Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-06-2009, 05:09 PM   #25
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Prvo, spominjao sam (samo) osnovni tretman i sredjivanje niskih frekvencija.
Kada bi se ostalo bas SAMO na poroznim materijalima, prostorija bi bila uzasna (provereno!). Tema na koju je NLP odgovorio je bila "veliki bass trap"... pa sam o tome i pisao.

Drugo, Forum sluzi prevashodno za diskusiju... ispraznu ili ne, to mozemo ostaviti citaocu ovih redova da zakljuci (svojim neposrednim iskustvom), pre svega ne moramo proglasavati bas svaku diskusiju koja nam nije po volji, ispraznom.

pozdrav

bogi

p.s. Inace eq u akustici ne radi... provereno. Bilo bi suvise lako.

hallo boggy

jedno je diskutirati sa clanovima foruma a drugo je mo i tvoj stav koji nisu na istom.
Dali je potrbno da se ja i ti stalo vrtimo oko diskuzije koji sistem ispunjava zahtjeve u danasnjim studijama, Sigurno nije.
A sto se tice iskustva si ti jedini koji tu stalno napominje.

Moje je da pomognem ljudima sa djelom, a tajite jednostavne stvari koje su dokumentirane po netu.
ja imam svoju filozofiju pristupu malim prostorijama koje je sigurno jako dobra, a to je sto se trazi na ovom forumu. Tako ja gledam te stvari.

nisam te pobijo nikada sto si napisao i tako trazim od tebe da se ustrucavas pisati kako pises. Jer moje je isto tocno ko i tvoje mozda samo malo iskrenije. i vise u sluzbi Foruma.

a ako zelimo da zbunjujemo onda cemo tako kao sto ti pises
to bi isto bilo kao kad bi teorija postojala, nema studija bez SSL mixera. prema tome moj pristup je da onim sto znam pomognem ljudima i nista vise a ni manje

pozz
Denis
DeMa is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules