Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-11-2009, 10:30 PM   #61
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ne mislim da oces da me zajebes...Ali ja sam coveka pitao i rekao mu da sam odrastao na muzici kojoj je on miksap, on mi je rekao "Cuo sam muziku na tvojoj strani, veoma si talentovan klinac, za tebe bih mogao da napravim cenu 400$ po pesmi ili manje ako mozes da me sacekas malo duze, hvala na prepoznavanju!"

To mi je napisao prevedeno s engleskog na srpski, tako da kapiram da je i on nesto prepoznao u mojoj muzici pa mi je dao tu cenu koju mi je dao, ali u svakom slucaju ja bih voleo da mi on izmiksa jednu pesmu, predstavljalo bi moje licno zadovoljstvo da mi on odradi zato sto neke stvari koje je on radio su moje omiljene stvari...Kapiras ti sta ja hocu tebi da kazem

Oces da mi kazes da bi ti odbio da saradjujes sa nekim muzicarem/producentom koji ti je uzor, samo zato sto trenutno ne mozes da ga platis koliko on zasluzuje? Aj nemoj da pricas takve stvari, kad i sam znas da nije tako A ako jeste onda ti se divim, mada ti ne verujem...

Jel to znaci da svako ko nema para je ljudska klasa ispod onih koji imaju i da oni ne mogu nekome da pokazu postovanje jer se postovanje pokazuje samo novcem? Ne kapiram

Pozdrav

sto si se toliko primio na coveka?
Mogu da ti garantujem da se na kraju neces ukakiti kad ti bude smiksao stvar....

i ja sam radio jedno vreme u studiju gde su moji idoli iz 80-ih (Stock Aitken & Waterman) radili i napravili / snimili i izproducirali preko 100 TOP 40 hitova i prodali preko 100 miliona ploca, pa se nisam toliko nazario..???!

Ok, respect...ali kako znas da nece dati svom sinovcu ili pomocniku da odradi to za $400..? To ti je kao on-line mastering...nikad neznas ko ga radi...

A koliko znam, kad "saradjujes" sa nekim - onda ga ne placas!
Ako ga placas - onda RADI za tebe...!!

A treba i da skapiras, da nije onaj koji miksuje ploce taj koji ih prodaje - artist i producent su mnogo iznad njega...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 10:58 PM   #62
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Ja sam te nesto pitao u mom postu, ali ti se nisi dao odgovoriti...No nebitno, zaboravi.

Ja odgovorih kako znam i umem. Ako ti je stalo do odgovora u vidu jedne reči, onda je ta reč - DA. Mada si u startu rekao da u taj odgovor nećeš poverovati

Pozdrav,

Vasa
Old 23-11-2009, 11:00 PM   #63
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ovaj... ako ti neki muzičar/producent/miksad?ija spusti cenu kapiram da on ustvari respektuje tebe. Ili mu je tog trenutka va?no da uzme kakve-takve novce. Ne?to od to dvoje, izaberi varijantu koja ti vi?e prija

?to se mene i mojih iskustava tiče, sa spoljnjim saradnicima (muzičarima i producentima) sam se dogovarao na tri načina:

1. Oni ka?u cenu po kojoj bi radili, a ja tu cenu prihvatim ili ne. Nema cenjkanja. Ako zaista ?elim da sarađujem sa nekim, platiću mu punu cenu. Respect

2. Ja ka?em koliko mogu da im platim, a oni tu cenu prihvate ili ne. Nema cenjkanja. Ako neko ?eli da sarađuje sa mnom, prihvatiće onoliko novca koliko mogu da mu ponudim. Respect

3. Napravimo ekipu i uđemo u zajednički rizik. Respect

Nikada me nije zanimalo koliko neko inače uzima novca. Razgovarao sam (ili su dogovori i?li preko izdavača) sa potencijalnim saradnicima o konkretnim poslovima. Na taj način sam funkcionisao dvadesetak godina, i onog momenta kada mi je to postalo neisplativo prestao sam da se bavim popularnom muzikom. To svakako nije razlog za divljenje ili prezir, to je eto tako...

A oba?ka mi idu na ?ivce priče tipa: "Bate, ja to inače radim za XYZ kinti, ali tebi ću da učinim cenu jer te gotivim". Mislim, ja ljudima koje gotivim radim za D?, a poslove radim za... novce. Upravo iz tog razloga radim mnogo za D? (tj. za prijatelje koji i sami rade za D?), a retko za pare... Po?to neću da radim za BILO KOJE pare, ?to je Vrač već objasnio par postova unazad.

Pozdrav,

Vasa
Jeste da je malo otisla tema ali kad smo vec tu pa da objasnimo jos neke stvari.
Slazem se za to sa kintom.Najbolje receno-ti reci cenu,ja cu moju.Ako se slozimo eto posla,ako ne jbg..

A ajde da cujem vase misljenje i iskustvo.Jel znate koliko naplacuju underground producenti matrice za hip hop a koliko za narodnjake tj za GRAND ??
Poredjena radi scott storch naplacuje 125 000 $ official price da se odmah ogradim a timbaland 250 000$ ,dok nasi za narodnjake uzmu od 300 evra do 5000 KOLIKO JA ZNAM !!
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 11:02 PM   #64
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Nema je na rumskom, nju ne zanima audio inzinjering, ona sedne svirka, pravi beat dok ga ne napravi...Dijana Sretenovic alias Miss D, evo njenog majspejsa:

http://www.myspace.com/missdbeats
KOliko sam shvatio ona nije iz Srbije ??
Old 23-11-2009, 11:21 PM   #65
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
KOliko sam shvatio ona nije iz Srbije ??

Devojka je iz Beograda, pozdrav!
Jan is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 11:22 PM   #66
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Jeste da je malo otisla tema ali kad smo vec tu pa da objasnimo jos neke stvari.
Slazem se za to sa kintom.Najbolje receno-ti reci cenu,ja cu moju.Ako se slozimo eto posla,ako ne jbg..

A ajde da cujem vase misljenje i iskustvo.Jel znate koliko naplacuju underground producenti matrice za hip hop a koliko za narodnjake tj za GRAND ??
Poredjena radi scott storch naplacuje 125 000 $ official price da se odmah ogradim a timbaland 250 000$ ,dok nasi za narodnjake uzmu od 300 evra do 5000 KOLIKO JA ZNAM !!
U Srbiji UG hiphop producent 25-100 E po matrici, a znam i cifre za narodnjake za Grand ali necu da ih pricam, ali u pitanju su hiljade evra, ne mnogo hiljada, ali su hiljade
Old 23-11-2009, 11:30 PM   #67
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Devojka je iz Beograda, pozdrav!
Jel sam ja to corav ili njoj na myspace-u pise Netherlands ??
Ako pise Serbia ili Belgrade recite ljudi da idem kod dr sutra da mi prepise dioptriju
Old 23-11-2009, 11:34 PM   #68
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
U Srbiji UG hiphop producent 25-100 E po matrici, a znam i cifre za narodnjake za Grand ali necu da ih pricam, ali u pitanju su hiljade evra, ne mnogo hiljada, ali su hiljade

To sam hteo da cujem i da dobijem potvrdu ...
Isto se sve radi ( dobro sad,zavisi sve od producenta do producenta i na nacin kako pravi itd ) dal narodnjake ili hip hop ali na narodnjacima uzme lovu sto za hip hop ne bi mogao da uzme za pola godine .Tuzno i zalosno sto je tako ali jbg.Trziste odredjuje cenu proizvoda tacnije njegova potraznja.Nadam se da ce se popraviti i napraviti neki balans

P.S mada mogu reci da sam prijatno iznenadjen kako sve vise ljudi slusa hip hop,i sve bolje matrice se prave
Old 23-11-2009, 11:46 PM   #69
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
sto si se toliko primio na coveka?
Mogu da ti garantujem da se na kraju neces ukakiti kad ti bude smiksao stvar....
Sve albume na kojima mi se zvuk svidja (a jako sam piky, narocito sto se tvrdog hiphop-a tice, gde krsh zvuk nije retka pojava, slozices se sa mnom) je radio on.To nije sad ja pratim njega pa pod uticajem toga sam odusevljen svim njegovim, ne, nego albumi koje sam slusao dok jos nisam znao ko je doticni covek su mi se mnogo svidjali po zvuku i kasnije sam video da 99% svega sto mi se svidja je on radio. E sad, osim ako ne da nekom svom asistentu da uradi ili sta god, ali ako licno on uradi, jos mu ja kazem btw sta su mi favoriti od njegovih radova, on ce znati sta zelim i verujem da bi mi se svidelo.

I slazem se da vecu ulogu imaju producent, artist, ja ne govorim o komercijalnim uspesima pesme, govorim o subjektivnom dozivljaju dobrog miksa...A on ima komercijalni uspeh i po meni subjektivno najbolje ume da smiksa hiphop pesmu, to je moje subjektivno misljenje.

Ali ona prica koju sam zapoceo oko prepoznavanja i lobiranja ne moze biti osporena, jer tako je. S jedne strane imam devojku koja je uradila dva velika hita, nije dobila nista, i dalje ne moze da proda svoju muziku i ako ima i mnogo boljih radova od ova dva, a s druge strane znam ljude koji su dobijali pretnje ako probaju da nekom da prodaju pesme. Sta je to nego lobi? Moras imati mnogo "placements", da budes u pravo vreme na pravom mestu, da upoznas prave ljude u pravo vreme na pravom mestu da bi dosao do vrha...

Last edited by Jan; 24-11-2009 at 12:05 AM.
Old 23-11-2009, 11:47 PM   #70
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Jel sam ja to corav ili njoj na myspace-u pise Netherlands ??
Ako pise Serbia ili Belgrade recite ljudi da idem kod dr sutra da mi prepise dioptriju

Rodjena je u Holandiji, vec 7-8 godina zivi u Beogradu, ne znam razlog zasto drzi Netherlands, mozda da ne bi drzala Srbiju Jer kao sto rece Hollywood, nije da nije bitno odakle si, bitno je, Srbija je poslednja rupa na svirali.

EDIT: nisam imao nameru da nikog uvredim, niti da napadnem, postujem vas sve, cista razmena misljenja i stavova, ja kao mlad i buntovan i Vasa i Vrach kao iskusni stari vukovi
Idem za promenu malo da pravim muziku

Pozdrav!

Last edited by Jan; 24-11-2009 at 12:17 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules