da sviraju nize, malo ucvrsti zvuk, i doda malo puncha i konkretnosti. DIY jako postujem, i mislim da je to odlican nacin i da se ponesto nauci, ali mi se cini da ljudi cesto kad planiraju troskove ne uracunaju i svoje vrijeme, koje ipak kosta nesto, makar to bilo manje vremena za setnju, porodicu ili prijatelje, pa se stice utisak da to sve kosta manje nego sto realno na kraju izadje. Gledao sam i slusao par Gyraf projekata, i cini mi se da ono sto je trebalo da budu klonovi i nije bas istjerano do kraja, da su propusteni neki ne bas nebitni detalji. Primjera radi, uopste mi se ne svidja kako radi njihov SSL comp klon u odnosu na real deal, Alan Smart C2. Oni koji se razumiju mnogo bolje od mene u elektroniku su poredili i sa te strane ta dva dizajna, i potvrdili da to i nema pretjerano veze jedno sa drugim. Sa druge strane, ako se nekome svidja kako mu radi taj SSL klon, i dobija iz njega to sto je htjeo da cuje, nista vise od toga i ne treba da se desi. Za manje para su mi se svidjeli preampi bazirani na INA cipovima, rade malo hladno, ali jako precizno. A sto se tice sprava koje su po meni precijenjene, na prvom mjestu su mi Avalon 737 i Millenia HV3D |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Pričali smo ti i ja o GrooveTubes - The Brick predpojačalu.
Košta 400 eura i ima tri lampe. Jesi li imao prilike da ga čuješ probaš...?? Meni se jako svidelo na osnovu rivjua...porede ga sa Solo610...mada je UA duplo skuplji... Meni se čini da bi mi dobro leglo, kao nešto malo bolje od predpojačala sa Firestudia.. Ili misliš da nije vredno ići na Brick ,,,već skupiti lovu za nešto bolje... poz EDIT: pre svega imam na umu snimanje glasa i ak. gitare mic je nt2a ali u planu je ametist
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 14-12-2009 at 07:49 PM. |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Generalno mislim da je API lunch box najbolja investicija za nekoga ko ne moze da istrese vece pare u komadu, jer se sa njim moze lagano kupovati modul po modul, a oni pojedinacno nisu preskupi.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
To!
|
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
http://www.economik.com/api/512c/
jesi li koristio/slu?ao ovo predpojačalo po?to je ono modul koji se stavlja u onaj host box kako radi? (vokal, ac. git) pozdrav |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Imam u studiju API 7600, to je 212 preamp, sjajna sprava. Iz 500 serije sa koristio EQ, odlicno. Volio bi da za bubanj imam makar 8 kanala API preampa, ili bar jedan Legacy Plus mikser
![]() Okacio sam sinoc neke linkove na kojima se mogu cut razne sprave, skini pa donesi svoj zakljucak. |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
ok idem da poslusham samo mi reci da li preporucujes API i za vokal?
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Da, mada umije da naglasi izmedju 300 i 800 Hz, sto nije dobro za svaki vokal.
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
RME FF preampi...? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 21-04-2008 09:23 AM |
preampi | Aksez2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 07-12-2006 01:56 AM |
preampi za bubanj | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 17-07-2006 05:12 PM |