Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2009, 07:05 PM   #1
Strale
Member

Strale's Avatar

Red face kako stici do vrha???

pozz svima.... nov sam ovde kod vas, mada znam odavno za forum....

pregledavam forum vec neko vreme i ispale mi oci ali odgovor na sledece nisam nasao!!!

konkretno bavim se elektronskom muzikom... do skora HOUSE-om, ali sam "preso" na PSY TRANCE.....
naravno kao i velika vecina prvo za sta sam cuo je FL studio, u kome i trenutno radim, mada planiram da se prebacim na Logic (pazario sam skoro MacBook Pro)...

E sad, imam ja vise povezanih pitanja al da krenemo ovako.. CVRSTO sam resio da se bavim produkcijom (vec oko 2 godine se drndam sa FL-om) i ne nameravam da prestanem, kao vecinu prodje zelja za par meseci ... mada opet kad god odradim pesmu nesto mi fali.... naravno posto ova muzika nije za'ebancija i nije dovoljan samo talenat nego i znanje, shvatih da mora da se zavrsi neka skola za ovo.... vidim ima brdo faxova, neki kazu valjaju, neki ne...ne znam da li je pametno da se upisujem na neki ?? iskreno briga me za diplomu, ja hocu da znam znanje ... e sad ono sto me muci jeste da vidim da brdo ljudi, i to nasih, koji su se daleko progurali u gore navedenom zanru i nisu zavrsili nikakve skole!?!?!?! tako da me interesuje da li je zaista moguce da su stvarno jaki talenti pa su sve zivo naucili sami??? Ili mora da odes i volontiras u neki studio i ucis "zanat".... ako je odgovor volontiranje interesuje me GDE???
video sam da u BGD postoji neki MasterBlaster Studio koji kao drzi kurseve, mada meni to sve smrdi na uzimanje para...
Ja hocu da budem samostalan, a ne kao sto sam cuo da neki rade, urade pesmu i onda salju ljudima u studiu da rade mastering i sredjuju tu njihovu "ideju"...

Zatim... Recimo da sam ja sada naucio da radim, i napravio kilo pesama, sta sada da radim sa tim??? kako naci produkcijsku kucu?? kako ide sva ta procedura???

evo poslusajte nesto iz moje produkcije.... pa mozete i ostaviti neki komentar.... (na netu imam samo ove 2 stvari :P )

www.myspace.com/beatmasterdj <--- HOUSE
www.myspace.com/socialscientists1 <--- PSY
Strale is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2009, 10:59 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

Quote:
Originally Posted by Strale View Post
pozz svima.... nov sam ovde kod vas, mada znam odavno za forum....

pregledavam forum vec neko vreme i ispale mi oci ali odgovor na sledece nisam nasao!!!

konkretno bavim se elektronskom muzikom... do skora HOUSE-om, ali sam "preso" na PSY TRANCE.....
naravno kao i velika vecina prvo za sta sam cuo je FL studio, u kome i trenutno radim, mada planiram da se prebacim na Logic (pazario sam skoro MacBook Pro)...

E sad, imam ja vise povezanih pitanja al da krenemo ovako.. CVRSTO sam resio da se bavim produkcijom (vec oko 2 godine se drndam sa FL-om) i ne nameravam da prestanem, kao vecinu prodje zelja za par meseci ... mada opet kad god odradim pesmu nesto mi fali.... naravno posto ova muzika nije za'ebancija i nije dovoljan samo talenat nego i znanje, shvatih da mora da se zavrsi neka skola za ovo.... vidim ima brdo faxova, neki kazu valjaju, neki ne...ne znam da li je pametno da se upisujem na neki ?? iskreno briga me za diplomu, ja hocu da znam znanje ... e sad ono sto me muci jeste da vidim da brdo ljudi, i to nasih, koji su se daleko progurali u gore navedenom zanru i nisu zavrsili nikakve skole!?!?!?! tako da me interesuje da li je zaista moguce da su stvarno jaki talenti pa su sve zivo naucili sami??? Ili mora da odes i volontiras u neki studio i ucis "zanat".... ako je odgovor volontiranje interesuje me GDE???
video sam da u BGD postoji neki MasterBlaster Studio koji kao drzi kurseve, mada meni to sve smrdi na uzimanje para...
Ja hocu da budem samostalan, a ne kao sto sam cuo da neki rade, urade pesmu i onda salju ljudima u studiu da rade mastering i sredjuju tu njihovu "ideju"...

Zatim... Recimo da sam ja sada naucio da radim, i napravio kilo pesama, sta sada da radim sa tim??? kako naci produkcijsku kucu?? kako ide sva ta procedura???

evo poslusajte nesto iz moje produkcije.... pa mozete i ostaviti neki komentar.... (na netu imam samo ove 2 stvari :P )

www.myspace.com/beatmasterdj <--- HOUSE
www.myspace.com/socialscientists1 <--- PSY

za house i psy trance nema skole! nema skole ni sa druge stilove...!??
Niko ne ide u skolu da bi naucio kako se radi klubska muzika..

Slusas ploce, kopiras, analiziras, ucis...a treba i talenta. To "promakne" mnogim ljudima. Nije dosta kompjuter i dobra volja (i po koji plug in..) neko jednostavno nukada nemoze da nauci to...
Dve godine ja malo da se postane dobar u bilo kojoj muzici...a po onome sto sam cuo na tvojim myspejsovima...trebace ti bar jos 3-4 godine ozbiljnog rada da se pomeris u neku jaku srednju ligu...

"kako stici do vrha"...e to ne znam, ali znam da treba jako mnogo vremena...
za sve oko muzike treba vremena, i to puno...skole batali...nema leba od toga...sam moras da sve naucis...

a kad naucis sve i napravis "kilo dobrih pesama" - "samo ce se kasti"
..drugim recima - posto si daleko od toga sad, nemoj da brines oko toga. Prvo ovladaj muzikom a posle je sve lako..

uzput, nikada nije bilo gore vreme da se pocne u elektronskoj /house / trance muzici...zasto? Ima 100 miliona likova sa laptopovima, jeftinim karticama i gomilom virtuelnih sintij i library-ja koji "sklapaju" neku "muziku" od vec gotovih samplova i fraza...

nikoga vise nije briga za tu muziku (ima je previse, i nikome netreba toga u toj kolicini..) tesko je da budes primecen, da izplivas...ispravka...nije tesko - NEMOGUCE JE!!!

toliko...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2009, 11:09 PM   #3
Strale
Member

Strale's Avatar

ok hvala za savet il' komentar kako god.... samo da kazem nisam ja ni mislio da sa 2 godine rada moze da se uradi nesto.... kao sto kazu niko se nije naucen rodio..... :P ima jos da se "crnci"...

al me strasno interesije kad si vec spomenuo da je elektronska muzika puna izvodjaca i da je tesko probiti se, koji je to zanr perspektivan i u kom moze da se uradi nesto vise???????
Old 09-11-2009, 11:23 PM   #4
TekTonic
Member

vidi ovo sto rade brokencyde, tu je buducnost
http://www.youtube.com/watch?v=uTAAYfGs2ZQ
TekTonic is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2009, 09:58 AM   #5
yoloko
Member

Quote:
Originally Posted by strale View Post
koji je to zanr perspektivan i u kom moze da se uradi nesto vise???????
шта је по теби то нешто више и више од чега?

Last edited by yoloko; 10-11-2009 at 10:15 AM.
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2009, 11:00 AM   #6
Strale
Member

Strale's Avatar

pa zato sto DaBear rece da ima mnogo izvodjaca u elektronskoj muzici i da je nemoguce probiti se.... pa me onda interesuje, ako je po njegovom misljenju ta muzika proslost, koji ce to zanr zavladati medju narednim generacijama???

po mom misljenju svugde ima puno izvodjaca koji pokusavaju nesto da urade, a samo najbolji isplivaju na povrsinu.... i naravno, muzika nikad ne izumire... i dan danas se slusa i mocart, i bitlsi, i zeljko joksimovic...

ajd' za HOUSE muziku se i ja slazem... ima gomila i gomila ljudi od pocetnika do PRO-ova, i tu je stvarno velika konkurencija, ali mislim da psy trance nije razvijen u tooolikim razmerama kao i house, i da tu ipak ima sanse da se uradi nesto....
Old 10-11-2009, 11:09 AM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
ok hvala za savet il' komentar kako god.... samo da kazem nisam ja ni mislio da sa 2 godine rada moze da se uradi nesto.... kao sto kazu niko se nije naucen rodio..... :P ima jos da se "crnci"...

al me strasno interesije kad si vec spomenuo da je elektronska muzika puna izvodjaca i da je tesko probiti se, koji je to zanr perspektivan i u kom moze da se uradi nesto vise???????
mladih muzicara i producenata "elektronske muzike" nikad vise nije bilo nego sad....instrumenti i software su jeftini i besplatni...svi imaju studije po kucama.....ako niko ne kupuje tu muziku..

Zanr nije bitan..bitne su pesme...a one se lako "obuku" u ono sto se nosi ove godine...

A sta vise..? Svetska slava? Bogatstvo..? Zenske..?

sad videh tvoj post...PSY TRANCE je mala oblast...za mali broj klubova i mali broj ljudi koji se pali na to...a da ide vec dugo...bogami ide!!
Po meni je vrlo tsko uraditi nesto u dance muzici danas. Treba mnogo vremena, mnogo para, mnogo znanja, mnogo veze i poznanstava...a nema se mnogo vremena ni para...i sve se toliko brzo zaboravi da je potpuno besmisleno (po meni !!)

To sto ti pesma izadje na Beat Portu ili gde vec...ne znaci ama bas nista! Pitaj clanove foruma koji su imali izdanja online...stigne po €30-ak Eurica...(ako stigne uopste...)

Last edited by DaBear; 10-11-2009 at 11:13 AM.
Old 10-11-2009, 11:20 AM   #8
Strale
Member

Strale's Avatar

to jeste, potpuno si u pravu .... jeste da sve to ima da se skine free sa neta... ali znam puno ljudi koji su tako poskidali programe i "rekli sada cu ja da budem PRO" i izbrisali program posle par meseci....

a sto se tice kupovanja muzike... to je u elektronskoj muzici nebitno.... niko od njih ne zaradjuje prodavajuci te pesme na BeatPort-u i slicnim sajtovima.... vec oni samo gledaju da se cije za njih... i kada se prociuju idu po svetu i zaradjuju od zurki i festivala (sto se svodi na zaradu od DJing-a)...

al ja bih se vratio na moje prvobitno pitanje... kako ide ceo taj sistem sa izadavanjem pesama... da li bukvalno odes u produkcijsku kucu i das ima CD sa pesmama?? i ako im se svidi izdaju, ako ne cao??? il drugacije... i da li treba sebe da registrujes kao umetnika??? itd...
Old 10-11-2009, 11:28 AM   #9
kejkz
banned

Tough at the top
Tough at the bottom
Hard do survive
In a world of destruction
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2009, 11:32 AM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
to jeste, potpuno si u pravu .... jeste da sve to ima da se skine free sa neta... ali znam puno ljudi koji su tako poskidali programe i "rekli sada cu ja da budem PRO" i izbrisali program posle par meseci....

a sto se tice kupovanja muzike... to je u elektronskoj muzici nebitno.... niko od njih ne zaradjuje prodavajuci te pesme na BeatPort-u i slicnim sajtovima.... vec oni samo gledaju da se cije za njih... i kada se prociuju idu po svetu i zaradjuju od zurki i festivala (sto se svodi na zaradu od DJing-a)...

al ja bih se vratio na moje prvobitno pitanje... kako ide ceo taj sistem sa izadavanjem pesama... da li bukvalno odes u produkcijsku kucu i das ima CD sa pesmama?? i ako im se svidi izdaju, ako ne cao??? il drugacije... i da li treba sebe da registrujes kao umetnika??? itd...
da bi ti neko izdao plocu, treba da cuju za tebe...da si vec poznat u tim nekim krugovima koji se bave tom muzikom (za koju se vec odlucis).
tzv Catch 22 situacija...! Niko nece da ti izda plocu jer si nepoznat, a nepoznat si jer niko nece da ti izda plocu!!

Sam radis, ucis, sam izdajes muziku, delis okolo, nudis, nosis, radis free zurke, gigove...reklamiras se na webu, po novinama, skolama, itd..dok te neko ne primeti...tako to ide..puno vremena treba...i opet nema garancije !!

Bilo je vec o ovome na forumu puno....ceslja malo..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules