Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-06-2009, 10:03 AM   #31
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Basshunter kick

Quote:
Originally Posted by Psychogen View Post
E hvala brate, ali ja sam upravo taj tutorial procitao pre nego sto sam i dosao na ovaj forum, a dosao sam posto mi je trebalo resenje za Fruity. Ali nema potrebe sada nista, skontao sam ja sve vec odavno ovo, i sibam track, uskoro ce biti gotov. Cak sam naucio da mi za neku primitivniju soluciju sidechaining-a uopste i ne treba poseban kompresor, vec to moze da se uradi u frutiju, automatizacijom i dobije koliko-toliko takav efekat. Jos me samo zanima gde mogu naci bas onakav sample kick-a....i da li bi trebalo jos obradjivati preko modulatora...cini mi se da ima malo attack-a

Sto se tice Basshunter-a, vi ostali ljudi koji se pravite da mnogo znate, mogu da vam kazem jedno: nemojte da kritikujete nekog ako mu niste jos dorasli. Nije on dzabe izdao za Warner Bros. Nije on profesionalni muzicar, ali tip bas ima talenta za kompovanje. Kad vi budete izdali nesto npr. za WB, onda slobodno poredite svoje track-ove sa njegovim.

ko je poredio svoje trackove sa njegovim!?

mi se malo šalimo...

ti druže budi srećan što si dobio bilo kakav odgovor , jer se od početka polu-drsko ponašaš, a pokazo si da blage veze nemaš, jer ti je trebala kilometraža da skapiraš šta je uopšte sidechain...Čemu uopšte totalno imitiranje nečijeg kika? Da i ti potpišeš za WB?! Aj sad fino ruke u džepove i nastavi da praviš trek

u frutiju se to radi pomoću peak controllera i to vrlo detaljno i efikasno...ali ćeš sačekati da ti neko drugi sad kaže kako...ili sam Basshunter, jer mislim da nisi zaslužio da ti se objasni...da ne bude da se "pravimo da mnogo znamo"

vozdra

Last edited by balthazaar; 18-06-2009 at 10:10 AM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2009, 11:44 AM   #32
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
E hvala brate, ali ja sam upravo taj tutorial procitao pre nego sto sam i dosao na ovaj forum, a dosao sam posto mi je trebalo resenje za Fruity.
Znam ja da si ga pročitao, to si i napisao na početku, a onda si i dobio rešenje za Fruity:

http://rumski.com/forum/showpost.php...41&postcount=4

Samo sam hteo da te podsetim na to. Možeš da probaš i

http://www.db-audioware.com/sidechaincompressor.htm (radi u svim VST hostovima).

Quote:
Jos me samo zanima gde mogu naci bas onakav sample kick-a....i da li bi trebalo jos obradjivati preko modulatora...cini mi se da ima malo attack-a
Nije mi baš najjasnije šta ti nije jasno Kapiram da ni Basshunter nije našao "baš onakav sample kick-a", nego je pravio kick od dva sempla:

Quote:
Originally Posted by geckonium View Post
iR-BH - Well, It's 2 bassdrums fr?n the VEC clubsounds vol 1 that I compressed with multiband compressor
...jel' da?

Opet - možda žela, jbmlg...

Ne znam šta podrazumevaš pod "modulatotrom", ali možda stvarno treba i preko njega da se obrađuje

Sad bez šale: probaj da od jednog kicka koristiš samo tranzijent, tj. "attack", a da ti drugi služi samo za "ooouuuummm", pa ih doziraj i obrađuj po želji, pa to ti je otprilike to. Al' pošto si u međuvremenu već sve ukapirao, onda samo pošalji track kada ga završiš.

Pozdrav

P.S. Šalimo se na tvoj račun jerbo smo takvi. A ti nemoj da nas uzimaš za ozbiljno, pošto se ionako šalimo
Old 18-06-2009, 03:32 PM   #33
Psychogen
Junior Member

Awacs...Hwala ti, probacu. A vi ljudi ne shvatate da ste vi drski, a ne ja. Ja sam ovde dosao da nesto naucim oko tehnika produkcije, a ne da se pravim vazan. Ja ne idem u skolu za produkciju, niti studiram produkciju...ovo mi je hobi. Tako da je i pola sata sasvim ok da nesto shvatim. A vi koji se najvise pravite vazni, pravite se vazni kad budete na sceni, svojim delima. Ja jednostavno samo cenim dela, a mozete pricati satima o tome koliko znate, za mene ne vredite dok ne vidim neko delo od vas. To je istina, od koje normalan covek ne bi trebalo da se uvredi. Ja jednostavno cenim neciji rad, ja nisam zaludjenik u basshunter-a ali ne stoji mi da neko vredja nekog ko je ipak nesto izdao i uradio trudeci se koliko toliko.
Psychogen is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2009, 04:15 PM   #34
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

psyhogene ili si lud ili se pravis lud, za kick ti je vec receno i rekao ti je geckonium
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 10:04 AM   #35
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Awacs...Hwala ti, probacu. A vi ljudi ne shvatate da ste vi drski, a ne ja. Ja sam ovde dosao da nesto naucim oko tehnika produkcije, a ne da se pravim vazan. Ja ne idem u skolu za produkciju, niti studiram produkciju...ovo mi je hobi. Tako da je i pola sata sasvim ok da nesto shvatim. A vi koji se najvise pravite vazni, pravite se vazni kad budete na sceni, svojim delima. Ja jednostavno samo cenim dela, a mozete pricati satima o tome koliko znate, za mene ne vredite dok ne vidim neko delo od vas. To je istina, od koje normalan covek ne bi trebalo da se uvredi. Ja jednostavno cenim neciji rad, ja nisam zaludjenik u basshunter-a ali ne stoji mi da neko vredja nekog ko je ipak nesto izdao i uradio trudeci se koliko toliko.
da...da....ih, evo mi svi mahom postdiplomske zav?avamo na raznim fakultetima i vi?im ?kolama vezanim za audio produkciju...ja pi?em doktorat na temu " Sidechain u Frutiju" pahhahahahah....E, moj dru?e...da samo ti zna? koliko si pogre?nog čovjeka na?ao za "tu priču"...a , da si malo čitao po ovom forumu - vidio bi...
Old 19-06-2009, 02:07 PM   #36
loverboydex
Member

loverboydex's Avatar

Quote:

Ovaj forum je zlatni rudnik za svakoga tko se amaterski bavi glazbom, zato po?tuj ljude koji nam poma?u u tome.Makar i na humoristično-sarkastični način. Respect.
loverboydex is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 05:42 PM   #37
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Evo da ne budem sisa radi drugih koji su ovdje i kojima to mo?e koristiti...a, samo autor threda bi sačekao "malo" na odogovor...

FL ima plagin po imenu Peak Controler koji slu?u za to da jedan izvor modulira određeni parametar...Stavi? P.C. na kanal zvuka koji treba da modulira - obavezno isključiti "mute" dugme koje je (ne znam za?to!?) po defaultu upaljeno...ostaviti "ramp" dugme. Onda klikne? desnim na parametar koji ?eli? da bude moduliran i izabere? "link to controler" i nadjes peak, mozes i sa lfo i bez lfo...u ovom slučaju je dovoljan peak..na peak controleru onda detaljno pode?ava? ?ta treba da se de?ava...brzinu, opeg, počenu tačku i tako...
Old 19-06-2009, 05:48 PM   #38
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

meni kad se svidja neciji kick (ili snare) ili sta vec - JA GA SAMPLUJEM !!!

CAS POSLA - nema smaranja!! Tu je !!

Bezbolno - Brzo - Jeftino..

Potrazis / procesljas extended remixe / verzije, itd..skoro uvek ima da se "ulovi" nesto..
Ljudi su pored svih virtualnih sintija ZABORAVILI NA SEMPLOVANJE!!!!!

PS - ja sam izdavao/imao "radove" i za Warner Brothers, i za BMG/Logic, i za Universal, i za koga sve jos...znaci - znam sta radim !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 06:24 PM   #39
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
meni kad se svidja neciji kick (ili snare) ili sta vec - JA GA SAMPLUJEM !!!

CAS POSLA - nema smaranja!! Tu je !!

Bezbolno - Brzo - Jeftino..

Potrazis / procesljas extended remixe / verzije, itd..skoro uvek ima da se "ulovi" nesto..
Ljudi su pored svih virtualnih sintija ZABORAVILI NA SEMPLOVANJE!!!!!

PS - ja sam izdavao/imao "radove" i za Warner Brothers, i za BMG/Logic, i za Universal, i za koga sve jos...znaci - znam sta radim !!
tacno, ali on cak ne mora ni da sempluje, vec samo da skine banku koju mu je geckonium rekao, to mu je sva muka koja ga ceka
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 06:28 PM   #40
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

e jesu lenje ove nove generacije..
lesha is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules