Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-11-2005, 01:20 PM   #1
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ...

jesi poceo koristiti svog novog mezimca?

ako mozes postati neki mp3.. vjerujem da ima dosta ljudi ovdje koje to zanima..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2005, 10:56 PM   #2
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ...

Da znam da sam obecao...
U guzvi sam nevidjenoj...radim jedan aranzman kao ludak!
Eto cim dodjem do daha,uploadovacu.
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2005, 10:39 AM   #3
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ...

ajde super .

Old 08-01-2006, 12:07 AM   #4
puRe
Administrator

puRe's Avatar

btw, jos pre par nedelja sam narucio Virus TI Polar tako da cu postovati klipove cim mi stigne (nadam se krajem sledece nedelje)...
Old 08-01-2006, 05:12 AM   #5
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

vidim ostajes vjeran virtual analogiji ..

kad ce da "smocis" noge sa malo prave analogije ?

salu na stranu, stvarno se veselim da cujem malo vise taj virus TI. toliko je price bilo o tome prosle godine, ali su od najave toliko zakasnili sa izlaskom..

Old 08-01-2006, 09:39 AM   #6
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord
vidim ostajes vjeran virtual analogiji ..

kad ce da "smocis" noge sa malo prave analogije ?

na analogiju cu uci na velika vrata (jedan lep analogni modular....verovatno dotcom ili doepfer za neke hibridnije varijante), ali to zahteva prostor koji ja trenutno uopste nemam a i pare naravno.......

evo ti i neki zvuci iz ti-ja koje sam nasao na netu:
http://www.matrixsynth.com/blog/medi.../florestimp3s/

ima par poredjenja sa roland sh-101, a ima i neki CS sound (poslusaj obavezno)...
Old 11-01-2006, 05:02 PM   #7
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ne znam bash za ovaj TI Virus.Nisam fan Va sintova a sto se tice ovog demoa tipa cs80,mislim da recimo Imposcarov preset Bladerunner zvuci zivopisnije od ovoga Ma zezam te Jane,ali sam i ozbiljan sto se tice Imposcara.Siguran sam da tvoj Nord lead 3 zvuci bolje od tog Virusa Makar da si uzeo neki manji dot.com ili makar onaj desktop Minimoog voyager
milos is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2006, 01:32 AM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

VirusTI-28-SH-101,then Virus, resonant bass.mp3

usporedba sa SH101 zvuci prilicno dobro. oba spadaju pod hladniji, prodorniji analogni zvuk. nije cudno sto su se nasli "kod kuce" u slicnim glazbenim stilovima kao sto su trance, psy, minimal itd.. na ovom mp3-u virus mi se cini tek nesto malo ravniji, dok 101 ima "drift".

Virus - 25 - Virus Filter.mp3

aj puno bolje - cini mi se da su prilicno napredovali sa tim filter codom ili su to noviji konverteri? takve soundove volim kod virusa. tamo od oko 2:00 do 2:20 me malo podsjeca na jupiter 8 kad radi perkusivni arpeggio. meni mirisi da su oni ovaj filter modelirali malo po Jupiterovom IR3109 (vrlo slican je u SH101). oscilatori su tanji, ali filter je stvarno dobar. zanima me kako bi taj sound zvucao na Virusu C ? jer sam razmisljao jednog dana da ga uzmem - za neke male pare..

Virus TI - 38 - Vangelis Wannabe.mp3

meni se virusov sound svidja kad pokazuje svoj specificni karakter, ali sto se tice emulacije nekih debljih klasicinih analogaca, to je prilicno nezahvalna pozicija za njega. sto se i vidi iz CS80 primjera - jesu dosta dobro su pogodili bandpass filter sa envelopom - kao dobra fotka, povrsinski. ali sam karakter sounda nema veze s originalom. prilicno plasticno.

za usporedbu: http://www.rlmusic.co.uk/mals_site/mp3s/cs80_700.mp3 (jes da je nasnimavano ali je ubitacno )

big ambient soundovi ala cosmic dreamer set i sl..i trance agresivne sekvence i arpegiatori. tu je Virus na svome. kao ovdje:

http://www.access-mirror.de/files/de...eance_demo.mp3

http://www.accessmusic.de/audiodemos/neoworld.mp3

Last edited by clusterchord; 13-01-2006 at 01:49 AM.
Old 26-02-2006, 10:26 PM   #9
relis
Senior Member

Quote:
zanima me kako bi taj sound zvucao na Virusu C ? jer sam razmisljao jednog dana da ga uzmem - za neke male pare..
Cluster, mogao bi to bez po' muke napravit na C-u. Ja imam Classic, sto je isto sto i B, samo najnoviji OS potpuno priblizen da ne kazem identican C-u i uvjeren sam da to mogu napravit isto tako. Ne znam bas koliko su napredovali u filterima i oscilatorima od prijasnjih modela. Prije bih rekao da su snage ulozili u efekte na novom ti-u. Sto i nije tako losa stvar.

Inace, pozdrav svima na forumu!
relis is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules