|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
Tu si pogodio pitanje!!!!!!!!!!
![]() Moje je misljen sto se tice mali prostorija da je opasno samo raditi poroznim absorberima. geometerija prostorije bitna i niske frekvencije. bitno u smilslu optimiranja akustike. Nebi bilo lose da nam kazes na koji sitem si se odlucio??? dali si malo iso na sickye. Imas tamo neke primjerke. pozz Denis |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Jesam listao i čitao sticky-e. Pa moj plan je bio ovakav: Staviti 2-3 skyline difuzora iza slu?aoca (odnosno mene), po kutovima superchunks do plafona, prve refleksije (desno-lijevo) abosrberi, pa sve tako dalje po zidovima (pitanje: da li paralelno zvučnicima idu prvo absorberi za visoke ili srednje frekve?), ravno na strop iznad zvučnika tanji absorberi (za visoke ili i tu grije?im ) odvojeni od stropa za debljinu absorbera, pa dalje deblje po stropu .... I sad sam dalje u nedoumici ... Znam da se dalje po stropu stavljaju difuzori (bli?e suprotnom zidu od radnog stola), ali brijem da mi "visina" stropa ne dozvoljava difuzorsko stropne egzibicije ... Spoj zidova i stropa (same kutove) bi napravio kao superchunks (otvorene) isto kao i bass trapove ...Kaj veli? na plan? |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|