| 
 | |||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  23-11-2009, 08:33 PM | #1 | |
| VIP Member Join Date: Aug 2006 Location: Zemun 
				 |  Re: kako stici do vrha??? Quote: 
  ?to se mene i mojih iskustava tiče, sa spoljnjim saradnicima (muzičarima i producentima) sam se dogovarao na tri načina: 1. Oni ka?u cenu po kojoj bi radili, a ja tu cenu prihvatim ili ne. Nema cenjkanja. Ako zaista ?elim da sarađujem sa nekim, platiću mu punu cenu. Respect  2. Ja ka?em koliko mogu da im platim, a oni tu cenu prihvate ili ne. Nema cenjkanja. Ako neko ?eli da sarađuje sa mnom, prihvatiće onoliko novca koliko mogu da mu ponudim. Respect  3. Napravimo ekipu i uđemo u zajednički rizik. Respect  Nikada me nije zanimalo koliko neko inače uzima novca. Razgovarao sam (ili su dogovori i?li preko izdavača) sa potencijalnim saradnicima o konkretnim poslovima. Na taj način sam funkcionisao dvadesetak godina, i onog momenta kada mi je to postalo neisplativo prestao sam da se bavim popularnom muzikom. To svakako nije razlog za divljenje ili prezir, to je eto tako... A oba?ka mi idu na ?ivce priče tipa: "Bate, ja to inače radim za XYZ kinti, ali tebi ću da učinim cenu jer te gotivim". Mislim, ja ljudima koje gotivim radim za D?, a poslove radim za... novce. Upravo iz tog razloga radim mnogo za D? (tj. za prijatelje koji i sami rade za D?), a retko za pare... Po?to neću da radim za BILO KOJE pare, ?to je Vrač već objasnio par postova unazad. Pozdrav, Vasa 
				__________________ TEHNIKA NARODU! | |
|   |   | 
|  23-11-2009, 11:03 PM | #2 | |
| Pro Member Join Date: Mar 2006 Location: Nis 
 Eddie je meni rekao tu cifru a i da moze da spusti ako mogu da ga sacekam nakon sto mu dam projekat, ukapirao je on vrlo dobro da se ja bavim miksanjem i da sam ga kontaktirao zato sto mi je uzor...Ja sam te nesto pitao u mom postu, ali ti se nisi dao odgovoriti...No nebitno, zaboravi. Pozdrav | |
|   |   | 
|  23-11-2009, 11:58 PM | #3 | |
| VIP Member Join Date: Aug 2006 Location: Zemun 
 Ja odgovorih kako znam i umem. Ako ti je stalo do odgovora u vidu jedne reči, onda je ta reč - DA. Mada si u startu rekao da u taj odgovor nećeš poverovati  Pozdrav, Vasa 
				__________________ TEHNIKA NARODU! | |
|   |   | 
|  24-11-2009, 12:00 AM | #4 | |
| Senior Member Join Date: Mar 2009 Location: Beograd 
  Slazem se za to sa kintom.Najbolje receno-ti reci cenu,ja cu moju.Ako se slozimo eto posla,ako ne jbg.. A ajde da cujem vase misljenje i iskustvo.Jel znate koliko naplacuju underground producenti matrice za hip hop a koliko za narodnjake tj za GRAND ?? Poredjena radi scott storch naplacuje 125 000 $ official price da se odmah ogradim a timbaland 250 000$  ,dok nasi za narodnjake uzmu od 300 evra do 5000 KOLIKO JA ZNAM   !! | |
|   |   | 
|  24-11-2009, 12:22 AM | #5 | |
| Pro Member Join Date: Mar 2006 Location: Nis 
 | |
|   |   | 
|  24-11-2009, 12:34 AM | #6 | |
| Senior Member Join Date: Mar 2009 Location: Beograd 
 To sam hteo da cujem i da dobijem potvrdu ... Isto se sve radi ( dobro sad,zavisi sve od producenta do producenta i na nacin kako pravi itd ) dal narodnjake ili hip hop ali na narodnjacima uzme lovu sto za hip hop ne bi mogao da uzme za pola godine  .Tuzno i zalosno sto je tako ali jbg.Trziste odredjuje cenu proizvoda tacnije njegova potraznja.Nadam se da ce se popraviti i napraviti neki balans P.S mada mogu reci da sam prijatno iznenadjen kako sve vise ljudi slusa hip hop,i sve bolje matrice se prave   | |
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 11:26 PM | 
| Kako Mix na CD?? | idvi | Audio Software | 4 | 29-04-2005 12:04 PM | 
| kako | File | Audio Software | 25 | 10-04-2004 01:16 PM | 
| Kako vam ide? | zmaj | Promocija radova | 7 | 24-02-2004 09:32 PM | 
| Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 09:45 AM |