Quote:
Originally Posted by awacs
Učinilo mi se da je tvoja odluka da po?alje? miks iznuđena reakcija na Oggyjev zajedljivi komentar tvog "lika i dela". Mislim, to bi bila ljudska reakcija, zar ne? Ne mora? da je se odriče?.
|
To je sasvim u redu. Jedino sam pozurio, a ne miksa se na brzinu.
Ocekivao sam da je visokih previse i da ce se na malim kutijama slabo cuti bas, jer se bas inace slabo cuje na malim kutijama.
Isto tako sam ocekivao da ce miks biti 8 db slabiji od mikseva koji su prekompresovani i tehnicki neispravni. Meni je svjejedno za nadjacavanje...
Quote:
U tvom miksu ne valja to ?to nisi postigao da se ono o čemu govori? ČUJE. Nisi me ubedio da Zoki peva pred 100 hiljada ljudi. A izgleda da nisi ubedio ni druge...
|
To je Zokijeva stvar. Meni je taj pevac da "moze da prodje". Nista vise.
REfreni su u Dorsim losi, neubedljivi. To se mora ili ponovo pevati, ili da peva neko ubedljiviji.
Sve sto sam radio sa tim pevacem je "seci usi- krpi dupe" resenje... Ja bih te vokale snimio ponovo, a ima tu jos dosta toga sto bi se moralo ponovo snimati.
Ovo je neki fazon, nije nesto. Ali nije nesto ni to sto sam pokrio...
Quote:
Fora je da se osnovna namera čuje na bilo kom sistemu.
|
Zato se miksa sa 2-3 razlicita sistema. Ili imas debelo isustvo sta se na kom sistemu desava. Ja sam rekao da sam skoro (povoljno) dobio te kutije, na kojima je nezgodno raditi, pa me zanima kako se sta cuje, da bih mogao shvatiti kako rade i sta se (uopste) moze dobiti.