Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-08-2009, 10:17 PM   #1
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Odlicne trake, identicno snimljene, a potpuno manirski razlicite, skolski primeri za mixanje, Big Bockie svaka cast...

Maniac u stilu osamdesetih otvara mnogo mesta za eksperimentisanje i igranje sa efektima...

Light my fire, old school, sa mnogo cega, a treba da zvuci da je kao bez icega...

Uz visesatni rad, automatiku i svu potrebnu hirurgiju i experimentisanje moze ovo da zvuci mnogo bolje, pa je svako prebacivanje krivice na svirace, pevace i snimatelja neosnovano, prva matrica je produkt oko dva sata, a druga nesto oko sat vremena rada...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 12-08-2009 at 10:20 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 11:25 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Odlicne trake, identicno snimljene, a potpuno manirski razlicite, skolski primeri za mixanje, Big Bockie svaka cast...

Maniac u stilu osamdesetih otvara mnogo mesta za eksperimentisanje i igranje sa efektima...

Light my fire, old school, sa mnogo cega, a treba da zvuci da je kao bez icega...

Uz visesatni rad, automatiku i svu potrebnu hirurgiju i experimentisanje moze ovo da zvuci mnogo bolje, pa je svako prebacivanje krivice na svirace, pevace i snimatelja neosnovano, prva matrica je produkt oko dva sata, a druga nesto oko sat vremena rada...

po meni - najbolji miks do sad za Manijaka.
Par stvari koje mi smetaju:
- Delay efekat na pocetku, uopste nije u fazonu sa pesmom..
- open hi hat mnogo iskace kad ga otvori...smeta

Sve ostalo je super - prostor na vokalu je odlican i bas lezi na pesmi i celoj "live" varijanti (zato mi malo i smeta taj delay na pocetku...nisi bas potrefio vibe iz tog perioda...)

Sinti se dobro cuje, jak je , ima dobar prostor i mesto u miksu..

Bubanj, bas, gitare sve lepo radi....
sve je lepo "zalepljeno" zajedno, dok je u prethodnim miksevima sve nekako bilo razdvojeno..

odlicno!

PS ovo je jedini miks koji sam preslusao do kraja...!!

"Doors" - izpreskako (nervira me kako je odpevano!!) Svirka zvuci super!!
Bubanj, rhodes, sve..odlicno...i onda dodje vokal..toliko mi se nesvidja kako je odpevao da to nije normalno...Manijac je mega odpevan..ovo nije!!

(preslusavao na Mac laptopu !)

Last edited by DaBear; 13-08-2009 at 12:01 AM.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 11:55 PM   #3
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:

Cool je mix mada mi bass previse gruva, dobra mu je definicija inace

dosta je i dark sound

na gitarama si neki dodatni dist stavljao?

Last edited by Everbeatz; 12-08-2009 at 11:58 PM.
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:07 AM   #4
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Blagi reamp-ing, nista strasno...

www.dynamix-audio.com
Old 13-08-2009, 01:58 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Thanks,za kanale... Vec mi je polako postalo muka od raznih komentara i izgovora za ne znanje...
Kad preslusam onda cu da pricam o mixu, vidim da Awacs kaze da valja....!

poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 03:11 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
vidim da Awacs kaze da valja...
Hehe, nije Awacs nego DaBear, al' nema veze .

?to se Awacsovog mi?ljenja tiče, izneo ga je pri početku teme - svaki miks je dobar jerbo je koristan i onome ko je miksao i onome ko ga slu?a.

?to se kanala tiče - sve je to OK za live take. Awacsu su muzičari koji se ponekad raspadnu u svirci uvek bili dra?i od bilo koje MIDI varijante koja se trudi da zvuči "?ivo".

Haug,

Awacs
Old 13-08-2009, 03:35 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Pardon, DaBear, greska, pijani stampar zamenio plocice...

E, drugarice i drugovi,evo jedan pravi mix,kako se to radi kad se zna znanje! Dakle Kravadinaka ga je zamesio fantasticno! Za moj ukus jaca kompresija, ali je zdravo i snimak ne gori! Rekao bih da su ovo ili jako dobro upotrebljeni i kvalitetni vst, a pre mi lici na nesto ozbiljnjije...neki dsp...

Vokal sirok,lepo spakovan,velik ko kuca! Efekti su stvar ukusa (i mirisa) i licno mi ne smetaju,odlicno su uradjeni...

Muzika gruva odlicno,sve izlazi bas onda kad treba da izadje... Jedina mala zamerkica (mali pleonazmici...) je dobos! Malo su virblovi preglasni,tj oseti se da malo krvari kompresor...
Kravadine, matori, probaj onaj fazon sa dva kanala dobosa,duplicate i onda ovaj koji si uradio gejtuj samo na udare,a drugi sa mnogo manje kompresije ili jos bolje bez iste, podvuci tako da lagano izadju virblevi i snar... Posle ce da ih "sazvace" bus kompresor i sve super svira...!

BRAVO, 5 plus....! Ljudi slusajte i ucite...

...a ja bi mogao da se nakanim za koji dan da ,raspirim masinu,dizel hard,potpalim UAD-a ,ocistim dimnjake na Mackie i da nadrobim jedan mix...he,he...

Aj 'leba ti matori daj bar osnovne generalije mixa... Koji plugovi, koji program,sta...?

Last edited by Bockie; 13-08-2009 at 03:43 PM.
Old 13-08-2009, 04:18 PM   #8
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Sto se tice sviranja i samih traka, nisu savrsene slazem se, ali takodje daleko od neupotrebljivih, rekoh gore sa vise rada moze se napraviti snimak za koji se nece cuti da je LIVE...
Cak se i ovde cuje samo na pojedinim mestima, radjeno je vrlo kratko i tretirano najosnovnije, pa hat-ovi iskacu, kick progutan ponegde, dobos nedovoljno tretiran dinamicki, ima tu jos mnogo sta treba da se radi...

Pro Tools LE
Waves RComp, MCDSP Analog Channel 1 - 2, Nomad Factory EQP-4, Bomb Factory Fairchild 660 - 670, EA Equiem, Digidesign Compressor-Limiter...

Info, ova zvucna imena poput Fairchild-a su na jednoj traci, mozda dve maksimalno, osnova je Digidesign Comp-Lim, EQP-4 i Equiem...
Nema DSP-a, sve native...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 13-08-2009 at 04:24 PM.
Old 13-08-2009, 04:37 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Nesto bih otkomentarisao , ali bi Tools-o-mrsci kenjkavili pa necu...!

Ponavljam, ceo snimak je njihov demo , eto da daju nekoj pevacici, ne znam sad kome (mislim da su pominjali Dapcevicku...), ali nije ni bitno, radilo se na brzinu, platilo se malo... Ali je dobar tejk...!

Nema, sta, matori to je to,odlicno si uradio..!

Old 14-08-2009, 09:16 PM   #10
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Quote:

E... svaka cast.

Sta si uradio od manijaka, strava! Jedino sto kod mene bubnjevi nekako "prze" kao da su prekompresovani ali toliko si mu dodao energije i "slepio" sve da je nebitno.
Delay mi se svidja
MUzzY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules