|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Pazi jedan primer: Bio sam kod drugara u studio. On mi pokazao sta sve ima od tehnike itd. Recimo on ima jedan Tube Pre-Amp od 3000€ (Millennia STT-1 ako ti je poznat - garantovano ![]() Imam ja takodje Ortaka koji je morao da kupi Manley VOXBOX. Nema tu sta. VOXBOX je stvarno High End. Znam ja to. Samo ja kazem da postoji i alternativa za mnogo manje pare a takodje dobar kvalitet. Skoro svaki producent mora da ima sve zivo da bi okitio svoj studio. Bedara tebi deset Pre-Amp-a, 50 Expandera, 20 Mikrofona kad ti je dovoljan jedan Majk i jedan Pre-Amp itd. Cena ne znaci jednako kvalitet. Sutra ce neko da baci majk za 20.000€ na trziste. I neko ce to da kupi. Nemora on da bude glup, ali on ce da ga ima - ti ne! Last edited by Aksez2; 04-12-2006 at 03:00 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
@ Aksez 2 ..... shvatam tvoje pravo na izbor , ali ovo sto pricas je besmisleno ( razlicita karta , ali nema veze ) , procitaj po forumu i raspitaj se o clanovima i stvarima pa postuj , ovo je sve malo bez veze ...... millenia definitivno nije za rap i onajkoji je koristi za rap ( a ima druge opcije , mora da se zamisli ) takodje navedi koji focusrite ..... ne mozes pricati ovako nezavrseno ....
Pozdrav Last edited by Max; 04-12-2006 at 03:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ja imam Focusrite Voicemaster Pro. Neznam koje tebi reko da millennia nije za rap. Stvarno neznam. Iskreno te pitam: Jel je moji Focusrite Voicemaster Pro za Rap? Neznam ... mozda nije. Ajd' mi objasni sta treba da ima jedan Channelstrip preko koga se snima Hip Hop ili R'n'B. Ja neznam sto se vi odmah ovde palite kao sibice. Ali to je ono tipicno "ja sam, ja imam, ja znam ..." Ja sasvim normalno diskutujem (izvinjavam se zbog toga sto lose pricam srpski - rodjen sam u nemacku, tamo odrasto i tamo zivim) samo sto me vi odma napadate sa recima: ti si nov - a i nista neznas! eeehhh?! Ako je tako, onda ok. Meni nije potrebno da se svadjam ovde snekim. Ja imam moje misljenje. Vi imate vase. To je ok. Svako ima svoje iskustvo - i to je ok. Samo do sad se jos nije rodio onaj koji kaki zlato. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Nemoj da imas komplekse .... sasvim lepo pricas jezik , a dok nisi pomenuo , niko nije ni znao da si iz nemacke ... ima mnogo ljudi iz raznih zemalja ovde ....pa evo i Manley je iz Svajcarske ..... samo je razlika izmedju onog sto znas i onog sto pricas uocljiva pa ljudi reaguju , nikakva novost da bi se uzbudjivao oko toga , jednostavno citaj po forumu .... ima tu svasta da se nauci , a i ima dosta ozbiljnih ljudi iz posla .... Pozdrav |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Imam osecaj da covek ima potrebu puno toga da nam kaze o sebi u 3 posta...
Polako, ne zurimo nigde, ovde si dobrodosao, samo budi malo takticniji, barem dok ne ukapiras ko je ko.
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Aksez2, dobro dosao na forum... i ne dozivljavaj Kolegu Manley-a neprijateljski, covek ti samo prenosi svoja saznanja i iskustva, kao i ostali...
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam dve Millennia-e STT1 i koristim ih ISKLJUCIVO za Klavir, acc. gitaru, i snimanje prostorije, nekada za OH.
Za rap se koristi AVALON VT737 i on je standard u mnogim studijima na planeti... nisam ja neprijatelj(cek da dodje perun ![]() Koliko vidim vi u Nemackoj imate para i kupujete sve sto izadje u novinama...pa pobogu gde za hip hop i r`n`b... VoxBox i Millennia????????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Izgleda da sam napravio veliku gresku sto sam reko da se meni svidjaju Genelec monitori itd. Jbga. Tako je kako je. Ti si zavrsio SAE - svaka ti cast. Mnogi moji prijatelji su takodje zavrsili SAE. Eto ja nisam. Nisam imao dovoljno sitnis! A to sto neko ima pare to je jedostavno rezultat teskog rada, danju i nocu, to je rezultat produciranje pesama, pisanje tekstova i izdavanje albuma. Ko je zaradio, moze i da trosi. A da li mi verujete ili ne, ja poznajem dosta Hip Hop producenti, koji garantovano ne koriste Avalon nego mnogo jeftiniji Channelstrip kao sto je recimo focusrite ili TL Audio, zato sto znaju sta radu, znaju sta im treba - kako treba da zvuci glas. Da li su to produkcije za "Bass Sultan Hengzt" (www.murderbasss.com), ili za "Bushido", Eko Fresh, (www.ersguterjunge.de) ili za drugi Reperi, dosada niko nije reko: Mnogo lose ti zvuci pre-amp ili soundkartica ili monitor. Diskovi su se prodali kao Hleb. Nemoj da me razumete pogresno. Ja njih nisam producirao, nego drugovi moji. Samo da se izjasnim. Ja imam moju (jos nepoznatu) ekipu i samo za njih radim. Ja samo zelim da kazem da nije bitno da li neko ima najnoviji model necega ili zavrsen SAE ili 50 god iskustva - zato se i bez toga moze postigne odlican rezultat. A za mene je odlican rezultat kada pustim pesmu i uzivam u nju. Da li je to prvi Album "Outkast-a" gde su svi Beatovi bili producirani preko "fruity Loops-a" ili "Living Legends" (www.legendarymusic.net) koji dan danas nemaju kintu za skuplju opremu ali su im pesme najludje. To je za mene Muzika. Samo zbog "nike" Patike ja ne trcim brze. Yep |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
RME FF preampi...? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 21-04-2008 09:23 AM |
preampi za bubanj | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 17-07-2006 05:12 PM |