|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#121 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sjeo sam i procitao cijelu ovu temu, al nisam preslusavao niti jedan miks. na godisnjem sam pa laptopom lovim wireless internete i ne smijem tovariti tezi download.
Bas ste me zainteresirali. Kad se vratim s godisnjeg ima da se i ja okusam! (ajme kako je tupo citati o miksevima bez da ih poslusam... ko da plesem na arhitekturu...dhhh ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Moderator
|
![]()
Sutra cu preslusati,sad nisam u prilici hvala na trudovima...!
![]()
![]() |
#124 |
Moderator
|
![]()
Google:
U svakom slucaju interesantno resenje. U sustini su farbe dobre,ne mogu da provalim sta si uradio sa bubnjem... Ne kazem da je bas dobro... Nesto si izokretao panorame....mada u ovom poslu gresaka nema.... ...stereo klavijaturu si puko levo za skoro 100%, isto to sa gitarom na desno...vise vremena si spicio na publiku a mozda je trebalo da se posvetis tome da ti vokal povremeno "ulazi u WC"... ...verovatno zato sto ga gejt jede tamo gde on jos uvek peva,pa ostaje samo WC room aux... Ali nije sve tako crno,malo ja teram mak na konac... Ono sto mislim da je najvaznije je da mix "svira", da ima onaj neki gruv u smislu da radi pesma, sto jesi postigao, a to je vaznije nego da si isterao ne znam kako skup snimak,efekte i sranja, dakle kao celina nije toliko lose, treba jos vezbati i hvala sto si okacio post....! Odo da cujem awacsa... Cherrs...!
![]() |
#125 |
Moderator
|
![]()
Awacs BRAVO! Lepo slozen mix,sitne zamerke,ostalo cool!
![]()
![]() |
#126 |
Senior Member
|
![]()
Ja cu ovih dana okaciti svoj mix, jer nisam stizao do sada, ali me zanima gde mogu na netu da se nadju ove besplatne trake za vezbanje.. Po mogucstvu pop/blues/jazz ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Moderator
|
![]()
heh,visi na Rumskom! Bice jos,imam od narodne,punk,jazz, svega... Imam "Zonu B" blues...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 10-08-2009 at 10:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | ||||
Banned
|
![]()
Necu se igrati sa vama "dosezanja glasnoce" i krckanja. Time se bave mladi i iskusni. Koristio bi mi komentar, koji deo spektra se cuje preglasno ili pretiho i na kojoj opremi.
Quote:
Iznudjeno. Uvod je dosadan, pa sam kao skrpio nesto interesantnije. Preslusaj malo bolje. Ima traka na klavijaturi, skroz desno. Koja se malo cuje, malo ne cuje. Ceo miks ima skoro 30 kanala. Publika pokriva los snimak, ili lose odsvirano. A i Zoki se ponasa kao da je pred 100 000 ljudi, koje stalno lozi, a kojih nema. 2. publika sluzi da uvod na klavijaturi zvuci "vece". A kalvijatura sire. Tranzijenti idu ispred 5 ms. Mozda su preglasni. Quote:
Ako imas dobar sistem, to se lepo cuje. I to je iznudjeno. Njegovi izleti bas i ne zvuce. Pa ode u publiku i vristi, a drugi instrumenti izlete napred. Vrati se kad prodje to sto je lose odpevao ili pred neki vazan deo. Treba puno vremena i vise upotrebljivih traka da se to lepo uradi. Ovo je uradjeno sa tim sto sam imao. Quote:
Preslusaj malo pazljivije. Nema nikakvog gate na vokalu. Samo eq i kompresor koji radi samo kad je neophodno. Sve trake su suve, eq i gde mora comp. Bubanj je dry 100%. Quote:
2. I da hoces da isteras "skup zvuk", ne mozes ga isterati- nema odakle. Tako da sam radio nesto sasvim drugo. Treba dosta vremeana za sve to... 2. Hteo sam da zvuci kao klubska svirka, dinamicno i interesantno. Sa nesigurnostima, ali je sve isprogramirano 100%. Sve je radjeno namerno. Probaj da to ne komentarises sa "tehnicke" strane, vec kao slusalac na svirki. Da je svirka ubedljiva? Imas gomilu psiho- akusticnih efekata. Preslusaj pazljivo. Za "tehnicku stranu miksa" me boli uvo. Sve je namerno radjeno. Uglavnom radi kontrasta. Da bi jedan skroman snimak zvucao malo interesantnije. Sad sam okacio i male kutje. Tvoj miks zvuci mnogo bolje. A i svi ostali. Ali samo na malim kutijama. Na mom miksu ima visokih. Automatizovao sam hi shelf na uvodu, pa je ostao preglasn. Nisam se navikao na novi Neve, a hteo sam da iskoristim demo. Necu vise raditi sa efektima koje ne poznajem. Zanima me kako se kod tebe cuje spektar? Da li ima previse visokih, premalo basa i sl. To mi je i najvaznije. Last edited by google; 11-08-2009 at 07:42 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Moderator
|
![]()
Ovaj tvoj komentar, Google, govori sve o tebi i bas nista o snimku...
Treba vise da slusas live, ovo ipak nije radio-drama sa kretanjem po sobi,stirkom umesto snega,tekucom vodom i "porodicom Jovanovic",kao nekad na radiju BG... Imam i to iskustvo,pa mozemo na odvojenom threadu o tome... Jedna radio-drama u cijoj produkciji sam ucestvovao je cak osvoila nagradu u inostranstvu... Sve sto rekoh je bilo sa krajnje dobrom namerom... Quote:
Mislim da sam vec komentarisao. Iskreno nisam nesto posebno obratio paznju na to, da sam naleteo na nesto sto bode usi,kao ono o cemu sam pisao,vec bih to pomenuo... Pogledacu jos sta imam interesantno od kanala sto smem da okacim... Ajmo dalje sa mixevima... Ima li neko neki zez, nesto ne resivo, tu su i svi ostali pa zajedno da predlazemo resenja....
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 11-08-2009 at 08:45 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Moderator
|
![]()
vidi, znam shta si hteo da postignesh.. ali si promashio temu.. kao na pismenom zadatku u srednjoj.. ovde je bila poenta od datog materijala napraviti shto bolji i zdraviji mix..
ti ovde nishta nisi ni uradio osim shto si dodao publiku.. sve trake su koliko-toliko suve.. nisi nishta ni uradio.. visoki ubijaju.. nigde nisi izjednachio odnose iako si radio automatizaciju.. gitara presuva na solazi.. potpuno ne pokrivena bendom.. nishta se ne chuje osim bubnjeva.. mogu ti reci samo da je pristup miksu potpuno detinjast.. i pristup temi je josh detinjastiji.. sad i ovo sa neve-om.. doorsi zvuche mnogo bolje, ali samo zato shto vishe rade instrumenti jedni sa drugima.. to je jedino shto sam primetio iz suvih traka.. ali opet to nije to po mom skromnom mishljenju.. videcu za koji dan ako budem imao malo vremena i to da odradim kako sam zamislio.. i niko se ne takmichi u glasnoci |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |