Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2009, 01:19 AM   #11
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Pozdrav CLusterchord,

Ma kakvi,ne vredjas me,nego se nismo skapirali.Nemam ja problem da platim carinu i shipping,ja gledam na to kao na cenu sinta(realnu),ja imam problem sto sa nasom carinom NIKAD NE ZNAM kolika je ta cena,samim tim nema sanse da skapiram i sracunam cenu sinta.

Recimo,5-6 puta sam narucivao razne knjige,cd-e i tako te sitnarije preko interneta.Nekad platim carinu,nekad ne.Od 5-6 puta,2 puta sam platio,jednom oko hiljadu,a jednom oko 2 hiljade dinara (u evrima,oko 10 i 20).

Plasim se da za bilo sta vece troskovi mogu da budu ogromni,jer sam se naslusao zaista jezivih prica.

Da li neko zna kakvo je stanje,i sta da preporuci?Jer ne vredi pitati carinu,ni oni sami ne znaju.

pozdrav
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 01:31 AM   #12
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

da razumijem te.. a ja kren'o u križarski pohod eheheheh. jesam se zaletio ko stoka.. ma sigurno si i ti primjetio to o cemu pričam.. to je stara kod nas priča.

u svakom slučaju, ako ne ideš na carinu, male račune i to, jedino ti je druga opcija ako možeš nekako prebacit na crnjak iz najbliže ti zemlje EU. ako imaš tamo neku adresu na koju možeš poslat. ja to radim sa Ljubljanom, dam da mi ovi sa ebaya pošalju Gregoru Z, pa onda kad se nakupi par stvarčica, pokupim sve i platim tipu blizu grane koji mi to prebaci u zg.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 02:28 AM   #13
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

a zemlja se sad otvara,pa cu se organizovati nekako,u cugu kad budem odlazio da gledam oldfielda uzivo

Da li znas mozda kakav je novi oberheim ?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 06:05 AM   #14
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
inače, taj sint po soundu i mogucnostima jednog hibrida (analog vcf digi osc) u samoj kvaliteti zvuka prestize i jedan Q+ koji ljudi ?ale drhtavim rukama placaju po 2 - 3 hiljade evra.. zato sto je nov, velik i .. ima nabrijan dizajn. pih.
Ma naravno, kako da ne. Imao sam Microwave 1 i totalno sam se razocarao u tu njegovu famoznu "kvalitetu zvuka". Pih ... Nasjeo sam na kojekakve bablje price po forumima pa sam ga kupio i, za to sto nudi, preplatio, naravno. Filter je OK, ali nista posebno, a digitalni dio mi se uopce ne svidja. O retardiranom user interface da i ne govorim, bez programera je koristenje prava nocna mora. Probao sam ga zavoljeti, ali bezuspjesno, nema na njemu nicega sto bi mi se svidjalo, tako da je dan kada sam ga se rijesio bio jedan od sretnijih. Ako cemo vec o wavetable sintezi onda mi je Microwave XT i po zvuku i po user interface-u za cijelu klasu iznad.

A usporedjivat Q+ i s jednim i s drugim je naprosto smijesno, u nedostatku boljeg termina (odnosno, u nedostatku termina za kojeg mi kultura ne dopusta da ga ovdje spomenem). Ja postujem tudje misljenje i dobronamjerne sugestije te se bas i nemam volju po forumima svadjati i prepirati o tome sto je bolje, a sto nije, ali razmetanje ovakvim izjavama mi je jednostavno smijesno i vec pomalo zamorno. No, da skratim, imam Q+ Phoenix kojeg sam kupio novog i koji me je u konacnici, kada se sve zbroji, dosao manje od 2000 EUR (bez poreza, posto sam kupio na firmu, a kada se odbije amortizacija onda ce to bit jos i manje) i tek sam zagrebao povrsinu, ali ne bih ga mijenjao za 20 Microwave-ova ... Toliko.

Pozdrav.
HrastProgrammer is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 06:14 AM   #15
relis
Senior Member

slezem se za usporedbu s Q, nije Q vrijedan para, tim vise sto microQ dodje nov 500 eura pa ako ti bas taj sound treba.. Ali gledajte, to je moje misljenje, Hrast ga voli do neba.

Quote:
važnije je što češ s tim sintom napraviti, i dali te puca na inspiraciju. sto evra tamo vamo sve se to zaboravi ako ti sprava "radi"..

Ovo vezano za inspiraciju stoji. Tu je meni Microwave na tankom ledu. Volim taj sint, ali mi je apsolutno neinspirativan. Kvaliteta i sirina zvukova je to zasto ga drzim.

Last edited by relis; 11-12-2009 at 06:17 AM.
relis is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 10:18 AM   #16
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by HrastProgrammer View Post
Ma naravno, kako da ne. Imao sam Microwave 1 i totalno sam se razocarao u tu njegovu famoznu "kvalitetu zvuka". Pih ... Nasjeo sam na kojekakve bablje price po forumima pa sam ga kupio i, za to sto nudi, preplatio, naravno. Filter je OK, ali nista posebno, a digitalni dio mi se uopce ne svidja. O retardiranom user interface da i ne govorim, bez programera je koristenje prava nocna mora. Probao sam ga zavoljeti, ali bezuspjesno, nema na njemu nicega sto bi mi se svidjalo, tako da je dan kada sam ga se rijesio bio jedan od sretnijih. Ako cemo vec o wavetable sintezi onda mi je Microwave XT i po zvuku i po user interface-u za cijelu klasu iznad.

A usporedjivat Q+ i s jednim i s drugim je naprosto smijesno, u nedostatku boljeg termina (odnosno, u nedostatku termina za kojeg mi kultura ne dopusta da ga ovdje spomenem). Ja postujem tudje misljenje i dobronamjerne sugestije te se bas i nemam volju po forumima svadjati i prepirati o tome sto je bolje, a sto nije, ali razmetanje ovakvim izjavama mi je jednostavno smijesno i vec pomalo zamorno. No, da skratim, imam Q+ Phoenix kojeg sam kupio novog i koji me je u konacnici, kada se sve zbroji, dosao manje od 2000 EUR (bez poreza, posto sam kupio na firmu, a kada se odbije amortizacija onda ce to bit jos i manje) i tek sam zagrebao povrsinu, ali ne bih ga mijenjao za 20 Microwave-ova ... Toliko.
pa ja ni ne kazem da je microwave apsolutno bolji sint od Q+, već da u nekim segmentima bolji, bazičnoj kvaliteti zvuka kao wavetable hibrid.. .. naime ne svidjaju mi se ti famozni (i po meni precijenjeni i preskupi) analogni filteri na Q+. i da, preferiram pravi PPG-evski krdžavi lofi digitalni zvuk kroz CEM filtere. Q je u duši VA. sa svime dobrim i lošim što uz to ide.

naime, meni apsolutno ne smeta, sto ti preferiras Q+. dapace, drago mi je da si ga napokon nabavio.

a što se tiče svadjanja, ako se ne želiš svadjat zašto to onda uopće spominješ? to je pasivna agresija. indirektno me vrijeđaš time što govoriš da se "razmećem", da je moje mišljenje "smiješno" i ostalo. bilo je dovoljno reć da misliš suprotno o tim sintevima i basta.

ako već "poštuješ tudje mišljenje" i to nije samo prazna fraza, kako navodiš, onda nemoj ljude vrijeđat "između redaka". nisam se juce rodio, da neznam sto si zaista napisao, i koliko te iživciralo moje misljenje. pa, uvijek se možeš žaliti upravi vodovoda.

a živce čuvaj za neke druge stvari. sintevi zaista nisu vrijedni toga.

ocigledno, taj sint nije za sve ljude. ko uostalom i svaki drugi.

kad budes imao vremena nabaci nam koji demo od Q+.. mislim, ako ti vjera ne zabranjuje..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 10:27 AM   #17
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
pa ja ni ne kazem da je microwave apsolutno bolji sint od Q+, već da u nekim segmentima bolji.. naime ne svidjaju mi se ti famozni (i po meni precijenjeni i preskupi) analogni filteri na Q+. i da, preferiram pravi PPG-evski krd?avi lofi digitalni zvuk kroz CEM filtere. Q je u du?i VA. sa svime dobrim i lo?im ?to uz to ide......

ocigledno, taj sint nije za sve ljude. ko uostalom i svaki drugi.

kad budes imao vremena nabaci nam koji demo od Q+.. mislim, ako ti vjera ne zabranjuje..
+1

Meni licno, je potpuno besmisleno porediti Microwave 1 sa XT jer su veoma razlicite mashine ( imao XT svirao MW1) ...kao sto je microQ bleda kopija Q ( Q+ je van kategorije pomenutih).
Imao Andromedu pa sam i pored toga zeleo Virusa jer je potpuno drugacija prica ( realno, ja ga ni ne dozivljavam kao VA vec kao spice synth )

Sve je stvar ukusa ,VA ili full analog nije bitno ako je to zvuk koji zelimo...i na kraju treba biti rezervisan kada su u pitanju tudji komentari i hvalisanja opreme jer u protivnm dolazi do ovakvih zabuna koje se ptrvore u konflikt.

Ima
Old 11-12-2009, 11:22 AM   #18
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
a ?to se tiče svadjanja, ako se ne ?eli? svadjat za?to to onda uopće spominje?? to je pasivna agresija. indirektno me vrijeđa? time ?to govori? da se "razmećem", da je moje mi?ljenje "smije?no" i ostalo. bilo je dovoljno reć da misli? suprotno o tim sintevima i basta.

ako već "po?tuje? tudje mi?ljenje" i "kutlura ti ne dopu?ta" i to nije samo prazna fraza, kako navodi?, onda nemoj ljude vrijeđat "između redaka". nisam se juce rodio, da neznam sto si zaista napisao, i koliko te i?ivciralo moje misljenje. pa, uvijek se mo?e? ?aliti upravi vodovoda.
A sto si se pak ti sada zapjenio?!? Nisam ti ni ja bas od jucer pa da ne znam procitati sto si napisao. Nije me razljutilo tvoje misljenje, jer ga nisi ni izrekao, vec si izrekao *konstataciju*, a to je nesto sasvim drugo. Misljenje dolazi s atributom "ja mislim", "po mom misljenju" i slicno, a ti si jednostavno konstatirao da "taj sint po soundu i mogucnostima jednog hibrida (analog vcf digi osc) u samoj kvaliteti zvuka prestize i jedan Q+ koji ljudi ?ale drhtavim rukama placaju po 2 - 3 hiljade evra.. zato sto je nov, velik i .. ima nabrijan dizajn. pih" ... Ne znam kako sam to trebao protumacit nego kao pljuvanje ("pih!"), istina indirektno, ali ipak pljuvanje po necemu za sto sam (ne drhtavim rukama) odbrojio novce, nemam pojma kako da to drukcije shvatim ...

Ovo za vodovod se slazem, mozda se vidimo tamo

A imas pravo i to da synthovi nisu vrijedni zivciranja, to bi trebala iskljucivo zabava i nista vise, zbilja nemam pojma zasto si ponekad dozvolim da me se bezveze povuce za jezik

Inace, imam jedan Q+ (ajmo-ga-tako-nazvat) demo kojeg sam slucajno snimio, ali to je nekih 20-ak minuta noodleanja i tweakanja jednog jedinog zvuka pa nisam siguran da bi to bas bilo za siru javnost ...
HrastProgrammer is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 11:40 AM   #19
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
synthovi nisu vrijedni zivciranja.
Jel' ovo stav, ili misljenje?

Quote:
to bi trebala iskljucivo zabava i nista vise.
Znam mnoge (ukljucujuci i sebe) kojima su synthovi mnogo vise od zabave.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 12:25 PM   #20
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Sto se tiche poredjenja ajd, nezahvalno je. I svi drugachije zvuche, totalno.
Sto se tiche Microwavea i da je neinspirativan, e pa to je zato sto ne znate sta hocete od muzike Vec upalis sint pa ajd malo da vidimo sta ce ispasti hehe.. Al to nije loshe uostalom... Microwave meni radi to sto najbolje radi (po meni) a to su brze arp deonice, leedovi itd. I sumnjam da IJEDAN drugi sint by Waldorf ima taaako brz i definisan envelope tj. siguran sam u to. I meni lichno to treba od sinta, radim trance muziku i pokazao se kao nezamenjiv za gomilu stvari Sigurno sa njime necu napraviti pad kao na Q+, niti ce Q+ mozi da izvuche tako kratak i definisan sound kad radi na arpedju itd. XT je opet pricha za sebe, imao sam ga i prodao nazalost, ultra unikatan dirty sound, ali ni priblizno brz kao Micro 1...
Dok mi se recimo micro Q ne svidja, imao ga par dana i na prvu loptu je super ali... Nije me dobio zvukom i jebga...
Lichno sam uplasen od tih novih analognih polifonika hibrida itd. Ne smem ni pomisliti na servis i cenu toga. Setite se samo Andromede i tih serija i tih jadnih ljudi koji su imali tu nesrecu da ih zapadne falsh...

Last edited by silicon science; 11-12-2009 at 12:29 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules